podaljšanje zavarovanja
danes sem želela za moža plačat podaljšanje zavarovanja, pa mi na okencu reče, da moram imeti pooblastilo. sem rekla, da gre samo za podaljšanje, da bom plačala, je rekla, da ne gre. mi je dala obrazec poobl., kjer se sklicujejo na 53. čl. ZUP, ki pa določa smao pooblastilo. men se to zdi kretensko na kubik. ja sej nisem kakšnega pravnega posla sklenila.
a kdo ve kaj o tem, al so sam pri nas tok zagamani.
Kolikor vem, je pooblastilo (obrazec) napisan tako, da ga ti na okencu izpolniš….saj si ga prebrala, a ne, tampiše nekako takole:
“spodaj podpisana…izjavljam, da me je XY (lastnik avta) pooblastil, da opravim registracijo…..”
To podpišeš ti, ne pa lastnik avta.
To je isto kot plava (ZUP) kuverta, ki jo lahko od poštarja prevzame npr. družinski član, in ob vročanju podpišeš, da te je npr. mož pooblastil, da prevzameš pismo po ZUPu.
Ne vem, po čem naj bi ona razpoznala, da avta ni prišla registrirat tatica.[/quote]
Ker ona, ki pride registrirat avto, na pooblastilo izpolni svoje podatke, da jo je lastnik pooblastil. in Tu je ona tiasta, ki najbrž kazensko odgovarja za morebitne zavajujoče podatke.
Drugače pa, ne da hoče neki plačat, ampak hoče da se izvede nek upravni postopek (podaljšabje dovoljenja), kar pa pravila strogo določa zakon ZuP.
Ne vem, po čem naj bi ona razpoznala, da avta ni prišla registrirat tatica.[/quote]
Ker ona, ki pride registrirat avto, na pooblastilo izpolni svoje podatke, da jo je lastnik pooblastil. in Tu je ona tiasta, ki najbrž kazensko odgovarja za morebitne zavajujoče podatke.
Drugače pa, ne da hoče neki plačat, ampak hoče da se izvede nek upravni postopek (podaljšabje dovoljenja), kar pa pravila strogo določa zakon ZuP.[/quote]
Pa daj ne zavajaj no! Na pooblastilu morata biti podpisana oba; pooblastitelj in pooblaščenec.
Drugače pa, ne da hoče neki plačat, ampak hoče da se izvede nek upravni postopek (podaljšabje dovoljenja), kar pa pravila strogo določa zakon ZuP.[/quote]
Pa daj ne zavajaj no! Na pooblastilu morata biti podpisana oba; pooblastitelj in pooblaščenec.[/quote]
Sori, pri nas so mi dali obrazec, ki sem ga izpolnila jaz, kjer sem navedla le moje podatke, da me je mož pooblastil za izvedbo registraceje. Možu NI bilo TREBA nič podpisat.
Pa daj ne zavajaj no! Na pooblastilu morata biti podpisana oba; pooblastitelj in pooblaščenec.[/quote]
Sori, pri nas so mi dali obrazec, ki sem ga izpolnila jaz, kjer sem navedla le moje podatke, da me je mož pooblastil za izvedbo registraceje. Možu NI bilo TREBA nič podpisat.[/quote]
Joj, kako nakladaš! Mi potem razložiš logiko, zakaj bi sploh bilo potrebno pooblastilo? Zakaj ne bi tat prišel registrirat vozila, če si lahko sam napiše pooblastilo?
Pooblastitelj mora pisno pooblastit pooblaščenca (torej sam podpisat pooblastilo) zato, da če je kdaj kaj narobe, je UE krita in mu lahko mirno rečejo “Mi smo dobili vaše pooblastilo, mi smo kriti”.
Da pa lahko nekdo podpis tudi ponaredi, je pa itak jasno in možno vedno, v vsakem postopku.
V čem je pa smisel takega pregovarjanja, zakaj in zakaj in zakaj je to potrebno?
Pač taka so pravila, tako je in tega pooblastila si ni zmislila una na šalterju.
Če gredo pa komu take stvari tako zelo na živce, naj se pa vključi nekam, kjer bo imel možnost vpliva na taka pravila/zakone oz. karkoli.
Al pa protestirat na cesto