Pod Golobom sem končno zadihala, plačo mi je dvignil za 13%
Iskren, 12.02.2023 ob 07:57
Končno zadihala, 12.02.2023 ob 07:51
Pod Golobom sem končno zadihala. Do sedaj sem vedno dobila miloščino. Minimalca so nam dvigovali za kakšen % ali dva. Golob pa mi je plačo dvignil za 13%, za več kot 100€ na mesec. Končno lahko zadiham in začnem šparati za morje. Zadnji dve leti nisem mogla nikamor iti, ker nas je puklasti držal zaprte doma in nas je tako zapufal, da se je vse podražilo za 50% in več.
Ne vem, kaj se eni razburjate na tem forumu, očitno nimate pojma ali pa ste samo privoščljivi in ne privoščite ljudem na minimalcu, da bi bolje živeli. Še bolj bi morali obdavčiti bogate, zakaj pa rabi nekdo 5000+€ na mesec? Zakaj se nekateri preseravajo in potujejo z letali in onesnažujejo okolje?
Meni so dvignili plačo za 10,3%, kar je najvišji dvig, kar sem jih doživel, pa delam že skoraj 20 let. Veliko bolje živim sedaj, ko ne rabim več nagobčnika in QR kode. Ne počutim se več kot kos mesa, ki ga vsak skenira in nadzoruje. Tiranija, ne hvala.
Svoboda je neprecenljiva.
Tudi ta, lažna svoboda, sledi agendi in v ozadju vse pripravlja na popolno digitalizacijo. Tisto, kar je bilo prej dve leti, je bil samo test. Kurčeve kode se bodo kmalu vrnile.
Neka kvazisociala. Kupovanje glasov socialcev. Za podjetništvo, ki lahko dejansko nafutra to državo, pa Slovenija postaja totalno nespodbudno okolje. Ma kaj nespodbudno, totalen turn off. Vse gre mimo nas, nobenih vlaganj v Slovenijo, še firme, ki so imele pogodbe s tujino, imajo vedno manj naročil, ker so tudi Nemci in podobni našli boljše partnerje.
Ja, na dolgi rok je to res vse zelo optimistično.
ima svega, 12.02.2023 ob 11:07
No name, 12.02.2023 ob 10:39
Ja, zdravniki si sami odmerjajo place. Pa clani uprav velikih druzb tudi, ne. Pa tidti na indivudualnih pogodbah tudi. Ocitno ne ves kako to gre. Placo si sami dolocajo le s.p. in lastniki druzinskih podjetij. Ce so pa oni ustvarili uspesno podjetje, ki zaposluje par deset ali vec sto delavcev, pa si menda ja lahko dolocijo placo visjo od 5.000+ EUR. Ce njih ne bi bilo, tudi ostali, ki delajo za njihovo podjetje, ne bi imeli sluzb. Normalno pa je, da nekdo, ki je ustvaril podjetje, ga je ustvaril za to, da bo imel nekaj vec zase in ne za druge. Delavci za svoje delo dobijo placo. Ce niso z njo zadovoljni, lahko grejo drugam. Npr. v javni sektor, kjer se cedita med in mleko. Tako vsaj nekateri pravijo.
Kakorkoli, še vedno drugi delajo za njegovo plačo, ne on sam. Zakaj potem jamrajo, da ne dobijo dovolj delavcev? Naj delajo sami, če so tako vsemogočni.
Pa ti delaj brez njih ker si tako vsemogočen a ne 🙂
Kdo misliš da je tisto mašino na kateri delaš naredil? Zrisal? Sestavil? Kdo misliš da najde kupce za stvari ki jih delate? Kdo jim zaračuna? Kaj točno bi ti delal če ne bi bilo enih menda nesposobnih v pisarnah ki so ustvarili ta stroj, izumili oz. izpeljali idejo za stvar, ki jo delate, sestavili skupino ljudi, našli kupce, …. kaj točno bi ti brez da ti ljudje obstajajo počel? Prišel kar nekam in delal? Kaj točno? Zrak? In potem bi to kar bi tam naredil stalo tam ob tebi al kako 🙂
Delavci in lastniki podjetij pač delujemo z izmenjavo. Ti njemu svoje storitve nudiš on ti jih plača. Če so tvoje storitve nekaj posebnega lahko več zaračunaš. Če te lahko vsak drugi zamenja pač težko hudo visoko ceno postaviš. Tako da tuliti na nekoga da ima preveč, kogar storitve so očitno dosti bolj redke kot tvoje in jih podjetje bolj rabi oz. težje le tega zamenja če gre je pač znak tvoje inteligence. Firma ima recimo 200 fizičnih delavcev. Večina teh brez nekih specifičnih znanj. In ima recimo enega prodajalca, kateri je v firmo 70% kupcev pripeljal in z njimi ohranja odnos. Kdo misliš da je za firmo več vreden? Nekdo ki dela za strojem za katerem lahko že jutri dela nekdo drug, ali človek ki če gre verjetno tudi vse te kupce s sabo potegne in boste delali kaj točno če ne bo komu prodat? Malo samozavedanja ne škodi. Ljudje nimamo ne istih sposobnosti, ne istih izhodišč, ne istih rezulatov….samo v glavah ne preveč pametnih smo vsi isti. Nismo. Nikoli bili. Nikoli bomo. Pameten človek dela na tem da bo vedno boljši. Posledično si bo tudi “višjo ceno” za svoje storitve lahko postavil. Ne rabi vlade za to.
Anonimno 3283, 12.02.2023 ob 08:53
Jaz sem dobila povišico za 10,3% + še nagrado za uspešnost. Pa tudi če bi dobila manj, bi še vedno volila Goloba, ker sedaj vsaj mirna zaspim in grem lahko na dopust.
Khmm, smola zate, da se je tudi dopust podražil. Po moje boš še par let doma.
Morda boš šla na dopust potem, ko Golob ne bo več na vladi.