Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek podjetje želva

podjetje želva

Moram vas nekaj vprašati, bi sprejeli delo če bi vas zavod za zaposlovanje napotil na razgovor, za podjetje Želva, ki se ukvarja z urejanjem vrtov, parkov, grobov, potem oz, bolj natančno pometanje po cesti itd, tam so taka dela.
In če imate npr, kakšno živilsko izobrazbo, bi sprejeli tako delo, ker baje jih potrebujejo v škofji loki.
Ne vem, tako delo se meni ne zdi vredu, da sem najprej delal neko šolo, potem bom pa urejal neke površine javne itd, sej nimam 6 razredov, da bom počel to
hvala
lp.

v teh časih bi jst vzel vsako delo..ne glede na izobrazbo ki jo imam…nam ves čas pravijo, da bomo sigurno delali kaj drugega kot to za kar se šolamo….vzami delo in bodi vesel(a), da imaš sploh možnost dobiti kaj

---- sledite mojemu blogu na: http://zygawehar.blogspot.com/

Z ozirom na tvojo pismenost imaš manj kot 6 razredov osnovne šole. Torej si pravilno zapisal : ” sej nimam 6 razredov, da bom počel to .”. Za pet ali manj razredov osnocne šole pa si lahko vse prste oblizneš, če bi dobil delo, ki ga opisuješ.
Trenutno takšna dela opravljamo ljudje s fakultetno izobrazbo. Sam naprimer urejam parke, grabim suho listje, pometam in urejam stezice, dognojujem okrasno grmičevje, obrezujem grmovnice itn…. Imam pa občutek, da bi bil ti, s petimi razredi osnovne šole rad moj šef?
No, to pa spet ne bo šlo.

No ja, kakšna izobražena perla tudi ti nisi.

Pojdi na razgovor. Saj boš dobil bolj zahtevna dela.

Je lepše viseti na socialni pomoči, kajne?
Veš, kolegica ima magisterij in je zaposlena v Lidlu, začela je z delom na blagajni, kasneje je postala poslovodja. Morda ti bo to priložnost oz. odskočna deska za kaj drugega, navsezadnje pa s boš počutil koristen, pa čeprav boš opravljal delo,čeprav je “nižje” od tvojih kvalifikacij.

Boljš je že kot socialna pomoč.

Provokacija itak…

Drgač pa ja, če bi bilo po moje, bi v pogodbi o “brezplačnem” izobraževanju bil člen, ki bi govoril o vračilu sredstev v obliki vsakršnega zakonito javno objavljenega dela.

Največji problem “izobražencev” je prav idiotska ndutost v stilu “jaz pa to ne bom”.

definitivno raje rože sadim in grmovje obrezujem v parku kot pa npr. kelnarija, če bi že morala izbirat. v bistvu bi blo pol tako, kot da bi hodla na šiht za hobi 😀

Čudno…
Meni so govorili, da je v Želvo pravzaprav teško priti… vem ker bi žena rada šla urejat vrtove in pospravljat bloke, pa ji govorijo, da ni prostora…

Drugače pa… delo je delo. Če ni nobene druge možnosti, bi pač šel tudi tja. Da le plačajo kolikor toliko v redu.

bi delal, samo tisto pometanje po cesti pa že ne ko ga nekateri opravljajo v želvi, bi pa urejanje vrtov, in saditev dreves in podobno, ne pa da bi šel pomatet pasje izstrepke tam po cesti. Mislm no.

ja iščejo jih v škofji loki, sam spet če greš na razgovor tja, kakšna je spet verjetnost da te vzamejo,

Imam pa četrto stopnjo izobrazbe.

Pa moj pogoj bi bil, če bi bil tam zaposlen pri podjetju želva pri urejanje vrtov, da bi bil napravljen kot bi rekel jest, v kavbojkah in majici, ne tiste njihove klošarska oblačila zelena, pa neke odsevne jopiče itd.

ŽELVA je ena firma, ki zaposluje v glavnem reveže – mentalno prizadete, lažje invalide, tako ali drugače neprilagojene ljudi.

NO KDO IZMED VAS BI SI ŽELEL DELATI Z NJIMI? NE ME BASAT, DA JE VSAKO DELO ČASTNO!!!

Pred leti je ravno v Škofji Loki, ko so čistili strmo nabrežino ob reki Sori, en revež padel v vodo in utonil.
To so ugotovili šele ob 14. uri, ko ga ni bilo v kombiju, ki jih je prišel iskat!! Ne vem, kako so se rešili v ‘podjetju’…. Vem pa, da je bil nesrečnež en mladostnik, gibalno omejen, z močno dioptrijo….

Jaooooo, res se lepo sliši, da urejaš park ali na rondoju sadiš mačehe……samo ko te vidijo znanci, sosedje…….ma ga ni slovenceljna, ki mu bi bilo to v ponos.

In majhne, zelo mini jih plačujejo. Ker naj jim bi bilo to delo neko druženje in kako so lahko koristni………bla bla bla………

Ima pa Želva spet en cel kup zaposlene ‘upravne elite’, ki na račun revežev vleče dobre plače.
TIPIČNA SLOVENCELJSKA IZKORIŠČEVALSKA FIRMA!!

Ne nabijaj, če ne veš zakaj se gre. Želva je vzgojno varstveni center, ki skrbi za varovance in delajo bolj na izi npr. sestavljajo kulije ipd lažja dela, da jim ni dolgčas. Ta drugi del pa ima storitve kot je vzdrževanje okolice, blokov ipd. dela.

naj pa še jaz povem strinjam se z DA VAM JAZ POVEM, želva je res za tiste reveže, če gledamo bolj na škofjeloškem območju za ljubljano ne verjamem, ampak v škofji loki nisem vidu v želvi še nubenega ne vem kako bi rekel, da nebi imel take in drugaćne težave npr gibalno ovirani, slabovidni.
Potem pa da ti prideš tja delat no,
Potem pa rečejo ja če pa ne greš na razgovor pa te brišejo iz evidence brezposelnih oseb.
Prov bom šel na razgovor, sam itak v tem nimam nič pojma, kar se del tam, razgovore bodo pa imeli gotovo z ogromno ljudmi.
Tako da naj ne pričakujejo tam da jaz kaj takega znam, sadite ene rožice pa nekaj, rajši stojim tam pa se sprehajam kot da bi bil zraven tistih, pa da me bodo gledali tam na križiščih, al pa še huje če pride kkašen sosed mimo , mislm no.
Klošarje pa podpirajo država pokvarjena do konca,

Me že kar zanima kakšni bodo prišli na razgovor, kakšen folk, res me firbec matra.

no pa še nekaj, koliko imajo plače taki sploh ki tam delajo, gotovo ne veliko, ampak so tam samo zato da jih izkoristijo za cestna dela itd.
Še slabše pa je to če moraš imeti res od njih obleko tisto zeleno, To prvo odpade kar se tiče obleke, ampak jaz bi tam imel kavbojke in eno kratko majco da izgledaš normalno ane,
Milslm ta naša država je tolk pokvarjena da ne morš verjet.

Slišal pa sem tudi da tiste ki so hodili v prilagojeni program, pa ko imajo 3 letno šolo pa prijavljeni na uradu za delo, da jih obravnavajo kot invalidne osebe čeprav so čisto taki kot vsi normalni povsod, ne taki kot tisti v želvi, tako sem slišal da obravnavajo te osebe,ja pa dejte no pa kam to pelje, groza.

Klemen je bil res mentalno manj razvit fant ampak ni bil ne gibalno oviran, niti ni imel dioptrije in ja res je čistil brežino z še enim podobnim fantom, bogve kaj sta imela ampak on je končal v vodi in umrl, nekaj let kasnje oče storil samomor… družina uničena… Želva ni nikoli odgovarjala!

Ja! Sirote nimajo denarja za odvetnike!!

Ž E L V A !!!
———————–

NI NIKOLI ODGOVARJALA!!!!!!

To je ena skorumpirana firma, ki ‘KAO POMAGA LJUDEM S POSEBNIMI POTREBAMI’………

V resnici jih pa goni delat najslabša dela, ljudi, ki se ne upirajo, ki vse delajo…..

LJUDI, KI NE POZNAJO SVOJIH PRAVIC!!

Podjetje Želva izkorišča svoje delavce, več kot polovica jih dela pod minimalno plačo, ljudje zaposleni tam odsvetujejo delo v tej firmi.

Z njimi je veliko priložnosti za sex. Je kaj punc vmes, na brežini?

Pridem, ko bodo urejali savske bregove pri Ježici.

Podjetje Želva ne odgovarja na prijave oz. Vem potegne samo take, ki bi jih bilo možno izkoristiti, ostalim sploh ne odgovori na prijavo.

New Report

Close