pocitnisko branje
Lep pozdrav!
Sem gimnazijka in kot vezina srednjesolcev med letom ne uspem veliko brati. Zanima me, katere knjige bi mi priporocali za branje med pocitnicami; nocem kakj=ih zgodovinskih ali utrujajocih romanov, pa tudi ne kake prevec trivialne literature; ali kaksno globoko knjigo, polno misli ali pa kako resnicno zgodbo, kaj takega…
Kaksni predlogi?
Zelo vam bom hvalezna!
Tanja
Gustafsson – Čebelarjeva smrt, Puig – Poljub ženske pajka, Marias – Jutri v bitki misli name, Oe – Osebna zadeva, Kureishi – Buda iz predmestja, Erdrich – Igralnica,
sama pa sem v teh letih prebrala vse od Vitomila Zupana. Mi pa ni bil vsec Menuet za kitaro. Prebrala sem tudi vse, kar je prevedenega od Hemingwaya, pa tudi od Bukowskega, čeprav naj to ne bi veljalo za priporočilo mladoletnim… No, preberi vsaj Špeh na kruhu, je zelo fina knjiga tudi za gimnazijce.
Ž
Jaz ponavadi par dni prej, kot grem na dopust, obiščem knjižnico in si naberem kakih 5 – 10 knjig. Sicer se potem jezijo name, ker berem namesto da bi se pridružil ostalim pri raznoraznih početjih, a kaj, ko rad berem in me knjiga pritegne. Knjige pa izberem čisto naključno, pustim se presenetiti, kajti v naši mali knjižnici je prava tombola dobiti kako pametno stvar. Lani npr. sem se na dopustu prebijal skozi Enajsto nadlogo ( pisca sta dva, vendar neprofesionalca, tako da sem imena pozabil ), imel sem še Trumana Capota ( Hladnokrvno ), Umberto Eco ( Pendullum da Foucalt ), Lionel Davidson ( Umori v Chelseaju ), Sveto pismo ( Stara in Nova zaveza ), Friedrich Nietzche ( Ecce homo ), Tomo Snoj ( Jama ) – zelo ugodno presenečenje, biografija The Doors ( Jim Morrison pravzaprav ), Poezije Dragotina Ketteja ( kaj hočemo – krajan ), Michael Crichton ( Časovni stroj ) – moram reči, da me je razočarala, možak je pisal tudi dosti boljše stvari. Drugače pa na dopustu ( jaz hodim ponavadi na kakšen hrvaški otok ) berem tudi njihove časopise in revije, mislim, da so veliko boljše kot večina naših.
Želim vam in vsem forumovcem lep, prijeten, sproščujoč, dolg in enkraten dopust.
P
Priporočam ti ogled naslednje strani,na kateri boš našla veliko opisov knjig.http://www.om-ezoterika.sempco.si/