Podrta, sesuta – partnerjeva sporočila drugi
Zakaj porazenka? Tukaj ni na tebi da se zanj boris, kar je itak neumnost tekmovat z drugo zensko, mirna mu cesta v lajfu z njo ce je ona tista, ki jo hoce.. on je namrec tisti ki mora dat svoj glas svoja dejanja tisti s katero hoce bit.. cim te moski sili v tekmovanje z drugo zensko ves da to ni to, da se poigrava a tvojimi custvi al pa hrepeni po drugi.. moski KI HOCE BITI S TABO bo s tabo ne z drugo! Tko eno cisto simpl vodilo za naprej 😉
Moški ima lahko prijateljice, ampak je velika razlika med “prijateljicami”. So npr. iz otroštva ipd., kjer se lahko gledaš kot brat/sestra, se občasno vidiš ipd. Potem pa so tiste prijateljice, kjer je vseskozi nekaj v zraku, veselje ipd. ob kontaktu. Tvoj ima žal 2 kategorijo prijateljic…
Itak pa je tako, da ko se resno vežeš tisto drugo skupino “prijateljic” skenslaš, prvo kategorijo seveda obdržiš in jo tudi spoznaš s svojo boljšo polovico.
Dobro razumem, so osebe, ki se v zveze podajo v popolnosti in te ne zanima neko dejtanje ipd., kar je meni popolnoma razumljivo, ker nočeš drame. Ne razumem pa tega dela obsedenosti z družino po tem, ko si par mesecev skupaj. Valjda veš, da človeka začneš dejansko spoznavati po cca. letu in pol, nekje na 2 letih in pol, pa ti je večina jasna in tudi veš točno kaj pričakovati.
Zdej ali ga pustiti ali ne? Veš, da tega ne boš spustila, ker pač nisi tak človek in boš delala dramo. Večinsko upravičeno, ampak razmerja uničujejo mikro zamere, vidva pa sta šele na začetku.
In še za konec. Ljubosumje izhaja iz potrebe po kontroli oziroma je samo stranski produkt te potrebe, vprašaj se ali je on sposoben živeti s tvojo potrebo po popolni kontroli. Spremenila se verjetno ne boš, pa ne da je s tem vse narobe, samo rabiš določen tip človeka zraven sebe. On pač ni, žal
Love613, 30.05.2023 ob 10:15
Ja sej najbolj me boli to, kaj ta ženska pomeni, kaj se je dogajalo prej, ali je med njima kemija.. rada bi vedela, samo to.. da ga zdaj pustim, si ne predstavljam kako bom, če bom z njim, bom vedno v dvomih.. vem pa, da nekaj mu predstavlja, če se želi dobiti z njo, samo nevem točno kaj. Bi bilo pa čisto drugače, če bi mi to povedal. Tako pa sem mislila, da sem edina. Mislim, da mu je ona zadnjič prva pisala in ga je nekako “zagrela”, saj se je razvila debata in na koncu povabilo v hribe.. ravnodušen ob njenem pisanju ni ostal. Tako mr boli, zdaj mi piše, me kliče, jaz pa imam v glavi samo tisto povabilo.. tako ga imam rada, da se bojim če ga takoj pustim, da mi bo žal. Pa kako bi izpadla ker bi ji ga takoj prepustila- poraženka… v tej situaciji ni ene svetle rešitve…
Je svetla rešitev zate – da ga zapustiš. Moški tako delajo z ženskami, ker jim ženske to dovolite. Od tu naprej ni izgovorov, ker veš v kaj se spuščaš.
Če ga skenslaš, mu boš naredila uslugo. Iz tvojega pisanja, si očiten posesiven tip ženske/narciska, središče vesolje, ego….Zakaj ti ne pokaže komunikacije z drugimi? Očitno je, da si že do sedaj dajala tipu vedeti, da vsi, od njegove familije do prjateljev/prijateljic, veljajo za en klinc. In fuk, kot sama pišeš, je vsakdan na razporedu, kaj pa druženje ? Povej koliko svojih prijateljev/prijateljic si mu predstavila in kolikokrat ste se družili; to namreč veliko pove. Da ne boš mislila, da v prazno nabijam, mi je zgodba poznana, sem izkusil en tako fuk-manipulacija (v smislu sugestij napak moje familije, mojih prijateljev/ic, njenih nisem nikoli spoznal itd). Fukaje bilo obilno, do poroke, na poročno noč sva dobesedno nehala…mogoče enkrt tedensko, čez čas 1 x mesečno, … na koncu je že predlagala umetno oploditev, ker da bi rada zanosila. Tedaj sem, sam brez prijateljev, odtujen od svoje familije, spoznal zablodo, in jo po treh 3 letih zapustil.
Love613, 29.05.2023 ob 00:16
Komaj živim. 3 meseci, meni najlepši. Vsaj v moji glavi. Vsak dan skupaj, vsak dan sex. Se videla v prihodnosti, sicer on malo bolj površinski, a z željo po družini. Jaz sem zaljubljena do neba, me nosi in danes pristala na realna tla. Od šoka komaj pišem.
Vidim mu.v sporočilih, da si.piše z žensko. Ga prašam katero, pravi dolgoletna prijateljica. Zakaj mi tega prej ni povedal? Ker se je bal, da bo galama, ker sem ljubosumne sorte. Berem kaj si pišeta (bil je živčen, če se mi je zmešalo, ker hočem njegov telefon) in me oblije pot in mrzlica. Ji je napisal, če bi šla onadva v hribe med vikendom, da se vsaj tam vidita če že drugje ne. Živi pa daleč stran. Evo ta stavek me je pa ubil. Potem pa 3 ure prepričevanja v kontro, da bo vse skenslal zaradi mene da noče ogroziti najine veze. In da brez mene z njo nebi šel, da bi šli vsi trije, ker sem del njega.
Sem pa že mela en tak čuden cmok zadnja dva meseca, pa nisem vedela od česa. Nervozna, vedno napeta. Nekaj mi ni povedal in ti sem čutila. Počutim se izdano, na tleh. Četudi se fizično ni zgodilo. Občutek mam da nekaj še vedno rabi drugje, ne vem kaj, ampak čisto 100% z mislimi da ni pri meni :((( nevem no, res da je prijateljica že par let, ampak vabiti jo v hribe v dvojini in meni ne povedati za to….. pravi, da se to menita že 1 leto in naj ne paničarim, da imajo tudi moški lahko prijateljice.
Potem je pa še malo skrivnosten tip človeka, ki ga je težko razvozlati in dojeti. Dobro, da nisem hitela s kakšno familijo.
Pa dobro no, a si ti debilna al kaj…3 mesece sta skupaj?????
Ne se mu pustit.
Drz ga vstran. Da bo vedu kaj ima.
Ta cas ko zateboj trpi se na uno niti ne spomni.
Oz je jezen da je tak kreten.
Glej da mu ne popustis kr.
Zdej je prav cas da ga vprasas oz ti pokaze..ce jo je do zdele ze skenslal. In zablokiral. In dokler mu ne bos spet zaupala vsa gesla teb.
In ce ji ni do zdaj skenslal kaj caka. A caka ce ti ne bos hotla da ma pol njo.
In tud ko jo bo skenslu. Da ga drzis vstran in razmisli dobr ce se ti splaca it spet v to zvezo
Čebela_adela, 29.05.2023 ob 08:44
Sam res. Skupaj sta 3 mesece in zdaj on ne sme imeti nobene prijateljice od prej…
Ce jo pozna ze dolga leta, bi lahko ze zdavnaj bil z njo.
mislim, da ni v tem keč
mislim, da bi on bil v trenutku z njo, če bi ona bila za. to je tisto, kar jo je prizadelo.
če bi šla onadva v hribe med vikendom, da se vsaj tam vidita če že drugje ne.
to mi pač deluje tako brezupno obupano zaljubljeno.
jaz s tipom, ki bi tako gorel za nekoga drugega pač ne bi bila.
avtorica, boš že preživela. ni edini na svetu.
Najbolj sem se bala tega odgovora, pa se je na koncu izkazalo ravno to……
Mah…
Jaz sem imela prijatelja. In to je to. Nisem povedala partnerju, ker se zavedam, da je to čudno. Imeti takega prijatelja.
No kar se mene tiče res ni bil nič drugega kot prijatelj. Oba sva bila v vezah.
Kako je bilo na njegovi strani težko rečem, ampak mislim, da enako.
In kaj pa glede tvojih čustev. Meni se zdi normalno, da si ljubosumna, tudi tvojemu se zdi normalno, zato pa tudi je to skrival.
Ammm lahko, da ni nič. Lahko da je kaj. Če te bo zapustil zaradi druge, te bo v vsakem primeru. Ni nujno, da gre v hribe, da je z neko drugo. Lahko gre samo v hotel na popoldanski počitek.
Kaj bi jaz naredila? Jaz ne bi naredila nič. Zadržati ga ne moreš, če te bo prevaral, boš pa vsaj vedela, da ni to to in boš končala zvezo takrat, ko se to zgodi.
Saj boš od sedaj dalje bolj previdna, čez kak mesec ali dva, pa se boš itak lahko odločila sama kaj pa kako z njim dalje.
Jaz bi pustila, da večkrat pade prvi on kaj naredi zato, da bi bil s tabo. Ali vsaj 50/50.
Saj razumeš. Življenje je redko mirno, navadno je igra. Vsaj začetki zvez so navadno iskanje prave resnice in igranje najboljše verzije sebe. Kar pa se slej ko prej konča. In takrat se dva vprašata, če sta za skupaj ali ne. 3 meseci so Lari fari. To ni nič.
Love613, 29.05.2023 ob 02:07
Zveza, 29.05.2023 ob 01:57
Takole: Z moškim moraš biti vsaj eno leto, vse letne čase, da ga vsaj malo spoznaš.A da bi šli v troje v hribe? Ne , hvala! Da ima prijateljico? Kar skenslaj ga in pojdi naprej svojo pot! A da si ljubosumna? Ne, normalna si! In zakaj ti že prvi teden tega ni povedal, da ima prijateljico? Tip prikriva, laže , zavaja.Kreten je! Navaden gnoj!
Tudi mene moti in ne morem preko tega, da mi je povedal šele, ko sem ga “zalotila”. Pa še to ker sem slučajno pravi trenutek pogledala v telefon. Drugače bi živela v pravljici leto, dve, deset, ki to nikoli ni bila. Po možnosti še z otroci. Jaz vsa zaljubljena vanj in v to družinsko idilo, nevedoč, da je v njegovi glavi že od samega začetka tudi druga.
Prijateljica? Ja, če bi jo povabil zraven, ko midva hodiva okoli, ne pa da je vabil izključno njo in še povedal mi ni..
Nevem kako bom to preživela, na vrhuncu zadetosti od njega… krasen lajf.
Kako druzinsko idilo?? 3m seksa z nekom ni nobena druzina, se za zvezo je premalo casa minilo. Verjetno si res noro, da delas scene, drame, ker rabis show. Drama queen. Ni normalna tvoja reakcija. Tri mesece z njim seksas in zdej se mora obnasat kot da on in njegov lajf, odnosi ne obstajajo?!?
Zelo mi je hudo zate. Ta pokvarjeni svet in tudi moški….
Tudi meni se je isto zgodilo. Samo s to razliko, da imava otroke.
Določeni moški funkcionirajo tako, da brez “prijateljic” ne znajo funkcionirati…..to je njihov ego, ne vem kaj je takim, da se ne znajo kontrolirat. Uživajo v tem, da si pišejo z drugo in hkrati lažejo partnerju.
Samo stran od takega, da se ne boš opekla. Jaz sem se….naredila največjo napako v lajfu ker sem mislila, da se bo s prihodom otrok umiril.
Ne, se slabše je bilo. Ko sem bila v porodnišnici ( tezak porod, komaj prezivela !!!!!!)sem izvedela, da se je luštno imel cele noči.
Ja, zaslužila sem na polni črti. Da ne govorim, da je danes ta človek eden najbolj grobih in zlobnih oseb daleč na okrog, ki se še vedno goni. S kakšnim šarmom dobi ženske mi ni jasno, ker karakterno je pa totalno “gnil”.
Ima pa tudi kamen v srcu, Grob je celo do hišnih ljubljenčkov. Njemu ni težko pobiti psa mačke, ptiča….
Draga avtorica ….TAKOJ SE RAZIDI Z NJIM, ČE NE ŽELIŠ, DA PODTANEŠ ŽIVČNA RAZVALINA, KOT SEM POSTALA JAZ.
Sta še zelo malo časa skupaj, to je obdobje, ko bi morala biti zaljubljenost, metuljčki, nebesa na vrhuncu…če bi bila ljubezen prava in obojestranska. Kake druge babe, pa hribi, pa “da te vsaj tam vidim, če že drugače ne gre”…omb. Ženska intuicija je zanesljiva zadeva, bodi vesela, da jo imaš, zdaj pa samo ukrepaj. Pošlji ga nekam in si najdi človeka, ki te je vreden. Ne riši si pa takoj poroke, otrok, za to je potrebno vsaj leto, dve spoznavanja, skupnih sproščenih trenutkov in ne preveč dolgoročnih planov. Če bo ta pravo, verjemi, se bo vse zgodilo, brez neke prisile in hudega planiranja. Ljubezen nas pelje, samo prepustiti se je treba. Vse ob svojem času.
Tako da: osla, ki ga imaš zdaj, skenslaj!
Nekateri tu gor: ne vem ali se slepite ali želite ženski ne prav dobro življenje z nasveti alla: “a niti prijateljice ne sme imet, a si ljubosumna?” Spet papki, ki ne ločite nič. Imam tudi jaz moške prijatelje, a mi na pamet ne pade, da bi se s kom sama sestajala bilo kje. Povsod je neka MEJA, če me razumete. V tem primeru je zadeva šla čez mejo. Je pa res, da današnji svet se gradi na “svobodi” (nalašč narekovaj, a dvomim, da veste zakaj) in uživanju brez meja, zato verjamem, da nimate pojma o ničemer.
Sabi868, 06.07.2023 ob 09:56
Sem namreč poročena in tudi ti moški prijatelji so oddani.
Pa tudi če ne bi bili, naraven trajektorij m ž odnosa je, da smo si simpatični, preživimo nekaj časa skupaj, ugotovimo splošno kompatibilnost, razvije se naklonjenost, iz tega zraste privlačnost, gremo v posteljo skupaj, da vidimo, če smo tudi seksualno kompatibilni in če smo, smo potem skupaj.
Trajektorij m m odnosa je pa, da smo si simpatični, preživimo nekaj časa skupaj, ugotovimo splošno kompatibilnost in potem se zmenimo, da skupaj neki naredimo, da rešimo nek problem kot ekipa ali pa vsaj debatiramo o hipotetičnih rešitvah za abstraktne probleme.
Kaj naj bi delal moški z žensko kot “frendico”, o čem se bosta pa sploh pogovarjala, to je kot da bi imel odrasel moški 10-letnega otroka za frenda in se dobita v hribih in debatirata.
Provokativna, 06.07.2023 ob 14:40
Normalno je, da imaš prijatelje drugega spola. Problem je ko jih skrivaš, ker to pomeni, da delaš nekaj narobe, ker rabiš skrivati.
“Normalno je, da imaš prijatelje drugega spola.”
Tok je normalno, kokr je normalno, da ima odrasel moški 10-letnika za frenda in hodita skupaj v hribe, ni čist nemogoče, ampak je neka nekomfortna energija k si to sliko predstavljaš. O čem se bosta pa pogovarjala tip in njegova “frendica”, sam njegovo partnerko lahko šinfata, to je edina možna tema razgovora.
Moški in ženske niso za pogovarjat se med sabo, oz. lahko se pogovarjajo, če je vsaj neki seksualne tenzije spodaj, da se vsaj med vrsticami mal kurita, sicer bi pa od dolgčasa umrl tip gor v hribih, cela kolobocija pol to nazaj v dolino nest. Z žensko se pogovarjat in čist brez emocij, kdo je pa to še videl.
Sabi868, 06.07.2023 ob 09:53
Sta še zelo malo časa skupaj, to je obdobje, ko bi morala biti zaljubljenost, metuljčki, nebesa na vrhuncu…če bi bila ljubezen prava in obojestranska. Kake druge babe, pa hribi, pa “da te vsaj tam vidim, če že drugače ne gre”…omb. Ženska intuicija je zanesljiva zadeva, bodi vesela, da jo imaš, zdaj pa samo ukrepaj. Pošlji ga nekam in si najdi človeka, ki te je vreden. Ne riši si pa takoj poroke, otrok, za to je potrebno vsaj leto, dve spoznavanja, skupnih sproščenih trenutkov in ne preveč dolgoročnih planov. Če bo ta pravo, verjemi, se bo vse zgodilo, brez neke prisile in hudega planiranja. Ljubezen nas pelje, samo prepustiti se je treba. Vse ob svojem času.
Tako da: osla, ki ga imaš zdaj, skenslaj!
Nekateri tu gor: ne vem ali se slepite ali želite ženski ne prav dobro življenje z nasveti alla: “a niti prijateljice ne sme imet, a si ljubosumna?” Spet papki, ki ne ločite nič. Imam tudi jaz moške prijatelje, a mi na pamet ne pade, da bi se s kom sama sestajala bilo kje. Povsod je neka MEJA, če me razumete. V tem primeru je zadeva šla čez mejo. Je pa res, da današnji svet se gradi na “svobodi” (nalašč narekovaj, a dvomim, da veste zakaj) in uživanju brez meja, zato verjamem, da nimate pojma o ničemer.
Naj uganem, poročena si manj kot pol leta, ko tako veselo to razlagaš?
Po treh mesecih ti nič ne “skriva”. A pričakuješ, da ti po drugem seksu že naštel vse osebe, ki so v njegovem življenju, ti predal vse kontakte in kreditne kartice in vpogled v pomembne dokumente? In te predstavil vsem sorodnikom in prijateljem in sodelavcem? Jaz sem poročena več kot 20 let pa me je kar streslo, ko sem prebrala tvoj zapis. “Sem ga zalotila”, “V pravem trenutku pogledala v telefon”, pa a si ti normalna? Po treh mesecih si drzneš brati sporočila, ki jih tvojemu tipu pišejo druge osebe? Jaz nikoli nikdar niti ne pogledam moževega telefona, kaj šele da bi brala sporočila. To je njegova zasebnost, v katero se nimam kaj vtikati. Če me kaj briga mi bo že povedal.
miška mala894, 06.07.2023 ob 16:34
Po treh mesecih ti nič ne “skriva”. A pričakuješ, da ti po drugem seksu že naštel vse osebe, ki so v njegovem življenju, ti predal vse kontakte in kreditne kartice in vpogled v pomembne dokumente? In te predstavil vsem sorodnikom in prijateljem in sodelavcem? Jaz sem poročena več kot 20 let pa me je kar streslo, ko sem prebrala tvoj zapis. “Sem ga zalotila”, “V pravem trenutku pogledala v telefon”, pa a si ti normalna? Po treh mesecih si drzneš brati sporočila, ki jih tvojemu tipu pišejo druge osebe? Jaz nikoli nikdar niti ne pogledam moževega telefona, kaj šele da bi brala sporočila. To je njegova zasebnost, v katero se nimam kaj vtikati. Če me kaj briga mi bo že povedal.
“Po treh mesecih si drzneš brati sporočila, ki jih tvojemu tipu pišejo druge osebe? Jaz nikoli nikdar niti ne pogledam moževega telefona, kaj šele da bi brala sporočila.”
Stalin je rekel, Zaupanje je fajn, kontrola je pa še boljša.
Sabi868, 06.07.2023 ob 18:57
“A dej no”, nič ti ne dam, ker nisi niti približno prav uganila.
“Anonimno8409”, točno. Nekateri pa naj še naprej zidajo gradove v oblakih, kaj jim hočemo, a ne?
Itak da sem. Manj kot pol leta.
P.S. Če imaš vse pod kontrolo, še ne pomeni, da si srečna