Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti podnajemnik – tezave…

podnajemnik – tezave…

V kolikor podnajemnik uporablja svoj tv in dvb-t ter lastnikovo sobno anteno, ali je lastnik dolzan priskrbeti novo (zunanjo) anteno in na novo “preskenirati” kanale podnajemnika (v pogdbi ni navedeno, da je v stanovanju na razpolago tv ali antena)?
Ali lahko podnajemnik zahteva spremembo lokacije stevca za elektriko (hoce ga v stanovanju, trenutno je v novi/nenaseljeni hisi, vedno na razpolago/ogled)?
Neumnosti podnajemnika nimajo meje, le zakonska osnova bi me pomirila. Zal je le ta bolj splosna 🙁

Spoštovani,

Lastnik stanovanja mora: izročiti stanovanje kot predmet najema po najemni pogodbi v stanju, ki najemniku stanovanja omogoča normalno uporabo stanovanja, skladno z veljavnimi normativi in standardi.
Najemnik stanovanja ne sme spreminjati stanovanjskih prostorov ter vgrajene opreme in naprav ter opravljati koristnih vlaganj oziroma izboljšav v stanovanju brez predhodnega pisnega soglasja lastnika. Vi kot lastnik ste v skladu s Stanovanjskim zakonom dolžni podati le soglasje za tovrstne posege.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Spoštovani,

prosim za pomoč.
Z najemnikom sem se dogovoril za najem on je plačal akontacijo najemnine in se vselil.
Sedaj mi noče podpisati pogodbe niti plačati razliko najemnine. Bojim se, da ne bo plačana elektrika niti ogrevanje na plin. Sam sem brez zaposlitve in mi bodo stanovanje na banki odvzeli (hipoteka). Ne morem pa plačati obroka hipoteke brez prejete najemnine. Mi zmanjka.
Kaj lahko storim? Najemnik je v mojem stanovanju 15. dan brez pogodbe.

Hvala za nasvete.

Spoštovani,

predlagamo, da najemnika pozovete, da v primeru, da najemne pogodbe ne bo podpisal, naj se nemudoma izseli iz stanovanja, saj ne obstaja pravna podlaga na podlagi katere bi lahko bival v stanovanju. V primeru, da bi namreč imeli sklenjeno najemno pogodbo znaša minimalni odpovedni rok 90 dni.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close