poden v baldahinu
Mi imamo tud leseno konstrukcijo spodaj, narejeno iz špirovca 8x8cm, pa gor lesene dile, velikosti so te plošče ravno take, da jih daš komot v tovorno prikolico, pač na mestu potem sestaviš, mogoče še mal prišraufaš skupaj. Po vrhu teh dil pa imamo en tapison, sicer meni ni všeč, ker je potrebno posesat, ker imam zaenkrat še kuhinjo v baldahinu. Bi imela rajši topli pod, pa samo pobrišeš in je. Mi imamo pavšal, če pa misliš imeti samo za 14dni postavljeno, pa seveda samo topli pod.
Vse kar ne prepušča zraka in vlage bo sčasoma začelo plesneti.
Zato kvečjemu dvignjen pod iz desk z režami za zračenje ali pa kakšen zunanji grob tepih, ki dobro diha.
Meni osebno je vsa ta kvazi civilizacija v kampu precej zgrešena ideja, zato najraje nič. Oz. kadar je res treba le tak manjši preprost tepih za zunaj.
Pozdravljeni kampisti
Moja iskušnja….Pode za baldahine že precej let izdelujejo v mizarstvu Hrovat iz Domžal. Mi smo ga kupili nekaj let nazaj in smo zelo zadovoljni. Je enostaven za sestavljanje, proti gnitju pa kakor vem, je zaščiten z potapljanjem v impregnacijo.Za lažje iskanje še link spodaj
http://www.hrovat.net/izdelki/oprema-za-kampiranje/pod-za-baldahine/
Pozdravljeni!
Po naših izkušnjah je dobro, da je poden dvignjen od tal. Primerne so palete, podni narejeni pri mizarjih, kot je zapisano zgoraj, aluminijevi nosilci…potem pa pa povrhu osb plošče ali druge gradbene plošče. Mi imamo baldahin postavljen več let, zato imamo po tleh topli pod debeline 4 mm. Je enostaven za čiščenje in danes ga je mogoče kupiti v vseh barvnih variaciah.
Pomembno je, sploh za tiste ki postavljate baldahin za več let, da baldahin najprej postavite v pravilni položaj- padec, višina…in nato dokončno postavite tla, saj četudi naročate baldain po meri, to ne pomeni, da bo kot “ulit” pristajal na vašo prikolico ali npr. Adriino hiško, ampak so zaradi vstavljenih trikotnikov spredaj, baldahini spredaj razširjeni- tako se poden razširi tudi za 30 cm.
In še ena malenkost- za lažje vodenje baldahina v utor na prikolici, uporabite sredstvo za pomivajnje npr Jar, ki ga namažete po robu baldahina.
Mi imamo pavšal, če pa misliš imeti samo za 14dni postavljeno, pa seveda samo topli pod.
Jao, jao, ne s takimi…. A ste kdaj videli Nemca, Skandinavca itd. da bi tovoril topli pod na morje? Take bedarije delajo samo Slovenci, ki poleg prikolice najamejo še kombi, ki prevaža navlako na morje in z morja. Ne govorimo o pavšalu, se razume, ampak za 14 dni pa res ni treba toplega poda, no! V trgovinah s kamp opremo se kupi lahko posebno podlogo za ta namen, ki ni težja od malo večje odeje. Razgrne se jo na tla in to je to. Malo duha kampiranja pa naj le bo, če že kampirate….
Mi imamo pavšal, če pa misliš imeti samo za 14dni postavljeno, pa seveda samo topli pod.
Jao, jao, ne s takimi…. A ste kdaj videli Nemca, Skandinavca itd. da bi tovoril topli pod na morje? Take bedarije delajo samo Slovenci, ki poleg prikolice najamejo še kombi, ki prevaža navlako na morje in z morja. Ne govorimo o pavšalu, se razume, ampak za 14 dni pa res ni treba toplega poda, no! V trgovinah s kamp opremo se kupi lahko posebno podlogo za ta namen, ki ni težja od malo večje odeje. Razgrne se jo na tla in to je to. Malo duha kampiranja pa naj le bo, če že kampirate….[/quote]
se strinjam, samo slovenci doživljajo kampiranje povsem drugače kot cel svet….in potem se človek samo smeje. tudi baldahine imajo praktično samo slovenci…vsi ostali gredo gladko in udobno skozi z navadno tendo….ampak zakja bi enostavno, ko pa lahko kompliciramo…prikolico, baldahin, še en baldahin, predbaldahin, stransko kuhinjo, pa še dva gazebota, kavč, kuhinjo in dnevno sobo, ko se prenovi stanovanje in še cel kup drugih nepotrebnih stvari….potem ne veš ali si v ciganskem naselju ali predelu kampa s slovenskimi pavšalisti….
hvala bogu jih kroati zadnja leta naganjajo iz kampov, pa morajo svojo svinjarijo pospravit…