Pogačar zjebal Rogliča
Glavo gor Primož!
https://siol.net/sportal/kolesarstvo/razocarani-roglic-trenutno-nimam-cistih-misli-534668
Slovenija je s tabo!❤🇸🇮
Nisem brala vseh teh 21 strani komentarjev, ampak samo preletela…, morda je to že kdo omenil…
Na sliki, kjer so vsi trije glavni na odru brez mask, se drugi Rogljič in tretji Porte navdušeno smejita in mahata, medtem ko je Pogačar kar nekam odsoten s stisnjeno pestjo… Psihologi bi se lahko razpisali.
samo kaj ko mu ta naša podeljena majica ne more biti v popolno uteho nadomestila. tako srčno bi mu privoščila to zmago. In kot piše pod člankom nekdo – zanj je bila to zgodovinska priložnost – postavili so ga kot kapetana , vsi so vse podredili njemu in on je tudi dal vse od sebe… potem pa ga na zadnji dan rojak zahebe… rojak, ki je vedel koliko mu to pomeni,rojak, za katerega bi bilo drugo mesto fantastično, rojak, ki bi ajde lahko še zmagal zadnjo etapo, majice pa ne ukradel – največji car bi bil – pri nas bi bila evforija – tako pa… ko bereš večino – gledali smo ga kot nekoga, ki nam je ukradel zmago, ukradel majico – čeprav je bil naš, ampak v tistem trenutku je bil za nas kot tujec, ki nam je ukradel zmago…
in glede na to da je primož njemu že podaril etapno zmago, da mu je podaril tudi možnost nadoknaditi izgubljene sekunde, ga bom vedno videla kot egoista, ki je v tem pogledu primoža okradel in mu prizadejal zgodovinske bolečine. jaz na njegovem mestu si ne bi želela biti v spominu naroda po vsem tem, kljub rumeni majici. In večini nam bo prav po tem ostal v spominu.
ne morem povedat kako mi je hudo za Primoža, jokala sem v soboto, še zdaj ko pomislim na tiste trenutke- nisem mogla gledat kako je on odšel mu čestitat, vsak poklon mu za to kaj vse je lahko storil primož po tem razočaranju. jaz to vidim kot enormen nož v hrbet.
še bolj hinavsko mi je pa bilo vse – ko je tadej dal izjavo, da on čuti njegovo bolečino. Ko sem pa to prebrala mi je šlo pa res na bruhanje, ker mi je res hinavsko.
Aja jaz namenoma nisem oblečena v rumeno, nalašč ne. Za Primoža bi bila.
Rogli želim vseeee najboljše… in verjamem vanj… pred 4 leti je bil tik pod odrom pa je bilo težko in nekoliko razočaranje, ker je malo zmanjkalo za oder, pa je letos našel moč in še izboljšal rezultat. kljub razočaranju mu tudi ekipa po mojem nima kaj očitati saj je kljub temu kot drugi dosegel za ekipo najboljši skupni rezultat in tako mislim,da bi še vedno moral biti kapetan, poleg tega je edini v celem letu bil na stopničkah v vseh terh GT dirkah… tako da je po mojem še vedno top one v ekipi TJV. če se je pobral po Giru, kjer je tudi tekmoval pod pritiskom pričakovanega zmagovalca in potem na VUelti zmagal… potem lahko se tudi sedaj pobere in zmaga naslednje leto – in še več še slajše bo če bo vrnil pogačarju in dokazal da on zmore in da tadej ele ni tako vesoljski kakor ga sedaj vsi opisujejo in celo nekateri,da so to vse vedeli… hjajha- baš so vedeli, ko je šel na tour ni nihče tega vnaprej napovedal – zdaj pa vsi pametni kako se je to že vse prej videlo invedelo, da je izvenserijski in zdaj hauptman – da nikoli ne popušča… kaj pa lažeš… če je tudi na touru imel slabe trenutke, ko je popustil in izgubil… ampak zdaj pa vsi tako pametni vse so že prej vedeli o njemu kako izvenserijski bo na TDF…
me res zanima, če že vse tako vnaprej vedo – zakaj je trenutmnop po tej njehovi veslojski vožni samo zaneksrat Jan Tratnik potrjen za kronometer… pa ja bi prvi sedaj moral biti Pogarač kot vesoljec, ki se zmore v enem dnevu popolnoma regenerirati – potem je takoj jasna odločitev da je on prvi potrjeni v kronometru ne pa jan tratnik… tolk o vsem tem
ah… sem bla predolga…
Rogla the one and only for me! Ga ni kolesarja, ki ga v mojih očeh izrine s trona – predvsem je cel kralj tako športno kot tudi karakterno!
samo kaj ko mu ta naša podeljena majica ne more biti v popolno uteho nadomestila. tako srčno bi mu privoščila to zmago. In kot piše pod člankom nekdo – zanj je bila to zgodovinska priložnost – postavili so ga kot kapetana , vsi so vse podredili njemu in on je tudi dal vse od sebe… potem pa ga na zadnji dan rojak zahebe… rojak, ki je vedel koliko mu to pomeni,rojak, za katerega bi bilo drugo mesto fantastično, rojak, ki bi ajde lahko še zmagal zadnjo etapo, majice pa ne ukradel – največji car bi bil – pri nas bi bila evforija – tako pa… ko bereš večino – gledali smo ga kot nekoga, ki nam je ukradel zmago, ukradel majico – čeprav je bil naš, ampak v tistem trenutku je bil za nas kot tujec, ki nam je ukradel zmago…
in glede na to da je primož njemu že podaril etapno zmago, da mu je podaril tudi možnost nadoknaditi izgubljene sekunde, ga bom vedno videla kot egoista, ki je v tem pogledu primoža okradel in mu prizadejal zgodovinske bolečine. jaz na njegovem mestu si ne bi želela biti v spominu naroda po vsem tem, kljub rumeni majici. In večini nam bo prav po tem ostal v spominu.
ne morem povedat kako mi je hudo za Primoža, jokala sem v soboto, še zdaj ko pomislim na tiste trenutke- nisem mogla gledat kako je on odšel mu čestitat, vsak poklon mu za to kaj vse je lahko storil primož po tem razočaranju. jaz to vidim kot enormen nož v hrbet.
še bolj hinavsko mi je pa bilo vse – ko je tadej dal izjavo, da on čuti njegovo bolečino. Ko sem pa to prebrala mi je šlo pa res na bruhanje, ker mi je res hinavsko.
Aja jaz namenoma nisem oblečena v rumeno, nalašč ne. Za Primoža bi bila.
Rogli želim vseeee najboljše… in verjamem vanj… pred 4 leti je bil tik pod odrom pa je bilo težko in nekoliko razočaranje, ker je malo zmanjkalo za oder, pa je letos našel moč in še izboljšal rezultat. kljub razočaranju mu tudi ekipa po mojem nima kaj očitati saj je kljub temu kot drugi dosegel za ekipo najboljši skupni rezultat in tako mislim,da bi še vedno moral biti kapetan, poleg tega je edini v celem letu bil na stopničkah v vseh terh GT dirkah… tako da je po mojem še vedno top one v ekipi TJV. če se je pobral po Giru, kjer je tudi tekmoval pod pritiskom pričakovanega zmagovalca in potem na VUelti zmagal… potem lahko se tudi sedaj pobere in zmaga naslednje leto – in še več še slajše bo če bo vrnil pogačarju in dokazal da on zmore in da tadej ele ni tako vesoljski kakor ga sedaj vsi opisujejo in celo nekateri,da so to vse vedeli… hjajha- baš so vedeli, ko je šel na tour ni nihče tega vnaprej napovedal – zdaj pa vsi pametni kako se je to že vse prej videlo invedelo, da je izvenserijski in zdaj hauptman – da nikoli ne popušča… kaj pa lažeš… če je tudi na touru imel slabe trenutke, ko je popustil in izgubil… ampak zdaj pa vsi tako pametni vse so že prej vedeli o njemu kako izvenserijski bo na TDF…
me res zanima, če že vse tako vnaprej vedo – zakaj je trenutmnop po tej njehovi veslojski vožni samo zaneksrat Jan Tratnik potrjen za kronometer… pa ja bi prvi sedaj moral biti Pogarač kot vesoljec, ki se zmore v enem dnevu popolnoma regenerirati – potem je takoj jasna odločitev da je on prvi potrjeni v kronometru ne pa jan tratnik… tolk o vsem tem
ah… sem bla predolga…
Rogla the one and only for me! Ga ni kolesarja, ki ga v mojih očeh izrine s trona – predvsem je cel kralj tako športno kot tudi karakterno!
[/quote]
Podpišem.
Se vidi ja…rumena in slovenska zastava na vsaki hiši…trobijo ko nori in iz avtomobilov plapolajo zastave. Nehajte se sprenevedati. Ni navdušenja in fertik.
Ob zmagah Tine Maze, Ilke Štuhec, Petra Prevca, evropsko prvenstvo v košarki leta 2017, Tine Trstenjak, Anžeta Kopitarja (prenosi so se gledali celo noč dobesedno na Hrušici) in še jih je, seveda sem jih veliko izpustila – je bilo navdušenje iskreno, srčno, na polno.
Za Pogačarja pa…ga ni. Tako je.
[/quote]
Ja pač ni, ker ste ovce brez pameti, kaj naj ti jaz zdaj?
ma kakšna Ilka Štuhec in Peter Prevc, da bi se v vasi takrat kaj zganilo, pa ni bilo videt.
Jaz sicer ne spremljam kolesarstva, ampak v soboto naenkrat eno kričanje po ulici, pa ene petarde pa to… sem mislila, da je kaj narobe, da se je kaj zgodilo. Pa grem ven, pa eni ognjemeti, vprašam soseda, kaj se gredo, pa pravi, če sem za luno, da je ja naš Pogačar zmagal na Tour de france. Mi je najprej moral razložit kaj je to. Pa pravi, ja pa drugi Roglič je tudi Slovenc, dvojna slo zmaga, da tega še ni bilo. Skratka tulili so in noreli do poznega. Kaj takega ne pomnem, pa je kar nekaj slovencev zmagovalo.
[/quote]
To je bila senzacija, ker je imel fenomenalno vožnjo. Če bi zmagal Roglič, se v tujini nič ne bi govorilo, ker dejansko ne bi bilo zanimivo. Ker pa je Pogačar naredil največji preobrat zadnjih nekaj desetletij, je pa to tudi nekaj zanimivega za tujce, ne samo za Slovence, tako da se mi zdi bolje tako.
Brezvezna je dirka, v kateri en večino časa vodi.
Roglic je se vedno 2. kolesar na svetu. UCI ima novo lestvico, iz 1. je zdrsnil na 2. mestu. Vedo, vedo za Primoza. Za marsikoga no.1.
[/quote]
To ni nič zanimivega, na tej lestvici je bilo vodilnih v zadnjih letih nešteto, preobratov, kot je Pogačarjev, pa ni bilo že nekaj desetletij. Prav tako tako mladega zmagovalca toura, kot je Pogačar, ni bilo že več kot 100 let.
prej je omenil Tretje uvrščenega kot svojega lastnega kolega, ki je bil drugi, torej boljši od Richija…
potem pa hinavsko lapa o vzoru – to je ta govorica tečleesa in besed med vrsticami s katerimi se pokaže realen odnos in spoštovanje – če bi mu bil vzor res, potem bi ga omenil že iz spoštovanja prek kot tretjeuvrščenega, konec koncev je bil drugi Primož in celo njegov rojak je…
tako med besedami se veliko odnosa realnega skriva – ampak tadej očitno hoče vse nekaj z lepimi besedami zamaskirati- samo ko tega v dejanjih lastnih ne kaže…
še vse druge omeni prej kot primoža… to je zgovorno … dovolj zgovorno
“Stati na najvišji stopnički na Elizejskih poljanah z legendo Richiejem Portom in Primožem Rogličem, ki je bil zame in za ves svet takšen navdih v zadnjih nekaj letih. Hvala VSEM. To je preprosto neverjetno zame,” je še zapisal Pogačar.