Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Podn od Mercatorja

Podn od Mercatorja

Opisala bom zezalice, ki jih imamo zdaj že ne vem katerič s tem preklemanim Mercatorjem.

Pred cca pol leta mes mi zablokira zelena Pika. Sprva sem mislila, da sem presegla limit, nato izvem, da imam neporavnan račun. Prosim?! Doma pokličem v centralo in tam mi razložijo, da za moj račun xy nimajo plačila. Povem, da plačilo zagotovo imajo, ker so vsi računi plačani. Pošljem kopijo plačila – oni so namesto 5 knjižili 6 in terjatev se ni zaprla. Se opravičujejo. Meni pa kartica 20 dni blokira in oni za stroške, ki jih zaračunavajo za vodenje računa, vlečejo lepo gotovino od mene. Da ne govorim, kolikokrat vmes, ko so kuponi ali neki drugi popusti, kartice ne potegnejo, blokirajo, štekajo, vrste v štacuni do pojutrišnjem. Res sem kreten, ker se pustim šponat. Ampak ja, požrem, bogve katerič že!

Februarja pika spet ne potegne. Spet nisem plačala računa! Kao! Tokrat pokličem že po enem tednu in oni so spet namesto 3 knjižili osmico in se opravičujejo in la la la. Spet 22 dni kartica ne vleče. In oni ob stroških vodenja računa vlečejo gotovino od mene. Prav mi je, sama sem si kriva!

Aprila, priznam, sem račun poravnala s 3-dnevno zamudo. Posipam se s pepelom, ampak se mi je zgodilo. Zelena plačilna kartica blokirana 3. dan od dne zapadlosti računa. OK, si mislim, moja napaka, kaj čem. Doma izbrskam račun in nakažem znesek. Čez cca 5 dni v trgovini ugotovim, da je kartica še vedno blokirana. Zakolnem v brado in plačam v kešu. Čez 5 dni – ista zgodba. Spet kličem na M, oni spet ne vidijo, spet naj pošljem kopijo in tokrat popxzdim in teram onega tja, od koder je prišel. Zraven sem 2 dni PO PLAČILU dobila opomin in 4 € stroškov poslovanja! Za 3 dni zamude za 160 €?!? A se vi hecate?! Ne, vi se norčujete, ker se lahko – ampak tokrat pa iz mene ne več. 28.04. je račun zapadel v plačilo, plačala sem ga 30.04. in danes, 20.05., je kartica še vedno blokirana. Jutri izkoristim nabrane pike, prerežem kartico in jo vrnem na Mercator. Jaz čez ta prag ne stopim več, čeprav mi je daleč najbližja trgovina in so trgovke v redu. Poln kufr imam nategov, nedelujočih kartic, zamud pri odpravi napak, namernih napak in konec koncev slabe ponudbe, ko je na voljo vedno manj slovenskih izdelkov, vrst pred blagajnami, ker ni dovolj trgovk v službi. Migriram h konkurenci, ki je sposobna odreagirat na kritiko, predvsem pa nima nategov s pikami in karticami in nedelovanjem ugodnosti, ki jih obljublja.

ja fak no, si pa rabla velik cajta, da si pogruntala, da so tele kartice sam za zbrko. eni imate mal krajš lajtungo pa vam mal kasnej potegne…

Mercator je čisto ok, ljudje ste pa res zakomplicirani.

Hebala vas pika. Kaj vam koristi?
Nimate sto pik!

Poglej ceno akcijskega izdelka,potem pa še preveri po drugih trgovinah koliko stane in zagotovo je v drugi trgovini to ceneje brez akcije.

Ja pa prav ročno knjižijo položnice in prav pri tebi se vsak drugi mesec zmotijo?
Jaz redno plačam en teden po valuti, pa še nikoli ni bilo problema. Prodajalke sem vprašala, kdaj kartico blokirajo, pa so rekle, da zaradi zamude pri plačilu v istem mesecu sigurno še ne, pač dokler traja limit, lahko plačuješ nemoteno.
Očitno baš pri tebi delajo izjemo.

Točno to ugotavljam! Žal nisem cele dneve doma, da bi preučevala letake in reklame, kupujem 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} v najbližji štacuni, ker mi je šoping nujno zlo, tko da ja .- dolg sem rabila!

Kartico blokirajo par dni po neplačilu, verjemi. Samo pri odblokiranju pa niso tako ažurni. Če sem izjema ne vem, imam pa pun kufr njihovega mutenja – očitno knjižijo ne samo na roke, ampak na kamne!

Ne vem, zakaj moraš plačevat glih s piko. A bančna kartica pa ne potegne v mercatorju? Meni ja, vedno.

Kolk pa ti nalagaš, še sama sebi verjameš. Se mi je že zgodilo, da sem plačala, potem pa ugotovila, da nisem pritisnila izvedi plačilo in položnica ni ni bila plačana cca 14 dni. Ni bilo nobenih blokad, opominov in podobnega. Ti pa trikrat enak problem….

Blokada zelene pike je ob neplačilu v parih dneh. Vem, ker mi zapade 18. v mesecu, plačo imam pa 20. Če ne plačam takoj ob plači, je zelo hitro blokirana. Sprostijo jo pa po 10 dneh in nič prej.

Meni je niso še nikoli blokirali, pa redno plačujem z najmanj enotedensko zamudo, večinoma pa z desetdnevno. Še opomina ne dobim.

Pa še to: mercator ima itak stalni sklic, torej vedno imaš enakega, tako da enako kot ti na svoji strani tudi oni na svoji ne vnašajo ročno sklicev. Da o tem, da lahko plačaš kar direkt na njihovem terminalu v trgovini brez vseh sklicev, niti ne govorim.
Zdaj pa hitro izmislit novo zgodbico.

Zelenjavo in sadje imajo zelo pogosto cenejšo kot drugje, trenutno banane in kristalko.
Nisem zvesta nobeni trgovini, v vsaki kupujem tisto, kar je bolj ugodno ali boljše, ampak nekatere stvari so pa še vedno ugodnejše v Mercatorju. Ali pa jih kje drugje niti nimajo.

Potegne, samo imam to zeleno še iz časov, ko plačevanje s karticami ni bilo mogoče oz. nisi dobil pik. Kartice vlečejo šele kaki 2 leti, prej si imel na izbiro gotovino ali pa to zeleno. Zdaj je dejansko brez veze.

Imaš srečo. A da ne vnašajo ročno? :)))))) A reeeeeees?????? :))))) A deeeeej!!!! Pa kaj ti res misliš, da smo razen tebe vsi z lune?! Zakaj misliš da pa šizim nad enim in istim glupim izgovorom?! Na terminalu pa res nikoli ne plačujem, to imaš pa prav, ker vedno plačujem vse položnice od doma.

pa v e-banki ob plačilu vtipkate pravo številko reference na pravo mesto ☺
ker če je ne … kako pa naj kdo ve kaj ste plačali ☺

imam podobne izkušnje kot avtorica – predno mi je potegnilo, da nisem povedala kaj plačujem … ne samo za PIKO

Vtipkam vse, referenco, kodo itd Pri vsem me je dejansko najbolj razpxx znesek stroškov za usrane 3 dni zamude. No, vsaka stvar nekaj stane in očitno sem rabila lekcijo, da sem dojela, da zadeve sploh ne rabim!

mah plačil ne knjižijo na podlagi sklica, ampak na podlagi plačnika

meni se je redno dogajalo, ko je račun za piko plačal partner s svojega računa, da plačila niso zaznali. pa je sklic štimal in vse… samo ime ni bilo pravo

in pol sem klicarila, razlagala, oni pa so mi zaračunavali opomine.

tud ne hodim več tja in ne uporabljam pike.
blokirajo pa, ko presežeš limit, ne pa ko zamudiš s plačilom.

Od kje pa ste primerki, ki vam po 14 dni ne blokirajo kartic? Jaz sem z Gorenjske in 3., najkasneje pa 5. dan, če je vmes vikend, je kartica blokirana, če ne plačam v roku. Vedno, že leta in leta. Če se mi ne mudi, ne kličem, sprostijo po kakem tednu. Če se mi mudi in rabim, pokličem ali pošljem plačilo po mailu, potem sprostijo prej.

Kartico sem v vseh teh letih imela blokirano samo enkrat, ko sem dosegla limit porabe, ki sem ga po telefonu dvignila.
Pa sem ze zamujala s placilom, enako kot no-ja, pa placala premalo, ker sem skopirala star nalog in nisem popravila znesk in sem samo na naslednjem racunu dobila opomin, da je bilo premalo placano.

KWA?!?? To bi pa lahko bilo, ker plačam kdaj s svojega, kdaj pa z moževega računa. To mi pa ni padlo na pamet!

KWA?!?? To bi pa lahko bilo, ker plačam kdaj s svojega, kdaj pa z moževega računa. To mi pa ni padlo na pamet![/quote]

nope – plačila se zapirajo kumulativno po znesku glede na izdan račun / plačilni nalog po referenci – številki kartice ☺
preverjeno ☺

KWA?!?? To bi pa lahko bilo, ker plačam kdaj s svojega, kdaj pa z moževega računa. To mi pa ni padlo na pamet![/quote]

nope – plačila se zapirajo kumulativno po znesku glede na izdan račun / plačilni nalog po referenci – številki kartice ☺
preverjeno ☺[/quote]

Bi rekla, da res, ker imam jaz družinsko – se pravi, kartica je bila izdana na moževo ime, dodatna pa na moje, zdaj na e-računu je osnovni račun možev in njegovo ime in priimek, zneska na karticah se seštevata, plačujem pa s svojega računa (no, ali pa v trgovini) in zaradi tega res ni bilo nikoli problema.

preverjeno ☺[/quote]

Bi rekla, da res, ker imam jaz družinsko – se pravi, kartica je bila izdana na moževo ime, dodatna pa na moje, zdaj na e-računu je osnovni račun možev in njegovo ime in priimek, zneska na karticah se seštevata, plačujem pa s svojega računa (no, ali pa v trgovini) in zaradi tega res ni bilo nikoli problema.[/quote]
jaz nisem imela nobene družinske kartice
pač, partner je plačeval račun za Mercator, ker sva se tako dogovorila, ni imel pa nobene veze s kartico
in plačil niso knjižili prav.

vsakič, ko je plačal on, sem dobivala opomine, on pa je plačeval 5 dni pred valuto.

ker vedno nakupuješ do limita

jaz sem imela limita 600 eur in mi nikoli niso blokirali, tudi ko niso znali poknjižit plačil

Jaz sem pa pri Mercatorju že dolga leta in od samega začetka imetnica zelene pike, pa do zdaj nikoli nobenih problemov. Račun plačujem na Mercatorjevi blagajni, redkokdaj na točni datum, vedno nekaj dni zamudim (ampak ne več kot 5 dni). Nikoli nobenih težav ali blokiranj.

Očitno imam srečo:)))

New Report

Close