Počitniška prikolica
Kako je sedaj z registracijo počitniških prikolic?
Imam starejšo počitniško prikolico, za katero sem ob nakupu pred 10. leti dobil prometno dovoljenje in tablice. Prometnega dovoljenja nisem nikoli podaljševal ampak sem jo vozil 1x letno na morje in nazaj ali pa še to ne. (letos jo ne bom). Sem slišal, da je treba po novem prikolico registrirati in opravjati na pol leta tehnični ali zavarovanje?
Kako je točno s tem? Je možna samo začasna registracija, recimo za 1 dan dvakrat na leto? Ker jo več kot 2 dni na leto ne vozim po cesti?
Poglej, ata pravi tako: če je prikolica mlajša od 12 let (isto kot za avto) oz. samo v primeru, da je Adria (lahko je starejša od 12 let; ne me vprašat v čem je fora Adrie – baje se je ata lani z vsemi skregal), je potrebno registracijo, tehničnega in zavarovanje vsako leto podaljševati (oz. opravljati). Prometno dovoljenje kot tako se ne podaljšuje, dobiš pa normalno nalepko na tehničnem. Če pa je prikolica starejša od 12 let (in ni Adria), pa moraš tehničnega tako kot pri avtu opravljati na pol leta (registracijo in zavarovanje seveda letno).
Kar se začasnih tablic tiče, mislimo,da ni možno, a vseeno še je drugje povprašaj (AMZS…).
Upam, da sem bila vsaj malo v pomoč :).
z registracijo prikolice je tako…ce v prometnem dovoljenju pise da je prikolica težja kot 750kg, se lahko vozi z tretjo tablico vlečnega vozila, ce pa je težja se mora registrirati, zavarovati itd…priporocam pa da si nabavite preizkušnje tablice za 1dan, ki pa stanejo okoli 7000sit manj ali vec… je pa enodnevna…in jo peljete brez problema 🙂