Podjetje mi dolguje denar
Pozdravljeni. Enkrat sem vam že opisala svoj primer in ste mi prijazno odgovorili, zato se še enkrat obračam na vas. Na kratko: v prejšnjem podjetju mi dolgujejo dve neizplačani plači, ves denar za malico in prevoz ( za šest mesecev). Denar mi obljubljajo že več kot pol leta a še vedno ni nič nakazano. Ker bi rada dobila ta denar me zanima kako naj postopam naprej saj vsi pogovori in telefonski klici nič ne zaležejo. Kako je s tožbo? Kaj če si ne moreš privoščiti odvetnika? Kam naj se obrnem? Hvala za odgovore, vsem, ki urejate ta forum pa želim uspešno novo leto 2005.
V takem primeru je res najbolje, da vložite tožbo. Še predtem pa se lahko obrnete tudi na inšpekcijo za delo. Če ste članica sindikata ste upravičeni tudi do brezplačne pravne pomoči. Oglasite se pri naši pravni pomoči in naši pravniki vam bodo pomagali pri sestavi tožbe ter vas zastopali pred sodiščem.
Lep pozdrav,
Katarina
Obstaja tudi brezplačna pravna pomoč. Kolikor se spomnim je meja za štiričlansko družino od 300.000,00 do 400.000,00 Sit bruto na mesec. Brezpl.p.p. lahko dobite na delovnem sodišču.
Mene pa zanima, kaj zastara v enem mesecu. Mislila sem, da zahtevki za plačo.
Midva sva pa najela FASADERSTVO KATIĆ konkretno “direktor” Jeton Katić sicer s.p.jevec nama dolguje denar. Rekel nama je, naj mu dava denar da bo pripeljal stiropor in ga je le polovico, druge polovice stiroporja ni pripeljal in tako v žep pobasal 1000 eur. Čakala sva ga od marca 2018 in ves čas odlaša s tem kdaj naj bi pričeli z deli. Lagal, raztegoval resnico, nabijal, midva mu vse verjela in čakala, mož ga je po majlu nekaj vprašal in je Katić rekel, da je bil sit mojega moža in je dal moževo številko pod blokirane. Potem se pa čudi kako ta gospod posluje in kaj dela s svojimi strankami.
Kaj se lahko sploh naredi takemu človeku, kako se ga lahko pripravi do tega da vrne denar ali vsaj (čeprav ne verjamem da bo) pripeljal stiropor. Tako da sva ostala brez fasade in stiroporja in še eno zimo bomo zmrzovali.
Zadovoljna bom, če bo ostal brez strank in bo tako njegov sp propadel.
lahko izbrišete post ker se bom dogovorila s tem fasaderjem.
Tako da opišem kako sva se dogovorila: Katič nama je dal le tristo EUR od dveh tisočakov ker je le pol stiropora pripeljal. Ostalo pa zase vzel. Poznava druge stranke, za eno veva, da že tri leta čaka na fasado in še vedno mu Katič pride po delčkih narest pa še ni končana. Midva sva dobila v dveh mesecih eno super podjetje FAMA iz Grosuplja, ki so se držali rokov in lepo naredili in hitro, z njimi smo bili zelo zadovoljni. Katič po drugi strani pa laže zavaja in se krade.
Forum je zaprt za komentiranje.