Najdi forum

Splash Forum Politični čvek PODRAŽITVE

PODRAŽITVE

Se popolnoma strinjam s teboj. Uboga dva stavka ne znaš pravilno napisati.

Kaj čmo, takšni smo, takšno imamo.

Moram se naročiti na revijo The banker, ki je konec leta 2006 gospoda Bajuka proglasila za naj finančnega ministra v Evropi.

bruh, bruh, bruh 🙁

Najboljši pridelal najboljšo inflacijo.

In KDO pravi da za TE podražitve ni zaslužna naša vlada? Povprašaj malo na forumu in garantiram ti, da boš izvedela da za nemškimi podražitvami tiči vlada Janeza Janše.

:))))

WW

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

Vi se kar sprenevedajte. Na volitvah bo vse jasno.

Po volitvah se nam bosta cedila med in mleko.

Po volitvah se nam bosta cedila med in mleko.[/quote]

V Sloveniji se nikoli ne bosta cedila med in mleko, nikoli!!! Po nobenih volitvah.

Leva* pazi no malo na zdravje, saj se ti lahko zaradi te tvoje histerije še kaj pripeti…:(((
Pri tvojem zadnjem postu se vidi, kako ti je en drek mar za Slovenijo…žalostno in hudo, hudo bolno…

Zakaj? Ker nikoli nisem verjela v obljube o drugi Švici? Ja, drugo Švico so nam nekoč obljubljali. Bila sem nekajkrat v prvi Švici, vem, kako se tam živi. Ne, tole ni podobno Švici.

Če nisi bila tam zadnjih pet let tam, ti lahko zaupam da tudi ta Švica danes ni več tisto kot je bila pred desetimi, petnajstimi leti.
Švica pa je bila Švica predvsem zato ker je raja tam garala že pred štiridesetimi leti, ko so pri nas učili kako je Jugoslavija bogata država in je večina verjela, da nam zato sploh ni treba delat.
Mimogrede: v času največjega blagostanja so bile trgovine v Švici ob nedeljah zaprte. Tudi to je eden od razlogov za stabilne cene.

Bila, bila. Imam tam dobro prijateljico. Vem, kaj dela. Vem, koliko službi. Vem, kaj vse že ima. Pa ni neki vrhunski strokonjak za karkoli. Vidim, kako živijo njeni prijatelji. Bila velikokrat v Švici in razlika je očitna na prvi pogled. Kar tolažite se.

Khm khm khm… če ti je v Sloveniji tako hudo pa pojdi v Švico. Kdo ti brani? Če še ne veš, so medtem ukinili depozit za prehod meje. Aja, tega ne bi smel omenjati, ker so za to pogruntavščino oz. neumnost stoletja tičali tvoji pametni, sposobni in demokratični komunistični prijatelji, ooops.

Je razlika, seveda. Jo vidim, sem vsaj dvakrat na leto pri bivših sodelavcih na obisku in nekajkrat na leto, ko me prijatelji iz Švice obiščejo.

Smo si pa edini, da se razlika med Slovenijo in Švico izredno hitro zmanjšuje. Pri nas se stanje izboljšuje, pri njih ni več vse tako rožnato, kot je bilo pred dvajsetimi, tridesetimi leti. Nekateri tega seveda ne vidite. Verjetno ste predobro živeli, ko vam še ni bilo treba delat.

Najglasneje se nad stanjem v Sloveniji pritožujejo pripadniki stare partijke elite, ki se še niso navadili, da več nimajo privilegijev in so izenačeni z drugimi državljani.

Praktično vsem mojim sorodnikom gre bolje, kot v gnili Jugi.Pač nismo bili partijska elita..

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Če komunisti ne bi 45 let jahali Slovenije, bi mogoče celo bila zdaj podobna Švici.

45 let nedela, zabušavanja in buzeriranja terja dolgoletno zdravljenej nacije.Medtem,ko smo mi zabušavali v Jugi, so Švicarji delali.Meni je logično, da imajo PRECEJ boljši standard, kot mi.

Tebi ni? Si mislila, da bomo v 15 letih vse nadoknadili?

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Seveda imajo v Švici tako visok standard saj so pametni švicarji odprli banke kamor se steka tak in drugačen denar od ….saj veste,javna tajna.
IN nizek standard večine ni posledica njihovega zabušavanja ampak zlorabe
delovne sile.
Koliko tovarn smo v 15 letih odprli in koliko zaprli?
Odpiramo samo še velike tuje trgovske centre.za to posledično v tujini tudi boljše živijo,ker več prodajo.V njihovih tovarnah pa večina delajo tuji delavci.za kakšen denar?Mogoče imajo res boljši standard kot doma v primerjavi z domačini pa so verjetno bolj pri repu.

Spider,če si ti v Jugi zabušaval in živel na tuji račun to ne pomeni da so tudi drugi.Moji starši tega ne poznajo,so z eno plačo hišo postavili,otroke šolali pa niso bili v partijski eliti.
res je bila to gnila yuga,ne?
Probaj danes z eno povprečno plačo hišo postaviti,in otroke šolati.
Seveda je najlažje v fotelji jezik vrteti,sploh če si to že delal v tisti gnili Jugi.Navada je železna srajca.

Vcasih so ljudje delali. Danes … Ne vem, ce gres dopoldne v mesto, je BTC poln. Je center mesta poln. Kamorkoli se odpravis, vse je polno. Vsi ti ljudje na nekogarjsen racun zivijo.

Tovarne zapiramo, odpiramo trgovinske centre. Ce bomo tako nadaljevali, bodo delale samo se trgovke in javna uprava.

************************************************************************************************** Your fifteen minutes are almost up. Mine have lasted a lifetime. (Denny Crane)

Samo sebe poglej! Na netu čepiš 24 ur.
Si živ primer lenuha.

Ne bodi prevec pameten/pametna. Moje delo in internet gresta z roko v roki. Brez interneta ne morem delati, cetudi bi se postavila na trepalnice. In takrat ko sem veliko na internetu, tudi veliko delam. Bi rada tebe videla, da bi drzal/a 16 ur koncentracijo in ne bi me delom sel/sla vsako uro za kaksnih pet, deset minut tudi pocvekat o cem zabavnem. Naj se ti opravicim, ker ne cistim straniscnih skoljk in posledicno za delo ne potrebujem racunalnika?

************************************************************************************************** Your fifteen minutes are almost up. Mine have lasted a lifetime. (Denny Crane)

Hja, dobro si mu povedala, ampak BTC pa Ljubljana sta res dopoldne polna ljudi, ki hodijo po trgovinah, kaj pa če so od tega plačani?

No bom malo sledil debatam še jaz, da vidim kakšna klima vlada tukaj.

Dejstvo je to, da je večina ljudi v Jugi zelo delala, ni problem v delavcih, daj nikoli ni bil, problem je v vodstvu in v vladni strukturi, ki širi nek idealizem. Pač Juga si je izbrala za idelaizem komunizem, komunizem je nekatere stvari poveličeval, druge pač ne. In ljudje se navadijo nekega razmišljanja, nekekga nčina življenja, ki ga v eni generaciji težko spremenijo. Zatos e problemi še dolgo vlečejo.

To je tako kot hujšanje, najprej smo jedli 20 let brez omejietv, potem pa bi radi shujšali v 2 mesecih.

To tako ne gre.

Da so si v švici postavljali banke je stvar političnih odločitev vlade in gospodarstva. Če so bili pametni so naredili dobro potezo.

če pa malo pogledamo v vse države, bomo videli, da je povsod v današnjem času enako.

Koalicija odloči nekaj, opozicija je proti. To velja za vse države in kos e bo oblast zamenjala, se princip ne bo zamenjal. Tako kot pri jemanju, tisti,ki jepri koritu jemlje zase. Ko se bo oblast zamenjala bo princip ostal enak.

Da pa ljudje nič ne naredijo, je pa res primer BTC pojdite dopoldne tja in poglejte količino dopoldanskih ljudi. In začuda vsi kupujejo.

KO se enkrat navadiš določenega načina, ga zelo težko spremeniš v drugo navado.

navada je železna srajca, ampak do tega pride zaradi vladanja. ne rpavijo zastonj, kakršen kapitan, takšni mornarji. Kakršna država, takšni so državljani. Samo revolucija pa stvari spremeni. ne govorim,d a na boljše, ampak spremeni. Potem paje spet nova ideologija.

KAj bomo spremenili, če bomo pogledali sebe in spremenili sebe. Ampak kdo pas e želi spremeniti,če mu je tako kot je všeč? ker jambrajo samo tisti, ki jim ni všeč, ostali so še vedno v večini. Ker če ne bi bili, bi se zadeva hitro spremenila.

To so samo moja razmišljanja.

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Povsem mozno je, da vsa parkirna mesta zasedejo tisti, ki za firme preverjajo, ali so police z njihovimi izdelki polne. :):):)

Menim, da to ne drzi. Kajti vedno vec ljudi zivi slabo, iz rok v usta. In vprasanje, ali sploh se vidijo resitev svojih tezav. Da pa bi prihajalo do sprememb … Slovenci ravno nismo narod demonstracij. Raje goltamo, kar nam servirajo. Kot da bi zahtevali drugo jed. Moje mnenje.

Jaz vem, da bi sla na ulico isti dan, ko ne bi imela osnovnih stvari. Tako pa zivim precej dobro. Vendar vseeno vidim ljudi okoli sebe. In se sprasujem, kako nekateri sploh lahko prezivijo.

Zakaj to ne bi držalo. Seveda jih vedno več živi slabo, ampak več jih pa ne živi slabo,kajti če vi večina živela slabo iz rok v usta, vecentri ne bi mogli več obstajati ker ne bi imeli nobeih prihodkov, kar pa ni tako, saj se samo še širijo in večajo, to pa pomeni, da ljudje še vedno prinašajo dobiček tem firmam.

Čisto enostavna je zadeva. če ljudje ne bi imeli, en bi kupovali,če ne bi kupovali, ne bi oni služili in ne bi odpirali večih centrov. Ker pa še vedno kupujemo in to vedno več, se je pa potrebno širiti. Seveda se bo to enkrat zmanjšalo in takrat kos e bo, bomo vedeli,d a večina ne more več kupovati.

Primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Ogromno jih nakupuje v izjemno založenih in velikih nakupovalnih centrih s krediti, ki so jih najeli pri oderuških bankah. Kaj se bo zgodilo, ko ne bodo mogli kreditov več odplačevati in kaj se bo zgodilo, ko bodo banke dvignile obrestne mere. Malo podražijo banke, malo podražijo trgovci, delodajalci se pri višanju plač ne zmenijo kaj dosti, saj se jim gre za dobičke, pod pretvezo, da ne bodo več konkurenčni.

New Report

Close