Podnajemniki
Tristan732, 14.05.2022 ob 15:12
Če pride na ogled garsonjere sto folka v enem dnevu, je pametno, da imaš denar za aro s seboj. Časi do taki, da izbira stanodajalec, koga bo vzel za najemnika.
To niti približno ni pametno. Poznam primer, ko je človek takole zaaral oz. dal denar. Ko se je vrnil s stvarmi, je bila ključavnica zamenjana, pogodba seveda ni bila podpisana in se je lepo obrisal pod nosom tako za stanovanje kot za denar.
Kar se tiče izbiranja pa – zame je najemanje posel med najemodajalcem in najemnikom, nikakor ne enostranska “usluga”. In v dolgoletnem stažu najemanja sem bila velikokrat jaz tista, ki sem po ogledu odstopila od interesa za neprmičnino. Večkrat, kot sem bila sama zavrnjena.
ja, ni čisto tako, 14.05.2022 ob 16:00
To niti približno ni pametno. Poznam primer, ko je človek takole zaaral oz. dal denar. Ko se je vrnil s stvarmi, je bila ključavnica zamenjana, pogodba seveda ni bila podpisana in se je lepo obrisal pod nosom tako za stanovanje kot za denar.
Kar se tiče izbiranja pa – zame je najemanje posel med najemodajalcem in najemnikom, nikakor ne enostranska “usluga”. In v dolgoletnem stažu najemanja sem bila velikokrat jaz tista, ki sem po ogledu odstopila od interesa za neprmičnino. Večkrat, kot sem bila sama zavrnjena.
goljufanje po slovenceljsko!!
ne nakladaj no, 14.05.2022 ob 16:04
Ne verjamem. Najbrž to pišeš zato, ker nimaš denarja za aro in ostale zadeve.
Namreč, če prideš z denarjem in se lastnik odloči zate, se za vsako zadevo ravno tako podpišejo papirji. Nihče ne daje denarja brez potrdila.
To leti name? No, glede na to, da ne živim pod mostom in sem najemnica, verjetno imam denar. Ti mi najemnine najbrž ne plačuješ, kajne? In zakaj točno bi morala z denarjem v torbici naokoli letat? A ja, ker bi nekateri radi na črno oddali, pa bi raje denar v kuverti, a ne? Saj ta način plačila ni napačen, a ne za prvo plačilo nekomu, ki ga ne poznaš in ne na lepe oči. Pogodbo imam jaz overjeno pri notarju, tako da je bilo vmes več kot dovolj časa tudi prenakazilo denarja sprovest.
Moja izkušnja:
Oddajamo v Ljubljani . 2 sobno, novejše z garažo. Prvo leto smo se šli turizem, pa je nekako naneslo v najem za določen čas . V veliki večini so bili do predlani( covid) tuji poslovneži . Tako da je bil najem poslovni. Preko podjetja. Komplet opremljeno z tedenskim čiščenjem. Lani prvič da smo oddajali preko naših oglasov. Da omenim,stanovanje je nadstandardno in tudi ceno smo kar navili.
Ampak kaj vse to kliče in hodi na ogled pa skoraj da ne moreš verjet. Veliko najemnikov pa JE ponudilo aro. Ampak je nismo sprejeli.
Sprejeli smo par s tremi psi. Smo bili skeptični, ampak se nista ne barantala okoli cene, in pa sama sta predlagala varščino čeprav je nismo v oglasu omenili. Je bil pa nek notranji čut da sta ok. In lahko rečem da sta. Redna plačnika, kolikor vem se s sosedi razumeta in kolikor vem skrbita lepo za stanovanje ( pritoževanje hišnika da so se morali samo pri njih sezut ko so delilce na radiatorjih menjali )
Je pa soseda zraven nas tako sprejela aro, oddala in to je bilo tudi to. Nategnili so jo kot zajca, oddala je paru, notri je bila družina z dvema majhnima otrokoma. Po dveh mesecih jih je komaj spravila ven. Novo stanovanje pa ; stoj glej in joči. Nova kuhinja bela visok sijaj porisana in počečkana z alkoholnimi flomastri, indukcijska plošča počena. Hladilnik vrata odtrgana. Kopalnica, tuš stena razbita, spalnica postelja manjkala, nočne lučke in lestenec v dnevni sobi prav tako. Zamašeni odtoki…zasvinjano.
Tako da….
ja, ni čisto tako, 14.05.2022 ob 16:40
To leti name? No, glede na to, da ne živim pod mostom in sem najemnica, verjetno imam denar. Ti mi najemnine najbrž ne plačuješ, kajne? In zakaj točno bi morala z denarjem v torbici naokoli letat? A ja, ker bi nekateri radi na črno oddali, pa bi raje denar v kuverti, a ne? Saj ta način plačila ni napačen, a ne za prvo plačilo nekomu, ki ga ne poznaš in ne na lepe oči. Pogodbo imam jaz overjeno pri notarju, tako da je bilo vmes več kot dovolj časa tudi prenakazilo denarja sprovest.
O kakšni kuverti ti sanjaš? Če pride najemnik s šuški, vidiš, da je resen in da ima denar. Pobereš aro ali predujem in daš potrdilo, narediš pogodbo. Zaradi slabe zakonodaje namreč pri nas nikoli ne vemo, kakšnega parazita si nakopljemo v stanovanje. V tujini morajo pokazati plačilne liste oz. imeti potrdila delodajalca, da so zaposleni.
Ne, ne nosim denarja s sabo. Samo jaz najemam v civiliziranih krajih, ne v LJ.
Plačam, ko dobim pogodbo. Plačujem pa preko spletne banke. Nič na roko. Pa seveda pričakujem možnost prijave stalnega bivališča. Z ostalimi se ne ukvarjam.
Res pa je, da ne iščem v LJ. Tam vidim, da imate lopovsko greznico. Ne pa civiliziranih odnosov.
itak da ne, 14.05.2022 ob 19:33
Ne, ne nosim denarja s sabo. Samo jaz najemam v civiliziranih krajih, ne v LJ.
Plačam, ko dobim pogodbo. Plačujem pa preko spletne banke. Nič na roko. Pa seveda pričakujem možnost prijave stalnega bivališča. Z ostalimi se ne ukvarjam.
Res pa je, da ne iščem v LJ. Tam vidim, da imate lopovsko greznico. Ne pa civiliziranih odnosov.
No, super. Išči še naprej oziroma uživaj pač tam, kjer si.