Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek počitniške prikolice

počitniške prikolice

Kupili bomo počitniško prikolico pa me zanima veliko o tem.

Kje imate stacionirane,
kakšna je cena stacioniranja,
kdaj postaviti prikolico,
ali radi kampirate- prednosti in slabosti.
kaj vzeti s seboj oz. na kaj predvsem misliti,

Če se še kaj spomnim dopišem kasneje. Hvala za kakršnokoli pomoč
lp

Po vrsti:

-stoji v AC Sirena v Novigradu,
-za našo parcelo pavšal 1680 EUR (april-september), zimovanje 70 EUR in
rezervacija parcele 50 EUR,
-za letos smo jo ravnokar postavili minuli vikend,
– uzivamo v kampiranju, kar se mene tiče idealno za otroke (naši sta stari 1.5 in 4), v naši “ulici” je ogromno otrok, sanitarije in kamp so urejeni, plaža je delno prodnata, delno betonirana ploščad – ti bi edino lahko bilo boljše, jaz sen na srečo v šolstvu in si lahko poleti privoščimo dolge počitnice- ati se pač ob vikendih vozi,
– s seboj vzameš vse kar rabiš- težko ti na to odgovorim, mi imamo veliko stvari kar doli, v glavnem nosimo s seboj stvari za otroke- igrače, plavalne pripomočke, plenice, zdravila,…

Je pa menda kar težko doboti pavšal, zato če imate namen, raje pohitite. Pri nas je za to idealni čas takoj po 16.3., ker se mora do takrat plačati polovica pavšala in tiste,ki to ne naredijo, takoj izločijo in s tem pridobijo proste parcele.

Evo sem našla, veš razlika je tudi če ti kampiraš 14 dni, le svoj dopust ali če si pavšalist, to je velika razlika! Kajti če si pavšalist pomeni, da si na morju veliko več, torej si želiš večjo komuniteto, torej dobro prikoli, dobro izkoriščen baldahin, ki bo tudi čez zimo stal, v njemu tudi kuhaš, v prikoli nato le še spiš. Tukaj pa so ti problemi, kajti večina kampov je začela zahtevati, da se po koncu sezone prikole odpeljejo na neke depoje in se vse pospravi, to seveda ni problem, če se greš kamperja tako kot uni za 14 dni, kar pa je zelo težko za nas, ki smo dol veliko več. Torej imaš toliko ene krame, toliko enga dela za pospravljanje, postavljanje…kajti dol živiš kot doma, zavedaj se tega, ti lahko 14 dni pogrešaš nekaj, če si dol skozi poletje, četudi greš vmes domov, pa boš težko spala na neki mali postli ves čas, ali gledala nekaj kar ti ni pogodu ali kuhala na malem gorilniku, ali ne imela dat kam hrane, ki si jo vozila s seboj, ker je dol vse drago ali jim ne zaupaš in potem imaš večji hladilnik, malo skrinjo, ponavadi še večji štedilnik, še kakšen kuhinjski element, ponavadi še kakšen kavč, zložljive postelje za baldahin…nabere se veliko ja, ampak če želiš uživat, tako more biti, sploh, če so mali otroci, tudi wc je dobrodošel, saj ne boš mogla letat tja na wc in otroke pučat same pred prikolo…

Da ne tipkam še več, vprašaj, če te še kaj zanima in ti odgovorim, ampak glavno je, dobra prikola in dober kamp, ki je blizu in vredu, ampak to bo že loterija, dobro preveri kako je čez zimovanje in kakšni so drugačni pogoji v kampu, nato pojdi še do pavšalistov v kampu in vprašaj še njih, oni ti bodo pa povedali resnico, da ne omenjam če imate psa, nekje niso zaželjeni ali pa vas dajo v cono kjer so psi, potem pa veš kakšen mir boste imeli in še in še, ali da si med pavšalisti, ki ne marajo otrok, starci, saj jih razumem, oni želijo mir, tvoji otroci pa igro, smeh, zabavo in nato se grdo gledat vse poletje…vse to tudi sodi zraven.

Hvala “resnica o temle”, si mi zelo pomagala z nasveti, prebrala sem vse kar si napisala-tudi zgoraj- in sem se kar malo zamislila.
Tudi meni se zdi da smo ta-lepše že zamudili. Najbolj me skrbi vreme.
Lani smo šli na poskusno kampiranje- prikolico smo najeli za 14 dni in nam je bilo zelo všeč, tako všeč da smo se odločili za nakup le-te. Odločili smo se tudi zato ker smo do sedaj letovali 7 ali 10 dni in smo plačevali hotele in apartmaje toliko kot nas bo sedaj stal pavšal. Pa tudi hotelov smo že siti.
No in lani smo šli na dopust v začetku avgusta in to ni bilo več to. Pričakovali smo vročino, tako kot je bila v mesecu juliju, ampak o prav hudi vročini ni bilo ne duha ne sluha. Večeri so bili zelo hladni, nekaj dni je deževalo tudi podnevi, da ne govorim o nočnih neurjih.
Torej vse kar me skrbi je vreme. Drugače pa smo se hitro vklopili v kamping življenje. Vsem je ta način življenja zelo všeč-prej tega nismo poznali.
Prikolico bi radi stacionirali in na morje odhajali vsak vikend, ker v Ljubljani ne zdržimo v vročini, če pa ne bo pravega poletja je pa spet škoda plačevati v kolikor potem ne hodiš na morje. To je res loterija.

Ja zanima me še če so sedaj kampi že odprti in lahko že sedaj izbereš parcelo ali ti parcelo določijo tam? In kaj je najboljše razen umetne trave za v baldahin? Če se še kaj spomnim napišem kasneje.

Najlepša hvala in lep dan.

napisala si..
***********
Ja zanima me še če so sedaj kampi že odprti in lahko že sedaj izbereš parcelo ali ti parcelo določijo tam? In kaj je najboljše razen umetne trave za v baldahin? Če se še kaj spomnim napišem kasneje.
***************
predlagam ti, da se najprej odločite lokacijo, kajti kampov je veliko, kam zdaj, koliko časa se želite voziti do morja, veliko je kampov na relaciji Umag, Novigrad, Poreč, Vrsar in vse to je v razdalji LJ celka slabi dve urci voznje in cesta vredu, lahko izbiraš več pori, če je kje gužva…samo vsi ti kampi ratujejo kot sem ti omenjala, novi pogoji, vsako leto kaj drugega, cene pa vse vižje in višje, če nekje še ni tako, bo prišlo do tega, prikolice želijo povsod čez zimo dajat na depoje…najhuje pa je vreme ja, saj ne veš kaj te čaka.
Torej, ko se boste odločili za lokacijo, bo to ta smer ali druga, KRK…ali tretja…nato greš na net in dobiš veliko kampov na kupu in ponavadi se odprejo pred velikonočnimi prazniki, nekje v začetku aprila, nekateri že prej ali kasneje, odvisno.
Tudi politika kampov je različna, če si pavšalist, ti oni določijo parcelo, včasih smo jih lahko izbirali sami, zdaj ne več, kajti najboljše parcele so za prehodne goste, nekje zadaj za pavšaliste, če sploh so, kajti eni kampi pvašalov ne dajejo več. Vse je dovisno od politike kampov, mogoče si kje lahko še sam izbereš mesto, mogoče…

V baldahinu imamo ponavadi iz lesa zbita tla, to imajo vsi, kjer baldahin lahko stoji na parceli tudi čez zimo, ampak ker se to zdajs preminja in se mora baldahin ponavadi podirat pred zimo, teh tal ne dajejo več in si nabavijo raje topli pod, umetna trava ni vredu, pride dež, in za pucanje, že same drobtine, pomisli se zarijejo notri in nato mravlje… Jaz bi imela topli pod, zviješ ga lahko, nato le zrolaš na tla, pomiješ , posušiš in je vedno čist. In zdrži dolgo časa.

Če imaš otroke že večje, jim kampiranje kot pavšalist ne bo vredu, rata jim dolgčas, kajti družba je vedno ena in ista in na koncu si ne želijo več na morje, če so najstniki, na morje pa je treba iti, da se ponuca pavšal. kampirat je najlepše z malimi otroci, sploh ko si še v porodniški in tisti čas res maksimalno izkoristiš, ampak kaj, ko je zdaj to smotano vreme in ne veš, včasih ti je bilo takoj jasno, od junija dalje smo nagi in do avgusta ne rabimo cunj, zdaj pa pokat vse za mrzle dni in vroče in še vso ostalo kramo…

Veš veliko ljudi oddaja v kampih svoje prikolice, tako na šverc, pride ceneje, mogoče vam rata kakega takega spoznati, to je veliko bolje kot biti pavšalist, verjemi. Ko rataš enkrat, je poleg užitka tudi veliko skrbi, ti urejaš vse tam doli, skrbi te, kaj če je kdo vlomil, kaj če so ti kaj podrli, kaj se bodo spet na upravi spomnili…

Pomebno je tudi, da kupita tako prikolico, ki je registrirana in bosta vidva lastnika! Ne kupujta prikolic kje na morju…kajti politika Hrvaške o prikolicah po kampih je jasna, saj si verjetno slišala lansko leto kaj o tem?? Morajo biti registirane ali ocarinjene…da ne bosta komu nasedla, kupila poceni prikolo, nato pa je ne bosta mogla spravt ven iz kampa ali na cesto.

Mi jo vsako leto čez zimo prestavimo. To je res delo, ampak en dan, da vse pospravis in nato predvidoma 2 x po 1 dan, da spravis vse nazaj. Vso kramo spravimom v prikolico, le lesena tla zavita v cerado naslonimo na prikolico.

Nekaj dela, ampak potrpis glede na to, da imaš potem za nekaj mesecev prijetno bivanje.

Se pa veliko prikolic prodaja po kampih. Naši sosedje so se lani odločili, da ne bodo več kampirali in so sicer več kot 20 let staro prikolico z vso “infrastrukturo” (kuhinja s hladilnikom, pečico, baldahin, stoli, miza,…) prodali po skoraj smešni ceni, pod 200.000 SIT.

So pa od lani vse prikolice ali registirane ali ocarinjene in s slednjimi je problem, če jih hočeš premakniti.

Meni se bolj kot sama prikolica zdi pomembno, kaj imaš zraven, saj v prikolici dejansko le spiš.

je špica, če si tam uredit tako, da uživaš. Ne pa za neko silo. Mi iammo prikolico za spanje, smo 4 osebe (2 majhna otroka) in imamo prikolico za 5 oseb, poleg tega še prostor v baldahinu za 2 osebi. Vse to je na udobje, če nas je slučajno več, pa se malo stiskamo.
Z nas je pomemben predvsem velik baldahin in predprostor, ter veliko prostora okoli prikolice, ker se vse odvija zunaj prikolice. To imamo izključno za spanje.
Strinjam se z mislimi od “resnica o temle”, ker je bistvena razlika ali boš šel tja za 14 dni (plus par vikendov) ali pa celo sezono. V prvem primeru se mi sigurno ne bi odločili za pavšaliste, ker je škoda imeti poleti med tednom zaprto prikolico, ti pa si v službi. V tem primeru je bolje, da si plačaš dopust za tistih 20 dni, ki jih imaš, kje drugje.
Mislim, da je idealna za družine z malimi otroci, in tiste, ki hodijo že ločeno, otroci zase, starši zase. Za časa puberte, pa ko si otroci želijo že sami na morje, pa jim ne dovolimo, in še tisti čas ko so z nami na dopustu zavijajo z očmi in so na sporedu prepiri, pa ni ravno idealna.
To bi še dodala kostalim kar je že napisano.

New Report

Close