Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Počitniška hišica in termini

Počitniška hišica in termini

imam sicer hudo na sumu, da je to zgodbica za klike, ampak a bi bili eni res užaljeni, če vam sorodnik sporoči, da boste lahko namesto 14 dni, samo 10 zastonj v njihovi kapaciteti?

Odgovor na objavo uporabnika
Prioritete, 14.05.2025 ob 17:05

Družina na morju, 14.05.2025 ob 16:54

dsvgw42, 14.05.2025 ob 16:50

Verjetno je problem zgolj letos, ker je že splanirala dopust. Pač, odločiti se morata z možem, ali bosta že letos “tečna” ali ne.

Za naslednje leto in naprej pa svakinji že takoj poveš, da julija in avgusta ni prostih terminov.

To je res. Ampak saj je nismo za spremembo prosili 1 teden pred dopustom, ampak 3,5 mesece. Aprila.

Čakaj. Obljuba je obljuba. Naj velja za naslednje leto. Ste pa mal hecni. Sestri bi rekli ne, jo odpikali zato da bi 4 dni dalj bila 1fukara od sina tam. Naslednje leto pa najbrž že druga? Celo otroštvo je mož preživel s sestro in vi bi njej skrajšal zarad ene prisklednice? Jaz bi ti rekla: hvala, sploh ne pridemo več in odnose zaključila. Spoštovanje gre v obe smeri.

Prvo je ožja družina. Lastni sin ima vsekakor prednost pred sestro in njeno družino, ki se je že itak šlepala dolga leta v top sezoni. Če si tako želi hišo ob morju, naj si jo pa sama omisli. Zastonjkarju ponudiš prst, on pa zagrabi za roko. Takšne zastonjkarje običajno zagovarjajo enaki parazitski zastonjkarji.

Ne razumem, sestra od moza bi bila tam 14dni..Ostane se 6 tednov na voljo za vas  v poletju.. Julij avgust.. V cem je problem??

Sama se ne bi nikomur štulila v njegovo nepremičnino, pa so mi že ponujali. Čisti računi, dobro prijatelji. Grem v hotel in se potem pri njih oglasimo na obisku, če nam vsem ravno ustreza. Tudi če bi sama imela hišo, je ne bi oddajala, ker si ne želim komplicirati življenja. Marsikje je že prišlo do nesoglasij, zamer, celo prepirov.

Tudi mi imamo stanovanje na morju.. In smo enkrat naredili konec.. Vsi bi bili kar zastonj dol. Razmere so drugacne, otroka sta vecja, starejsi ima punco, mlajsi bi sel dol s prijatelji.. In valjda imata onadva prednost pred svakinjami, sestricnami, tetami, necaki itd..

Nikoli nismo nic nic zahtevali, samo pocistiti za sabo, potem pa naenkrat dolg nos, ko smo rekli dovolj..

Ze v startu je treba rect ne in pistavit meje, to sem se naucila iz tega.

mrož681, 14.05.2025 ob 18:39

A ta mladi parčki pa ne bi šli – poskusit preživet – kam drugam, po svoje, šotor, najet apartma, …ja, itak seveda kar vse zastonj k mami in atu …in to še z fanti, puncami, češ a veš greva kar k nam , naši imajo …Naj gre mladina mal počitniško delat , zaslužit in potem na dopust…Ja kako smo šli pa včasih…Ni bilo mame pa ateja s počitniško hiško ,na izvolte …Lepo spalka, šotor, tud z družbo najet avtodom, več njih apartma , in tak dalje…če hočeš na morje anede…To pa kar -pripada- …Akhm …Itak se bodo med sabo kregali , ko jih je toliko…čigavo bo , se grebli …, ko vidva obležita

Halo??? Starsi imajo vikend.. njihovi otroci pa  naj placujejo privat bivanje, najamejo drag avtodom, tudi kampiranje je precej drago.. Se hecas?? Zato da bo odrasla teta, plus njen moz itd.. ki imata sigurno sluzbe in svoj denar…  zastonj na morju??

Zanima me, kje vas najdem take pametnjakovice?

Poppp, 16.05.2025 ob 13:24

Ne razumem, sestra od moza bi bila tam 14dni..Ostane se 6 tednov na voljo za vas  v poletju.. Julij avgust.. V cem je problem??

Kaj pa če bi kdo od domačih ali več njih želelo biti malo dalj časa na morju? Potem terminov ni več toliko.

ana900, 16.05.2025 ob 12:22

Mogoče so jim bili res hvaležni, ampak tega se iz avtoričinega zapisa nikjer ne razbere. Pravzaprav se razbere ravno obratno s tem, ko svakinja vztraja, da ji manjkajo 4 dnevi.

Avtorica ni najbolj kredibilna oseba.

tkole, 16.05.2025 ob 11:46

Družina na morju, 15.05.2025 ob 21:26

Anonimno 5909, 15.05.2025 ob 21:05

Družina na morju, 14.05.2025 ob 16:50

Že lani do rekli, da bi naslednje leto si karcrezervirali termin. S čimer smo se strinjaii. A 2 od naših otrok imata punco/fanta prav tako od lani in bi šli letos na morje. Sami. Lani o tem še nismo razmišljali.

Pač, svakinja je prva na nek način rezervirala termin in ko je mož razložil situacijo in prosil, naj skrajša na 10 dni, se ni strinjala. Ker z družino zaradi dogovora to načrtujejo.

Če ste bili dogovorjeni lani, potem bi jaz letos lepo pustila kot dogovorjeno. Otroci so odrasli, naj gredo septembra, tudi prvi teden ali prva dva v oktobru. Z mlajšima pa pojdite poleti, kot ste lani dogovorili vaš termin.

Za naslednje leto pa svakinji že zdaj povej, da naj išče druge kapacitete.

Nikakor se ne strinjam! Hiša jim je bila na voljo, ker je bila prosta. Letos pač ni! Saj ni to rezervacija n bookingu! Pa še tam kdaj dobiš odoved! Ni šans, da se bi morali moji otroci prilagajati! To je naše in njihovo!

Ponujali smo jim, ker je bila prosta. Še enkrat vprašam. Ce bi jo hoteli letos prodati ji ne ni smeli zaradi termina svakinje?

To da nekdo želi bivati v VAŠI hiši in da ste ji obljubili seveda nima nobenega vpliva na prodajo. To je VAŠA odločitev.   Gre pa za to v kakih odnosih boste vaše odnose ohladili, ali prekinili. Na nož , s polno zamero, ali malo drugače.

Vprašala si za naša mnenja in sedaj jih imaš. Takšna, ki so ti po godu ibn tudi malo drugačna.

Odločitev je pa seveda samo vaša.

O kakšni prodaji ti sanjaš? Znaš brat ali si funkcionalno popolnoma nepismena?

še ena trda v glavo, 16.05.2025 ob 13:52

O kakšni prodaji ti sanjaš? Znaš brat ali si funkcionalno popolnoma nepismena?

“še ena trda v glavo” očitno si funkcionalno nepismen /a.

BERI njen zapis , CITIRAM ” Ce bi jo hoteli letos prodati ji ne ni smeli zaradi termina svakinje?”

Ko tole berem mi je še bolj jasno, da nikoli več nikomur ničesar na morju ali v hribih ne odstopim.

Miselnost premnogih zastonjkarjev v tej temi je več kot odvratna.

Vsaj malo neke hvaležnosti bi lahko izrazili, tile pa ravno obratno.

Freh so!  Ko hudirji so freh. In zdi se mi, da kar velika večina.

Ne, tega pa res ne rabim!

nič več, 16.05.2025 ob 14:44

Ko tole berem mi je še bolj jasno, da nikoli več nikomur ničesar na morju ali v hribih ne odstopim.

Miselnost premnogih zastonjkarjev v tej temi je več kot odvratna.

Vsaj malo neke hvaležnosti bi lahko izrazili, tile pa ravno obratno.

Freh so!  Ko hudirji so freh. In zdi se mi, da kar velika večina.

Ne, tega pa res ne rabim!

Se pravi se ti zdi v redu, da se obljuba prelomi?

samo preverjam, 16.05.2025 ob 15:00

Preberi začetni post. Nobene obljube ni bilo, ampak je svakinja načrtovala 14 dni.

Sama je tako načrtovala in zdaj je problem, ker je samo 10 dni na razpolago zanjo.

No, vi ste pa izcimili obljubo lastnikov.

In to je ta freh, sprevržena miselnost, ki se ji je treba izogniti na vsak način.

Ko bi ljudje kar z lažjo radi dosegli nekaj.

Kot pravim: ne rabim jaz tega!

Meni se zdi smešno, da z desetimi dnevi ni zadovoljna in zaradi tega ne bojo šli. Dovolj časa se je zastonjkarica vlačila v vašem vikendu brezplačno, zdaj pa špila užaljeno princesko. Zakaj že?

Normalno,da ste na prvem mestu domači.

Eni znajo biti izkoriščevalski,da to ni res.

nič več, 16.05.2025 ob 15:11

Preberi začetni post. Nobene obljube ni bilo, ampak je svakinja načrtovala 14 dni.

Sama je tako načrtovala in zdaj je problem, ker je samo 10 dni na razpolago zanjo.

No, vi ste pa izcimili obljubo lastnikov.

In to je ta freh, sprevržena miselnost, ki se ji je treba izogniti na vsak način.

Ko bi ljudje kar z lažjo radi dosegli nekaj.

Kot pravim: ne rabim jaz tega!

Ne blebetaj in si bolje preberi :

– – –

Že lani so rekli, da bi naslednje leto si kar rezervirali termin. S čimer smo se strinjali.

kiki850, 16.05.2025 ob 15:13

Meni se zdi smešno, da z desetimi dnevi ni zadovoljna in zaradi tega ne bojo šli. Dovolj časa se je zastonjkarica vlačila v vašem vikendu brezplačno, zdaj pa špila užaljeno princesko. Zakaj že?

Normalno,da ste na prvem mestu domači.

Eni znajo biti izkoriščevalski,da to ni res.

Eni znajo biti res zahrbtni, nekaj obljubijo potem pa pozabijo

Zakaj zahrbtni, se je pač situacija spremenila, namesto 14 bi bili 10 dni.

kiki850, 16.05.2025 ob 15:19

Zakaj zahrbtni, se je pač situacija spremenila, namesto 14 bi bili 10 dni.

Zame je prelomitev obljube zahrbtno dejanje. Svakinja bi vsekakor lahko bila sprejela to možnost, njenih razlogov ne poznamo.

tkole, 16.05.2025 ob 14:30

“še ena trda v glavo” očitno si funkcionalno nepismen /a.

BERI njen zapis , CITIRAM ” Ce bi jo hoteli letos prodati ji ne ni smeli zaradi termina svakinje?”

In kaj ima nek namišljen ČE veze v celotni zgodbi?

Dejanska situacija pač ni takšna in če ti svoje “razmišljanje” (z razlogom je v oklepajih) gradiš na raznih ČE-jih, potem si res uboga, ne samo trda v glavo.

Sicer pa, draga avtorica, nič bolje ti ne bo, če boš sama sebe podpirala pod različnimi nick-i.

še ena trda v glavo, 16.05.2025 ob 15:28

In kaj ima nek namišljen ČE veze v celotni zgodbi?

Dejanska situacija pač ni takšna in če ti svoje “razmišljanje” (z razlogom je v oklepajih) gradiš na raznih ČE-jih, potem si res uboga, ne samo trda v glavo.

Sicer pa, draga avtorica, nič bolje ti ne bo, če boš sama sebe podpirala pod različnimi nick-i.

že v družini je nihče ne mara (očitno je tudi mož ne podpira), zato tukaj išče namišljene podpore

samo preverjam, 16.05.2025 ob 15:15

Ne blebetaj in si bolje preberi :

– – –

Že lani so rekli, da bi naslednje leto si kar rezervirali termin. S čimer smo se strinjali.

Znova sprevrženo, sicer pa se od tebe to zlahka pričakuje… ničesar takšnega ni v uvodnem tekstu.

Ma, za crknt, no. Laž na laž.

Samo utrjuješ mojo odločitev, da nikomur več..

Je dala moja znanka za celo poletje na razpolago svoj apartma ubogima daljnima sorodnikoma, ki nista imela za najem.

Sta privlekla cele kupe znancev, enkrat jih je 16 spalo tam, deset je bila pa običajna številka. In sta onadva računala svojim znancem 30 € za prenočitev.na noč.

To, da so ji v tisti sezoni popolnoma uničili stanovanje, ni niti omembe vredno.

Ko je v jeseni rekla, da drugo leto sama potrebuje svoj apartma, sta bila na smrt užaljena in ne govorita več z njo.

Ko je v jeseni rekla, da drugo leto sama potrebuje svoj apartma, sta bila na smrt užaljena in ne govorita več z njo.

Nobene škode. To je edini način, s katerim dosežeš, da imaš mir pred zastonjkarji, ki te poleg vsega še obirajo okoli.

Naj samo obirajo in vsaj nimajo nič od tebe.

nič več, 16.05.2025 ob 15:36

Znova sprevrženo, sicer pa se od tebe to zlahka pričakuje… ničesar takšnega ni v uvodnem tekstu.

Ma, za crknt, no. Laž na laž.

Samo utrjuješ mojo odločitev, da nikomur več..

To je citat avtorice, lepo si poglej njene tekste.

Če se na tak način lahko končno znebiš parazita, potem je v redu.

New Report

Close