Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Podeželje in velik problem prevozov

Podeželje in velik problem prevozov

Če nisi v mestu in ne živiš ravno blizu železniške in avtobusne ali pa vsaj avtobusne postaje in nimaš povezav v soboto in nedeljo, si kar v težavah. Famozna Zvezdana iz hribov tam nekje pri Škofljici se že sprašuje, kako bo, če ne bo mogla voziti.

Skratka, brez izpita in avta si zelo okrnjen na podeželju. Zelo.

To je res!   Na podeželju skorajda ni avtobusov. Pošte, trgovine zapirajo, bankomate umikajo.

Od spletnih trgovin je samo Mercator tisti, ki vozi skoraj povsod.

Spar in Tuš sta bolj komot  in vozita samo v bolj poseljene kraje.

Osnovnošolce sicer vozi kombi, vendar to pomeni, da morajo po šoli takoj domov, ker jih ne čaka, ča so kakšne izvenšolske dejavnosti. Srednješolci so peš.

Zdravnik je daleč in ni raznih Prostoferjev, ki bi peljali starejšega človeka.

Je pa mir, tišina, ptički pojejo, srne se pasejo okrog hiš.

Enkrat se hvalite, da imate na podeželju vse v radiusu parih kilometrov, drugič jamrate, da ste od vsega odrezani. Odločite se.

Znano je, da si brez poltovornjaka (pick up) na podeželju gotov! Samo poglejmo probleme v Rovtah, ko so jim zaprli edino benz pumpo

Odgovor na objavo uporabnika
Ptica973, 15.04.2025 ob 11:21

Enkrat se hvalite, da imate na podeželju vse v radiusu parih kilometrov, drugič jamrate, da ste od vsega odrezani. Odločite se.

Brez veze ti je razlagati si pač levak,eden od 400 000, ne bi razumel niti pod razno !

Prostofer? Pa na podeželju so močne farške povezave, tam se organizirt po principu prostoferja, pa ne bo toliko težav. Saj farovž naj bi delal za ljudi, ne?

Moja mami živi v občini cca urco iz Ljubljane. Bankomat eden. Bank že dolgo ne. Še z zaprtjem pošte grozijo. Trgovina Mercator. Zdravnik sicer super. Ampak….brez moje sestre ki jo vozi povsod bi čepela doma, za nujne stvari je sicer organiziran prostovoljni prevoz (zdravnik ipd.). Mene osebno bolj skrbi če se ji kaj zgodi, ker ni rešilca (včasih so bili!) in mora priti iz skoraj 20 min oddaljenega kraja izven občine in potem nazaj proti ljubljani.

Za mlade je tam ok. Sploh ker je kar nekaj podjetij in lahko lepo živiš tudi z nižjimi plačami tam ker je vse krepko cenejše. Več trgovin 20 min stran ipd.. Šola ok. Tudi kar nekaj dejavnosti. Za starejše, sploh tiste ki nimajo nikogar in sami ne zmorejo vožnje in niso preveč mobilni….životarjenje. Po pravici nisem nikoli razumela ideje da se upokojiš  na podeželju. Ni logike.

res je784, 15.04.2025 ob 12:07

Moja mami živi v občini cca urco iz Ljubljane. Bankomat eden. Bank že dolgo ne. Še z zaprtjem pošte grozijo. Trgovina Mercator. Zdravnik sicer super. Ampak….brez moje sestre ki jo vozi povsod bi čepela doma, za nujne stvari je sicer organiziran prostovoljni prevoz (zdravnik ipd.). Mene osebno bolj skrbi če se ji kaj zgodi, ker ni rešilca (včasih so bili!) in mora priti iz skoraj 20 min oddaljenega kraja izven občine in potem nazaj proti ljubljani.

Za mlade je tam ok. Sploh ker je kar nekaj podjetij in lahko lepo živiš tudi z nižjimi plačami tam ker je vse krepko cenejše. Več trgovin 20 min stran ipd.. Šola ok. Tudi kar nekaj dejavnosti. Za starejše, sploh tiste ki nimajo nikogar in sami ne zmorejo vožnje in niso preveč mobilni….životarjenje. Po pravici nisem nikoli razumela ideje da se upokojiš  na podeželju. Ni logike.

Pri nas podobno. So pa organizirani prevozi za starejše  –  zastonj, samo naročiti se je treba prej. Plus sosedje radi koga kam peljemo po potrebi.

daisycutter, 15.04.2025 ob 12:14

Pri nas podobno. So pa organizirani prevozi za starejše  –  zastonj, samo naročiti se je treba prej. Plus sosedje radi koga kam peljemo po potrebi.

Ja fuuuul dobro da se moraš vnaprej naročati še zlasti če je kaj nujnega.

pomju, 15.04.2025 ob 12:20

Ja fuuuul dobro da se moraš vnaprej naročati še zlasti če je kaj nujnega.

Ojoj no, boljš kot nič, se ti ne zdi? Uporabljajo za k zdravniku (kamor se je itak prej treba naročiti), za opravke , za kakšen nakup, pa obisk…

Če je nujno, imajo ali otroke, ali sosede….nikoli ni težav.

Vam jaz povem, kako je pri nas. Z busom se pripelješ po daljši vožnji v večji kraj.  Avtobus odpelje ob 16.15 uri za moj domači kraj.  Mi iz LJ pa se pricjazimo ob 16.17 uri.  ‘Bus’ ni toliko inteligenten, da bi počakal prihod busa iz LJ.  In smo prisiljeni čakat naslednjega eno uro ali ali pa ga sploh več ni. ((((((

Ko sem govorila s prometnikom na AP – je rekel, da je to umotvor vodilnih, nič krivi šoferji pa se moraj0 držat voznega reda. (((   Za je.beni 2 minuti!!!!

Torej se ve, da so na oblasti spet eni debili!!  Ki nimajo pojma……in so ostali v kameni dobi.

In zato potrebuješ za 100 km vožnje s presedanjem 6 ur, namesto 2 uri!! Oz. je sploh nemogoče pridet.

Ne moreš živet “v miru in neokrnjeni naravi”, zraven pa zahtevat, da imaš vse storitve pred nosom.

DOooora, 15.04.2025 ob 12:39

Vam jaz povem, kako je pri nas. Z busom se pripelješ po daljši vožnji v večji kraj.  Avtobus odpelje ob 16.15 uri za moj domači kraj.  Mi iz LJ pa se pricjazimo ob 16.17 uri.  ‘Bus’ ni toliko inteligenten, da bi počakal prihod busa iz LJ.  In smo prisiljeni čakat naslednjega eno uro ali ali pa ga sploh več ni. ((((((

Ko sem govorila s prometnikom na AP – je rekel, da je to umotvor vodilnih, nič krivi šoferji pa se moraj0 držat voznega reda. (((   Za je.beni 2 minuti!!!!

Torej se ve, da so na oblasti spet eni debili!!  Ki nimajo pojma……in so ostali v kameni dobi.

In zato potrebuješ za 100 km vožnje s presedanjem 6 ur, namesto 2 uri!! Oz. je sploh nemogoče pridet.

prevozne lepote podeželja 🙁

Bo Alenkica vse porihtala, je zelo sposobna. Po vzgledu slovenskih železnic.

daisycutter, 15.04.2025 ob 12:25

Ojoj no, boljš kot nič, se ti ne zdi? Uporabljajo za k zdravniku (kamor se je itak prej treba naročiti), za opravke , za kakšen nakup, pa obisk…

Če je nujno, imajo ali otroke, ali sosede….nikoli ni težav.

Če je neki zaston je itak treba spluvat! Da bi on sam šel to počet, mu pa ne pride na misel, bo rajši bentil žez soseda, ki v prostem času brezplačno dela dobro za druge.

A tisti na oblasti sestavljajo vozni red avtobusov? Hmmm… pa to so geniji, čist vse počnejo, na konc bomo ugotovil, da nam še kruh v lidlu oni pečejo..

Anonimno 3600, 15.04.2025 ob 13:43

A tisti na oblasti sestavljajo vozni red avtobusov? Hmmm… pa to so geniji, čist vse počnejo, na konc bomo ugotovil, da nam še kruh v lidlu oni pečejo..

JA, ne boš verjela………. oblastniki določajo vozni red do sekunde in bdijo nad šoferji.  Eni debili, ki se imajo za pomembne in vlečejo enorme plače v pisarnah s sl. avtočki. ((((

Zdaj naj mi pa nekdo pove/svetuje, kako naj pridem z avtobusom iz Železnikov  (s prtljago)  v Koper?

Železniki – Škofja Loka – Ljubljana – Koper

Anonimno 3600, 15.04.2025 ob 13:41

Če je neki zaston je itak treba spluvat! Da bi on sam šel to počet, mu pa ne pride na misel, bo rajši bentil žez soseda, ki v prostem času brezplačno dela dobro za druge.

Daisycuter ni lepo da pišeš pod drugim imenom, a veš?

filaB, 15.04.2025 ob 15:36

Daisycuter ni lepo da pišeš pod drugim imenom, a veš?

WTF??

DOooora, 15.04.2025 ob 14:08

JA, ne boš verjela………. oblastniki določajo vozni red do sekunde in bdijo nad šoferji.  Eni debili, ki se imajo za pomembne in vlečejo enorme plače v pisarnah s sl. avtočki. ((((

Predlagam da pogledaš v Uradni list, ker ni ravno tako kot pišeš, v vsakem primeru pa je vseeno ultra zastarelo, potrebno uskladit s časom, v katerem živimo.

Vuklojebinaaa je res problem

Občan, 15.04.2025 ob 14:35

Železniki – Škofja Loka – Ljubljana – Koper

Full si prijazen.  Zdaj mi pa še najdi ure – kdaj naj štartam?

Da bo /ne bo čakanja v ŠKL….. pa potem v LJ med samimi berači, klošerji, mamilaši in migranti in nekimi pohabljenimi osebki – živa groza!! Ob zidu stojijo dijaki…   in imajo vsaj zavarovan hrbet.

Burdat, 15.04.2025 ob 10:49

Če nisi v mestu in ne živiš ravno blizu železniške in avtobusne ali pa vsaj avtobusne postaje in nimaš povezav v soboto in nedeljo, si kar v težavah. Famozna Zvezdana iz hribov tam nekje pri Škofljici se že sprašuje, kako bo, če ne bo mogla voziti.

Skratka, brez izpita in avta si zelo okrnjen na podeželju. Zelo.

MIslm, od vseh starejsih jih je brez avta zgolj pescica.  Vec ali manj vozijo. Tistih par, ki ne ali pa tisti res ze v letih, jih okoli vozijo druzinski clani in sosedje.

Ne vem no, na podezelju si nekako pomagamo. Do lj pa gre bus vsako uro.

Verjamem, da je mescanom to grozno. Ker ste navajeni ziveti par metrov stran, pa soseda sploh ne poznate.

Na podezelju tega ni. Sam je le tisti, ki sam hoce biti.

New Report

Close