Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Podaritev 1/2 hiše snahi

Podaritev 1/2 hiše snahi

Sin se bo v kratkem poročil. Ker sva z možem solastnika dveh hiš, bi eno podarila sinu in sicer polovico in polovico pa tudi snahi. Otrok še nimata.

Ali mora biti darilna pogodba najprej v celoti na sina in nato on 1/2″ svoji ženi ali
lahko kar midva podariva vsakemu 1/2″.

Kako je s tem?

Ne delaj tega. Vse napiši sinu. In če ostaneta skupaj, je v redu, če se pa razideta, bo pa itak hotela pol VAŠE hiše.

Res ne delaj tega, poznam preveč žalostnih zgodb.

ko se bo ločila jo boste pa izplačali??

nova
Uredništvo priporoča

Če poklonite polovico hiše snahi, plačate davek. Če podarite sinu, ta pa naprej svoji ženi, ne plačate davka.

Se strinjam.

Drugače pa če boš darovala pol hiše snahi je potem davek za plačat. Lestvico si poglej na internetu. Tudi jaz svetujem, da vse daš sinu, pa naj se potem on odloči kako in kaj naprej.

podarita sinu, to je neobdavčeno, če bosta karkoli podarjala snahi, bo morala plačati davek na darila.
potem se pa naj sin odloči, kako in kaj. Če on potem polovico podari ženi, je ravno tako neobdavčeno.

Zakaj bi se pa ločila??

Meni je tudi tašča podarila pol stanovanja,pa še vedno ljubim njenega sina in to že 20 let:)

Lahko podarite vsakemu polovico-direktno.

Ps. ste pa ena “taboljših” tašč:)

darila velike vrednosti se lahko ob ločitvi zahtevajo nazaj….


Aktem, a ne živiš ti v bajti z garožo, v njej je pa mercedes?

Hvala za nasvete.

Sem si mislila, da bo tako. Sem pa mnenja, da je prav, da tudi snaha dobi nekaj v lastništvo, zakaj bi le prišla v hišo, vanjo vlagala denar, njenega pa ne bi bilo nič – tudi tu lahko nastanejo spori med zakoncema.

Tudi sama sem ob poroki tudi svoje podedovano premoženje 1/2 prepisala na moža,
saj vendar ni zadnja smet pri hiši, ki bi samo vlagal svoj denar in delo, od tega pa nič ne bi imel.

Tudi moji starši tega ne razumejo, meni pa se zdi prav – poročena sva 28 let.

POtem poslušajte sebe in naredite tako kot mislite, da bi bilo najbolje.
LP

Zelo lepo, da imaš dobre namene. To bo dobro vplivalo na vaše odnose.

pa vendar. Ne primerjaj sebe in današnjih mladih punc. MI se nismo ločevali, oz. zelo redki, zdaj se pa loči vsak tretji zakon. Če ne gre, se kar hitro ločijo. Nič dosti ne premišljujejo in se ne ozirajo ne na otroke, ne na druge, samo NASE:

Bodi dobra do sebe in vse prepiši na sina. Tudi davka ne bo treba plačat. To je prava racionalna odločitev.

Davka ni, tudi če podariš snahi. Ne poslušaj zlobnih jezikov. Ravnaj po svoji vesti…


Aktem, a ne živiš ti v bajti z garožo, v njej je pa mercedes?[/quote]Sem mislila,da bolje poznaš razmere:))Stanovanje sva dobila kot mladoporočenca,hišo sva ustvarila sama(kjer živimo)
Stanovanje je v najemu,mercedes pa v garaži čaka na poletje;)))))))))))ŠE KAJ!!!!

Jaz pa mislim, da prav razmišljate. Če bo snaha solastnica, bo imela tudi odgovornost in skrb in se ne bo počutila kot smeh!
Pri nas je bilo takole: tast je imel hišo in podjetje, do smrti sta imela s sinom darilno pogodbo pod določenimi pogoji. Jaz sem prišla v hišo in podjetje, delala dvajset let in vseskozi je bilo logično, da bo to enkrat najino, mislim od obeh in seveda od otrok!
Žal pa ne tast, ne jaz nisva vedela, da sin drži figo v žepu! Ja, tudi to je možno!
Po tastovi smrti se je spremenil, o razdelilni pogodbi ni želel niti slišati, začel je “žurati”, zapravljati denar in skupno premoženje… Čisto nič nisem mogla narediti, ker ni nič mojega!

Zdaj sva v ločitvenem postopku, ampak glede na hitrost naših sodišč bo po mojem tri četrt zapravil!

Jaz se z vami popolnoma strinjam! V zakonski zvezi sin ni več sam in prav je , da se delo in rezultati le tega pravično porazdelijo! Drugače je brodolom neizogiben!Lp!

JOJJJJJJJ sam tega ne nardit.Samo sinu dajte.
lp

Iz prve roke; meni so partnerjevi starsi zeleli podariti del hise v kateri zivijo, ker sva si s partnerjem dozidala eno nadstropje zase (torej nic se ni bilo narejeno, se strosek sva imela, ker je bilo treba staro streho podret in salonitke odpeljat).

DArilna je bila najprej na partnerja (torej na sina), potem pa je on meni podaril svojo polovico. Vse to je bilo narjeno z eno pogodbo, sva ze vpisana v zemljisko knjigo.

CE se bova razsla (kaj pa vem kaj vse pride v zivljenju), potem me bo izplacal partner in ne njegovi starsi. Prodati pa svojega dela tako ali tako ne morem, ker ne bi nihce kupil, saj ni samostojne enote, kjer bi potem lahko kupec zivel ali jo koristil.

Jaz ne bi vlozila niti centa, ce ne bi bilo prej moje. Tako je, tudi snahe moramo zavarovati svoje interese. Ali naj vlagam celo zivljenje, pa da me potem postavi pred vrata, jaz pa iscem racune izpred 10 let nazaj in se tozarim? Je le boljsi obcutek, ce ves, da je en del tudi tvoj. Tako ali tako pa takrat niti kredita ne bi dobila, ce nisem bila lastnik.

Seveda boš naredila kot boš želela ti. Pa vendar, zakaj bi bila snaha zadnja smet, če ne bi bila lastnica polovice hiše? Jaz se ne počutim tako, pa sem v moževi hiši že 30 let. V vsem sva enakopravna, razen, da v ZK piše, da je lastnik on.
Sama bi hišo prepisala samo na sina. Če bosta “dokler ju smrt ne loči” skupaj, bo hišo itak imela in uporabljala. Če se pa bognedaj ločita in potem dobi hišo ona (recimo ker bo imela v oskrbi otroke) se lahko zgodi, da v TVOJO hišo pripelje novega partnerja. Kako se boš počutila ti takrat? Premisli 3X!!!

Res premisli 3x. Pri nas na vasi se je enim zgodilo, da je v NJIHOVO hišo pripreljala novega partnerja. Prej so bili vsi pametni, zdaj so pa lepo tiho, ko jih je snaga nategnila.

Bodi pametna in se zavaruj. Napiši na sina. Ona bo imela vse pravice, dokler bosta poročena. Če se pa loči, potem bo imela ona problem in ne vi.

Zanima me ali snaho kupujete, ali prihaja, ker ljubi vašega sina. Če ona ne zaupa vam in bi ji zato prepisali, kako lahko zaupate vi njej? Po poroki bo druga pesem, sin bo drugačen, vi pa razočarani. Pamet v roke! Po vaši smrti bo tako vse njihovo. Berite forume, odnos snahe-tašče, razmišljanja snah, ki pridejo v hišo pa vam bo marsikaj jasno. Tudi midva imava dve hiši, ki jih bova zapustila najinima sinovoma, vendar šele po najini smrti. Razumemo se z distanco, zaupam jima pa ne, posebno če bi kaj potrebovala. Dodatno zdravljenje, plačilo doma za ostarele, morda toplice…….
Zaenkrat ne potrebujeva ničesar, za bolezen ali izredne izdatke pa so najine pokojnine premajhne.
Če bo potrebno doplačilo doma, ko ga bova potrebovala bova raje oddala svoje stanovanje in si s tem sama doplačala, kot da dava otrokom, snahe pajih bodo žrle, da doplačujejo.
Gospa bodite previdna in ne zaupajte!


Aktem, a ne živiš ti v bajti z garožo, v njej je pa mercedes?[/quote]Sem mislila,da bolje poznaš razmere:))Stanovanje sva dobila kot mladoporočenca,hišo sva ustvarila sama(kjer živimo)
Stanovanje je v najemu,mercedes pa v garaži čaka na poletje;)))))))))))ŠE KAJ!!!![/quote]
Ne, ne poznam razmer, sam nikol ne bom pozabila, kako je ena enkrat napisala, da maš mercedesa v garaži. To je tko lušno monovsko, da po mojem ne bom nikol pozabla.
Upam da ne zameriš – dvomim, ker si res super punca, vedno dobre volje in boš tud super mat tatretjemu!

Pametno.

Jaz osebno ne bi imela niti najmanjšega problema prepisati že zdaj vse svoje premoženje na oba otroka. Ker sta krasna. Vendar pa nikoli ne veš, s kom se poročita. Tisti, ki pridejo v družino zelo pogosto uničujejo odnose, vplivajo kvarno in posebno je problematično pri snahi. Za hčere vemo, da se ne pustijo svojim možem, sinovi so pa taki cucki, da za malo seksa naredijo, kar jih ženske prosijo.

Premisli, da ti ne bo zelo žal.

Sem vesela, da slišim še kakšno tako pozitivno osebo, ki prav razmišlja. Vi kar naredite kot čutite in ne razmišljajte negativno.To se sicer vedno lahko zgodi, vendar ni tako pogosto, kot tukaj beremo. Snaho ste že spoznala in gotovo pozitivno ocenila, zato vam želim vso srečo v odnosu z njimi tudi naprej.

Sem mislila,da bolje poznaš razmere:))Stanovanje sva dobila kot mladoporočenca,hišo sva ustvarila sama(kjer živimo)
Stanovanje je v najemu,mercedes pa v garaži čaka na poletje;)))))))))))ŠE KAJ!!!![/quote]
Ne, ne poznam razmer, sam nikol ne bom pozabila, kako je ena enkrat napisala, da maš mercedesa v garaži. To je tko lušno monovsko, da po mojem ne bom nikol pozabla.
Upam da ne zameriš – dvomim, ker si res super punca, vedno dobre volje in boš tud super mat tatretjemu![/quote]Nikoli nič ne zamerim-hvala za kompliment:)

Kako osvežujoče pisanje! Veseli me, da nas je več takih, ki si prihodnost s svojimi ljubimi lepo in pozitivno slikajo! Tudi sama menim, da bi tako dejanje dobro vplivalo na vaše odnose, če ga seveda ne boste z ničemer pogojevali, da se ne bo snaha počutila, kot da ste jo kupili.

Za pravni nasvet pa vprašajte raje koga drugega, ne tele pesimistične zlobne jezike, ki v zadnjem času prevladujejo tu gor!

New Report

Close