podkožna rast dlak
Pozdravljeni!
Na nogah si dlake odstranjujem z depilatorjem. Ko začnejo rast pa je prava groza- rastejo mi pod kožo, kar me potem začne srbet in bolet, nenazadnje pa tudi grdo izgleda. Zato si jih poizkušam s pinceto potegnt ven, a kaj ko so noge potem polne majhih ranic.
Ima kdo kakšen nasvet in izkušnje, kako naj preprečim oz. vsaj ublažim podkožno rast dlak?
Lep pozdrav
Kaja
Kaja,
lahko ti zaupam svoje izkušnje glede uporabe depilatorja. Sama ga uporabljam že več let in razen tega kot da je z leti vedno manj vraščenih dlak ti ne morem svetovati. Zadnji 2 leti je veliko boljše, kar je najbrž posledica da so pač dlake vedno tanjše in jih je manj. Pa tudi novi depilator je mogoče kej izboljšan.
LP Teja
Živjo,
jaz imam popolnoma enak problem: vraščanje dlak, rdeče pikice, brazgotinice… – in za konec – puljenje dlak s pinceto… In grde ranice!
Ranice so se mi zdaj po nekaj mesecih kolikortoliko pozdravile – in odločila sem se, da pač ne bom več uporabljala depilatorja, ampak navadno žiletko ali kremo. Bodo dlake pač močnejše, trše, potrebno jih bo večkrat oz. pogosteje odstranjevati, ampak to je pri meni edini način, da ne poškodujem kože oz. da se mi ne delajo pikice, ranice…
Lp,
Nena
Tudi jaz imam isti problem, vendar je res, kot je ena napisala, da po nekaj letih je boljše, ker se dlake razredčijo in postanejo tanjše. Se mi zdi, da malce pomaga, če se pri vsakem tuširanju zdrgneš z malo bolj grobo rokavico, tako odstraniš odmrle celice s kože in dlake se ne vraščajo več tako pogosto. Jaz ponavadi več ne brskam s pinceto dlačice na plano ampak najprej s šivanko dlačico dvignem, kar res ne boli potem pa jo s pinceto izpulim. Probajte, ranic ne bo.