Počitniško delo
Zdravo
Hči (stara bo 16 let) ima željo med letošnjimi poletnimi počitnicami delati preko študenta.
Zanima me, kako naj se doma organiziramo okrog iskanja.
Delo za šankom za punco teh let se mi ne zdi primerno, pa še izkušenj v strežbi nima. Ker obiskuje ekonomsko šolo, bi iskala nekaj v tej smeri, lahko tudi v trgovini, lahko tudi v proizvodnji…..nekje pač mora začet.
Zanima me če je v praksi da dajo firme kak razpis glede počitniških del na študentski servis.
Starši, kako ste pomagali poiskati otrokom delo v primeru, da ni bilo vez, ste pisali prošnje na blef?
Malo mi svetujte, zelo vam bom hvaležna.
Tanja
Obrnite se na veš študentskih servisov. Sicer pa preko vez, ja. Jaz sem preko ŠS (tudi sr. ekonomska) delala vse živo, od prodaje v trgovinah, do pomoči v računovodstvu, tajniška dela, tudi za šankom, čiščenje poslovnih prostorov,…
LP
sicer sklepam, da ste iz Ljubljane. Včasih delam preko študentskega servisa na Pošti. Tam dela veliko dijakov. Tako, da je morda tole ena od opcij.
Predlagam, da se včlani v študentski servis pikacom.Oni posredujejo dela za pošto. Včasih je tudi delo v mullerju (etikiranje). Naj se kar čimprej včlani v Sš in ji bodo pošiljali smse.
tukaj maš link. Lahko se včlaniš preko neta.
pa ne delam reklame za Šs
Upam, da bo hčerka našla kaj primernega … lp
V Mariboru je tudi Agencija M servis (bivši CMOK). SO tut fajn.
http://www.mservis.si
Sicer pa bi jaz raje dala prošnje po različnih podjetjih. Tako bo še največja možnost, da kaj dobi. Kar direkt jim pošlje, da išče počitniško delo in če bodo morda koga potrebovali, naj jo pokličejo.