Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek počitniška prikolica in prijatelji

počitniška prikolica in prijatelji

No, pri nas je pa takole….

Imamo počitniško prikolico na morju za 6 oseb, za katero plačujemo kar zajeten pavšal. Letos je praktično ne bomo nič koristili, ker imamo čez poletje v načrtu daljše potovanje. Zato sva z možem sklenila, da jo ponudiva v oddajo našim prijateljem in znancem, za katere veva, da je ne bodo uničili. Postavila sva ceno 150 eur na teden, kar se nama zdi za tako opremljeno prikolico simbilična cena.
In glej ga šment, ne glede na to, da so bili prejšnja leta vsi strašno zainteresirani za letovanje v prikolici (ko sva jih gostila zastonj), so nama vsi odgovorili, da imajo druge načrte. Saj ni problem, naj jih imajo. Ampak mislim, da so se tako odločili zato, ker sva postavila določeno ceno. Prejšnja leta so stalno vsi spraševali, kdaj bi lahko prišli kaj dol, pa če imamo kakšen vikend prosto in tako naprej, letos jih pa sploh ne zanima.

Nama se zdi pa prav, da če bi že komu prepustila prikolico za kakšen teden, nama lahko vsaj delno krije stroške. Bova pač vedela za naslednja leta … Nobenega zastonjskega gostovanja več.

Mislite, da imam prav?

kje je postavljena?…

Popolnoma prav imate. Jaz bi bila sicer na vašem mestu prizadeta, ko bi ugotovila, da nimam pravih prijateljev, pa vendar…tudi jaz bi se odločila, da nikoli več ne bom imela frei za zastonjkarje.
Pa še to…150 evrov je tako malo za prikolico, da jih je lahko sram. Imam minimalno plačo, pa bi bila vesela, če bi mi prijateljica oddala za ta denar. Ne pa da bi povesila nosa, češ, da mi mora dati zastonj. Niti ne bi hotela. Čisti računi, dobri prijatelji. IN še kako to drži. Ja, prijatelja spoznaš v nesreči…ali pa takole.

Se mi zdi, da ste vi bolj užaljeni kot vaši prijatelji 🙂

Zakaj pa je ne oddate za 250€ na teden prek oglasa ? Se vam bolj splača, ravno uničevali pa vam je ne bodo. Mislim, ni potrebno že v štartu predvidevati najslabšega.

glede na to, da nikoli niste imeli frej, je čisto RAZUMLJIVO, da so si naredili drugačne načrte. Pa saj ne bodo vas čakali, da si boste MOGOČE KAKO leto premislili in dali prikolico v najem.in sedaj, ko ste jo dali, ste pa še užaljeni, češ da vam lažejo :-S daj se malo skuliraj ženksa, smo junija, plani za morje morajo biti takrat že zdavnaj narejeni rezervirani) – razen če gredo na last minute variante. mogoče ne morejo spraviti v svoj načrt en cel teden kampiranja, zdi se jim pa brezveze, da bi dali 150e za cel teden, pa čeprav bi bili v prikolici le za vikend. meni se bi v tem primeru tudi.

drugače pa, nehaj vihat nos. ljubi mog, užaljena in frula do tal ker nihče od tvojih kolegov ne dela plane za morja zadnji trenutek in jih sredi junija že ima?:-S skuliraj se malo.

pa kdo ti bo dal 150 eur za en teden. bejži no.

jaz te pa razumem, se vec, prepricana sem da ce bi se vi v tem momentu odpeljali v prikolico, bi vasi kolegi cez noc spremenili svoje nacrte in spet bi jih bila prikolica polna. Poznam to, pri nas je podobno,le da mi prikolico vozimo s sabo in obcasno se najde kdo ki nam svetuje kako jo opremit (v nasvete vnasa lastne potrebe ;-), pa pol familje si je dalo montirat kljuko na avto, pa sprasujejo glede homologacije avta in kar cakajo da jo ponudimo zastonj seveda, kadar je ne rabimo bi morala bit njimna voljo…

Dobro sta ti odgovorili že “ah daj no” in “čunk”.

Torej – vi bi, medtem ko potujete, radi ustvarili dodatno vrednost prikolici na račun prijateljev? Kakšni priajtelji pa ste?!
Kot že rečeno, oddaj preko oglasa, pa bo volk sit in koza cela.

Če oddajaš za to ceno, kje v Istri, mi prosim pusti sporočilo.

[email protected]

Mi na kraj pameti ne pade, da bi prijateljem karkoli računala. Očitno nimaš razčiščenih pojmov.

Moja prijateljica oddaja prikolico za 3 osebe (lahko tudi 5) sorodnikom in prijateljem za 50 eurov en teden … še to ni hotela, ampak smo jo prisilililili.

Sm mislila, da je tole prikoličarjenje že rahlo izumrla stvar, pa očitno ni… Jst se že ne bi hotela s prikolico ubadat… pa za tist denar k moraš tam najemnino plačat in vse skupi, dobim super dopust v luxuznem hotelu kje daleč stran…:)

******************* flo ********************* [img]http://shrani.si/f/2/12B/5r2DR1v/ezgifcom-resize.gif[/img]

joj floating, vidiš kako smo ljudje različni. mi smo pa komaj ugotovili, da super luxuzni hoteli niso za nas, smo izprobali tujino, slovenijo, hrvaško in letos, da ne padeš v nezavest, smo kupili prikolico in si jo bomo vlekli s sabo. pa nihče te ni vprašal s čim se hočeš ti ubadat ali ne.

Tudi jaz od prijateljev ne bi hotela denarja – stvari imam zato, da jih delim z ljudmi, ki jih imam rada, drugim jih pač ne posojam.

Ne razumem, zakaj imate torej prikolico, če je ne uporabljate?

In če greste na daljše potovanje, očitno niste ravno socialni primer, da bi morali služiti na račun prijateljev…

Se strinjam in sploh ni potreben hotel, ampak samo potovanje in spoznavanje novih krajev.

Tisti, ki imate fiksne prikolice pa malo seštejte vse stroške in boste ugotovili blazen -.Ker pot in ostalo nekaj stane. Ker če so tam več kot 14 dni to ni več dopust ampak življenje, ki pa zahteva določene komoditete, ki pa mi jih ena prikolica pač ne nudi. Sploh pa dolgčas…………….vedno eno in isto.

Grem raje na dopust en teden na free. In če je potreba kak dan na SLO obalo. Voda je voda.

Mi smo hitro naredili res s tem, to ne gre na tak način pa basta. Prijatelji gor ali dol, pravi prijatelj ve, da nič ni zastonj in sam ponudi plčailo ali ti vrne uslugo s čim drugim…tisti kvazi rijatelji pa so taki kot jih imaš ti, bili bi dol zastonj, uzivali in adijo, hvala lepa za take kvazi prijatelje!

Mi imamo prikoli zase, ko nas kdo vpraša ali bi lahko prišel kaj dol, mu lepo povemo,da je zasedena in čao, ker je res, mi sem spomnimo da gremo dol in gremo, nimamo prikole zato, da bomo zastonj ponujali drugim. In tudi v moji postelji spim jaz, ne pa krdelo drugih. me zanima kaj bi ti tele tvoji kvazi prijateljid ejali, če bi bila situacija obratna?!

Vsak pameten človek ve kako in kaj in nikoli v življenju še nisme nikogar prosila, da mi đla nekam na dopust in pričakovala da bo tam zastonj…vedno sem vztrajala, da plačam, če niso hoteli, sme plačala nato v drugi obliki, z darilom, nekoč so nam eni dali za nekaj dni apartma, pa niso hoteli plčaila, vsega smo na koncu lepo zgloncali in jim za zahvalo kupili prenosni telefon, ker so ime4li oni še enega starega, bili so zelo veseli, mi pa tudi, doli smo uživali in želelei smo se res lepo zahvaliti in smo se.

ne moreš res pričakovat, da bo nekaj zastonj, to je res le med pravimi prijatelji, ampak še tam se ve, da se vrže denar skupaj in skupaj plačuje, če se že skupaj uživa…

meni je Hrvaška ravno zaradi teh raznoraznih “prijateljev” preblizu. Ko grem na dopust, sem rada s svojo družino in rada imam svoj mir, ne grem zato, da se bom še tam družila z istimi ljudmi kot doma. Očitno pa obstaja cel kup zakonskih parov, ki počitnic ne preživi, če ne visijo skupaj z drugimi zakonskimi pari, ker se nam je lani takoj najavilo cel kup ljudi, češ, mi smo pa v Vrsarju, vas bomo pa prišli pozdravit. Ne, ostanite v Vrsarju, prosim! In tako imaš na koncu kup obiskov in čvekanja in nobenega dopusta.

Zdaj lepo izginemo in ne povemo, kam točno smo šli. Skratka, meni se zdi čisto prav, da sta prikolico hotela oddati. Jaz bi raje plačala, ne maram se šlepati na “prijatelje”.

evo priskledni slovenci na kupu…sem prebrala vse odgovore in tisti, ki so ti odgovorili, da kako moraš računat prijateljem, so taki kot tile tvoji KVAZI PRIJATELJI!!! vsi tile, ki so vsa leta hodili k tebi zastonj, sploh niso vaši pravi prijetlji, so le prisklede, le zakaj ne bi šli nekam zastonj ane…in 150 evrov za celi teden…ja to je zastonj haloooo…ampak zakaj bi plačali, če bodo taki priskeldniki šli raje k drugim v prikoli in to zastonj, taki hitro najdejo spet kaj zastonj…

Nič se ne sekiraj, ponudi prikolo nekomu od tujih…se dobijo čisti in urejeni brez skrbi, dvigni ceno na razumno in bo…ali pa naj bo prikola sama, bolje tako, kot v njej prisklede…

Pravim prijateljem z lahkoto daš vse zastonj…ampak pravim prijateljem…v sloveniji pa veliko ljudi sploh ne ve kaj je to pravi prijatelj!!

Moja prijateljica je lahko vedno ob meni, vse ji dam, vem da tudi ona da vse meni…in madona no, ko grem jaz recimo koristit nekaj kar je njeno mi je jasno in razumno, da ji bom plačala, povrnila to…kakor je jasno njej, da bo ona meni, če koristi kaj mojega…ne gre tu za ne vem kaj, gre za bonton…način…ker danes res nič ni zastonj, torej je najmanj, da se nekomu zahvališ, ko ti ponudi nekaj zastonj, da je zahvala v stilu, da človeku povrneš nekaj stroškov…je to tako nerazumno in grdo??? tako delajo pravi prijatelji…prisklede in mrhovinarji pa se le vedno in povsdo zastonj družijo…če greš s prijatelji na piknik…skupaj šlačamo, uredimo, naredimo, če smo vabljeni na morje čez vikend k prijeteljem, vem da nič ne bodo hoteli, ampak jaz vedno nekaj kupim za njihovo prikolo, enkrat dober ležalni stol, ker sem videla da starega jemlje hudič, drugič kaj drugega, kar nucajo in vem da jim bo to veselje…da se vsaj malo obdolžim, bemti no, ne bit tak priskledniški narod!!!

Čisti računi, dobri prijatelji: jaz bi bila v takem primeru vesela, ker ne bi imela slabega občutka, da nekoga zajedam. Navsezadnje je prikolica in pavšal kar strošek, takšna “najemnina” pa mislim da sicer niti šotora ne pokrije.

strinjam se z “vas ni sram”.
Pa saj prikolica v kampu stane še pa še. Jaz sploh ne razumem, da ljudje hodijo nekam (kao k prijateljem), so tam zastonj – po možnosti cel teden – in užaljeni, če se samo omeni, da bi kaj primaknili.
Seveda je tudi argument, da imajo zdaj, ko so dopusti tik pred vrati – ljudje res že večinoma svoje načrte. Ti pa že veš, ali v to kategorijo spadajo tudi tvoji do zdajšnji zastonjkarski gostje.

Se mi pa zdi 150 EUR majhno nadomestilo za celotedensko uporabo prikolice. Sicer odvisno od premoženjskega stanja družine. Če bi vedela, da si moji prijatelji tega ne bi mogli privoščit, bi jih prikolico z veseljem odstopila tudi zastonj. A tudi v tem primeru, bi prijatelj našel način, da se na nek način oddolži. Pa tudi, če bi na koncu dobila “samo” iskren hvala, ne bi bilo nič narobe. Ali pa skodelica pečenih piškotov (karkoli simboličnega).

A komu drugemu je ne bi oddala? Mi tako iščemo pa je vse zasedeno, plačali bi pošteno, vzeli pa bi nekje za 3 tedne konec julija prvi teden avgusta. Smo pa resni, pazimo na stvari, saj smo že večkrat tako počitnikovali. Če ti je v interesu prosim , če pustiš kontakt. Hvala in lep dan.

Jaz plačujem bratu, preračunano na dan ravno ene toliko, s tem, da moram za pol familije še kamp plačat, ker gre na pavšal samo določeno število oseb. Mi je to normalno in kul. Prva leta, ko ni nič hotel, sem imela slab občutek.

Jaz bi zastonj prikolico ponudila samo ožjim družinskim članom (starši in sestra), dobrim prijateljem pa, če bi vedela, da so v finančni stiski.
Sicer bi se mi zdelo pa rahlo butasto, da jaz plačujem pavšal zato, da so drugi ljudje zastonj dol.

150€ za 1 teden pa res ni noben denar!

Saj nimaš prikolice parkirane na vašem dvorišču za hišo, ampak v kampu, kar stane!!!

O prijateljih pa tako.
Mi gremo zelo radi z družinskimi prijatelji na počitnice. Med letom je bolj malo časa za družženje, na morju ali na smučanju je pa prav luštno. Otroci se skupaj igrajo, zvečer se lahko družimo. Res pa vzamemo vsak svoj apartma in si hodimo na obiske in ne visimo neprestano drug drugemu za vratom.

Meni prav paše it s prijateljico zjutraj na kavo, medtem, ko mož v apartmaju čuva otroke!:)))

Kje imate prikolico? Jaz sem zainteresirana. Če želiš, pusti mail [email protected]

Če imaš prav? Seveda imaš! Prisklednikov je vedno preveč! Pa verjetno si jih morala še pedenati od “uspred in uzad!”

New Report

Close