Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Podaljševanje – Določen čas

Podaljševanje – Določen čas

Spoštovani!

Od sredine 2010 sem zaposlena za določen čas. Prvič sem prejela pogodbo za določen čas 1 leto – brez razloga iz ZDR zakaj sem zaposlena za določen čas. Po enem letu sem prejela še za eno leto, tokrat razlog: začasno povečan obseg na kadrovskem področju…
Zanima, če v primeru nepodaljšanja pogodbe za nedoločen čas lahko zahtevam za transformacijo?
Po sistemizaciji sem edina, ki opravljam kadrovsko delo, ali ta argument za razlog za določen čas potem obvelja?
Najlepša hvala za odgovor!

Spoštovani,

pogodbo o zaposlitvi za določen čas lahko ddelodajalec sklene le v primerih, določenih z zakonom o delovnih razmerjih – ZDR (razen, če je drugače določeno s pripadajočo kolektivno pogodbo ali če gre za malega delodajalca). Glede na vaš opis pojasnjujem naslednje: ZDR določa, da delodajalec ne sme skleniti ene ali več zaporednih pogodb o zaposlitvi za določen čas z istim delavcem za isto delo, katerih neprekinjeni čas trajanja bi bil daljši od dveh let (razen, v kolikor izvedba projekta traja dlje), torej bo v primeru, da boste po izteku zadnje pogodbe o zaposlitvi za določen čas dobili v podpis ponovno pogodbo za določen čas za isto delo, nastopila zakonska presumpcija, po kateri se šteje, da ste sklenili pogodbo o zaposlitvi za nedoločen čas. Transformacijo torej lahko zahtevate šele v primeru, če boste ponovno prejeli v podpis tako pogodbo (jo podpišete in po tem zahtevate transformacijo).

Lepo pozdravljeni!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close