Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Opravljivka Pogačar zjebal Rogliča

Pogačar zjebal Rogliča

50:50 sem mislil Dumoulin ali Roglič … sem se malo zatipkal.

vsi tako – nihče ni vesel… berem komentarje – vsi se čudno počutijo,da nikoli ob zmagi Slovenca še niso bili tako razočarani… kar je še huje – to je prva zmaga slo sploh na tdf, mi pa vsi tako razočarani…
in veš zakaj – ker primož je velik športnik in velik človek – trdim,da če ne bi bilo Primoža, tadej ne bi našel priključka nazaj po zaostanku, ki si ga je nabral…
Primož je po tisti etapi rekel, ko so ga vprašali, ali mu je zmanjkalo moči ali zakaj ni napadel tadeja – pa je rekel, zakaj bi jaz Slovenca lovil…

danes je bila situacija obrnjena – pa je prav ta Slovenec iz take hvaležnosti (ker mu je Primpž s tistim manevrom omogočil povrnitev sploh na stopničke) lovil Primoža, da ga je sklatil.
po tem si bomo vsi zapomnili Tadejevo zmago. sem si želela v Pariz proslavljati, zdaj sem vesela,da ostajam doma, res sem razočarana – predvsem zaradi takega povratnega odnosa Tadeja. Sploh ker se zdaj še nekaj lepega dela, da čuti njegovo bolečino… lepo prosim no… nehajmo s hinavljenjem… Primož je iskren prijatelj tadeju – obratno pa vidimo… pa vem, da dirkajo vsi za svoje klube – ampak tudi primož dirka – pa tadeja kljub vsemu ni pustil na cedilu… v zahvalo pa dobil najhujši nož v hrbet.

Vidm, da ti prvič gledaš kolesarstvo, sam proti skupini pa ne more noben nič, to z vetrom se je pa že kr velikkrat zgodilo, da so nekateri nasankali. Za tistega ko navija, za Rogliča je logičn da ni fer, kaj pa če bi Roglič izgubil proti kakšnemu Kolumbijcu a pol bi tud govorl, da ni fer? 3 tedenske dirke zmagajo najboljši, tko da fer al pa ni fer je čist brez veze govort.

Ampak raziskave te krvi trajajo nekaj mesecev, še le nato izdajo poročilo javnosti. Ni to tako simpl, kot si mislite. Kri in urin preverjajo nekaj mesecev na vse mogoče prepovedane substance, ko to preverijo, začnejo z natančnejšo analizo.

Problem pri Amrstrongu je bil ta, da so zanj razvili doping, ki takrat še ni bil prepovedan oz. sploh niso vedeli še, da obstaja, kar je armstrong pridno izkoriščal. Nekako se bojim, da je zadeva s Pogačarjem ista.

Tour de France Spremljam od leta 1998, vmes nisem gledal 3 leta, med 2010 in 2013, zato vem kako potekajo te stvari. Pogačar je vsem (tudi meni malo) sumljiv zaradi dveh vratolomnih voženj, predvsem z današnjo, kjer je skoraj nemogoče, da tako deklasiraš tekmece. Od kar spremljam TdF, še nisem videl nobenega približno tako mladega, kot je Pogačar, da bi zmagal etapo s kronometrom, kaj še le s tako ogromno prednostjo pred dvema vrhunskima in trenutno najboljšima kronometristoma kot sta van aert in dumoulin, predvsem dumoulin ima zelo lepo statistiko zmag in odličnih rezultatov na kronometrih. Še pred samim kronometrom sem bil 50:50, da bo zmagal dumoulin ali pa pogačar in noben drug in še to bo s časom šlo zelo na tesno, ampak da nekdo dumoulina pusti za več kot minuto zadaj in to pri 21-ih letih brez nekih izkušenj na touru … ne vem, sumljivo. Ampak upam, da se motim. Še le čez nekaj mesecev bom dejansko priznal to zmago pogačarju, ko bo uradno poročilo zunaj. Do takrat je zame zmagovalec tdfja Roglič.

Še Lance Armstrong je ob današnji predstavi Pogačarja bil brez besed. V pogovorni oddaji, kjer govorijo o dogajanju etape na tdfju, je rahlo namignil, da bi lahko šlo za doping, saj sam očito zelo dobro ve, kako se stvari streže. Sicer pa je povedal zanimivo stvar … Ko sta se nekoč z Janom Ullrichom udarila za skupno zmago isto na kronometru na predzadnji etapi dirke, je Armstrong zapadel v krizo, kjer je Ullrich se vedno bolj bližal Armstrongu, je rekel, da bi takrat najrajši bil na 100 različnih koncih sveta, kot pa, da bi doživljal ta poraz in verjetno je Roglič čutil isto. Je pa nato Ullrich padel na mokri stezi, ker takrat je konstantno padal dež (sem gledal takrat dirko), in nekako se je Armstrongu dvignila samozavest in morala in je nato dobil nazaj moči in prikolesaril zmago. Večno drugi Ullrich pa je nato spet ostal drugi. Armstrong je tudi pred leti že povedal, da če takrat Ullrich ne bi padel, bi zagotovo zmagovalec toura bil Ullrich.
Kot sem vam že povedal, Tour spremljam od leta 1998, tudi sam kolesarim s specialko in hodim na maratone, tudi franjo, zato se na kolesarstvo še kar dobro spoznam. Zelo rad pa spremljam TdF, Giro, dirko po sloveniji, Vuelto in še kaj bi se našlo. Zahvala gre Eurosportu, kjer prenašajo vse večje dirke. Ko je na sporedu kolesarstvo, sem pred tvjem, tako kot največji ljubitelji nogometa, kjer gledajo od prve do zadnje sekunde ligo prvakov, svetovno prvenstvo, ali pa moto gp in podobno … Kar je za druge fuzbal, Moto gp, formula, hokej, košarka ipd, je zame kolesarstvo.
[/quote]

pa sem res malo bolj pomislila – pogačar je postavil letos rekord na dveh vzponih… in začuda sta bila to vzpona, kjer je nujno rabil čas za napredovanje – tisti takoj po nabranem zaostanku in zdaj zadnji… je mogoče da si je karad je uvidel nujo za izboljšanje rezultata morebiti res iskal kakšno priložnost še na kakšen nedovoljen način… ostaja po tem premisleku še toliko bolj tehtno vprašanje… sploh, ker še na kraljevski etapi je bil povožen na koncu… in vmes na nobeni gorski etapi ni bil tako superiorno izstopajoč, še celo več – v tisti, kjer so zlomili Brenala – je primož vlekel tadeja, tadej na koncu ni zmogel več menjav…

ajde bi še razumela,da si potem do gorskega kronometra nekoliko spočiješ – da si pa kar naenkrat po vsem tem v taki formi da nabiješ vse z rekordom – pa je res za premislek in počakati

WTF is this shit? Človek je imel defekte in slabšo ekipo, pa vseeno zmagal, vi pa privoščite tistemu v boljši ekipi, ki mu je bilo več v rit potisnjeno in še defektov ni imel, pa je vseeno izgubil?

Pa kaj je to, šport ali dirka priviligirancev? Dobro, starejši je. Moj dedek je pa še starejši, verjetno si on najbolj zasluži zmago.
[/quote]

🤣🤣🤣

morali dobit rozastega plišastega levčka, ne rjavega za zmago, ker so bolj punčke, kot fantki?

Ne vem, kaj je ta Roglič naredil, da ima toliko foušljivcev med navijači.

To pa je čisto res, če sodimo po priimkih, je Pogačar pred dirko zmazal celo pogačo, Roglič pa en francoski rogljiček, zato je slednji popolnoma odpovedal.

fousljivci,, samo zmago. olj orivoscimo velikwmu sportniku po znanju in tudi srcu, karakterju. Tu sam Tadej vidi kam sodi, cestitamo mu, veselimo se oa ne tanj, ker je zalost, ki jo cutimo z Primozem preprosto zelo mocnejsa. v rem se pa lahko Tadej zamisli, zakaj se slo evforicno zdaj ne veseli njegove zmage. ce bi bili nezvesti egoisti bi se jo in nam bi bilo vseeno ta Primoža. Tako pa nam je bolj hudo zanj kot se veselimo zmage tadeja. to naj bo tadeju v premislek

pa sem res malo bolj pomislila – pogačar je postavil letos rekord na dveh vzponih… in začuda sta bila to vzpona, kjer je nujno rabil čas za napredovanje – tisti takoj po nabranem zaostanku in zdaj zadnji… je mogoče da si je karad je uvidel nujo za izboljšanje rezultata morebiti res iskal kakšno priložnost še na kakšen nedovoljen način…
[/quote]

Po tem se loči zmagovalec od poraženca. Zmagovalec najde motivacijo, ko mu je najbolj potrebna, poraženci pa odpovedo v kočljivih trenutkih

Pustil je Rogliču in ostalim še malo veselja, ne moreš rojaka takoj razbit in ga osramotit, tik pred koncem je bolj zabavno.

Pustil je Rogliču in ostalim še malo veselja, ne moreš rojaka takoj razbit in ga osramotit, tik pred koncem je bolj zabavno.
[/quote]

zakaj ga pa ni na kraljevski etapi razbil, ce je tak kralj… ce mu orimoz ne bi pustil nadoknadit zaostanka v vetru vprasanje ce bi sploh na stopnicah bil

zakaj ga pa ni na kraljevski etapi razbil, ce je tak kralj… ce mu orimoz ne bi pustil nadoknadit zaostanka v vetru vprasanje ce bi sploh na stopnicah bil
[/quote]

Ker mu je pustil še malo veselja, tako je poskrbel, da se ni Roglič še prej sesul. Pogačar je dobrotnik, ampak tudi šampion, dovolj mu je bilo, da je zmagal najbolj prestižno kraljevsko dirko.

Kaj brez ekipe, saj Pogačar ima ekipo- UAD, saj je povedal, da so mu vse povedali, vsak ovinek, vsako luknjo v cesti, vse… in da se jim ful zahvaljuje. O čem govoriš?
[/quote]

Treba je vedeti, da sta Pogačar in Roglič vseskozi dobro sodelovala in oba zelo dobro vozila celoten Toure. Vsekakor bi si zmago bolj zaslužil Roglič, ker je bil ves čas v rumeni majici, razen zdaj, na koncu. Verjamem, da sta kronometer oba vozila po svojih najboljših močeh in oba sta se potegovala za zmago, boljši je bil Pogačar. In kaj zdaj? Zakaj bi mu zamerili, nenazadnje je Slovenec, tako kot Roglič, tako naši so zmagali oz. zasedli prvi dve mesti, to je božanski uspeh za Slovenijo! Veselimo se in praznujmo!

Jaz bolj crknjeno zgledam po tistih petih minutah seksa, kot je ta danes po dirki.Vozit tak čas in stat na nogah… A vi ste čoravi al kaj? A vi ne poznate osnove delovanja človeškega telesa?

gospod Vagabund Vaga Stručnjaški, prof. dr. vesoljske in mravljične znanosti univerze Ghonisenekam in pogodbeni sodelavec na inštitutu Ropotalne medicine, kjer predava iz predmeta Ghlupi možgani gospodinj diplomiral iz novega človeškega organa Malina Felicus, doktoriral iz nožnih prstov medvedjih šap Specializant oddelka za človeško blato in njegovo možno pretvorbo v plastelin pri mednarodni organizaciji DREKOPEK University

[/quote]

Ma kaj mu je pustil no… Blebetal je vsem tujim medijem, da je sposoben zmagat. Malo pejte brat cajtnge za nazaj. Doziral je oz. pardon, tempiral je formo od malo proti več in evo ga.
Zmaga.
Dejte 4 mesce počakat, pa se ga potem nažrite za to zmago. Če ne bo že jutri kaj crjalo ven. Ni ena Slovenija v poziciji zmagat take turnirje. Je treba imeti tudi človeka iz prave države, da promovira zadevo in pomemben samo klub. Prvi in drugi Slovenc v Franciji na najbolj prestižni dirki vseh dirk?!
Super je, da je eden zdraven ja da se malo premetavajo, da so res vsi narodi vključeni in da se pravice prenosov kupujejo tudi v ž državah, ampak če boš ti Slovence tri leta zapored na kakršen koli način pustil v ospredju ti bodo Nemci kmalu rekli Vielen Dank und Aufwiedersehn čao.
Kaj misliš da Nemci iste uboge pare plačajo za prenose in pravice kot Slovenci? Ma dej trapat. Počakte, ko bo začelo ven curljat. Se preveč poznajo, da ne bi.
Malo tipkajte v naslednjem tednu, pa bo hitro kaj novega za prebrat

gospod Vagabund Vaga Stručnjaški, prof. dr. vesoljske in mravljične znanosti univerze Ghonisenekam in pogodbeni sodelavec na inštitutu Ropotalne medicine, kjer predava iz predmeta Ghlupi možgani gospodinj diplomiral iz novega človeškega organa Malina Felicus, doktoriral iz nožnih prstov medvedjih šap Specializant oddelka za človeško blato in njegovo možno pretvorbo v plastelin pri mednarodni organizaciji DREKOPEK University

Ok.
Saj se ne spoznam na kolesarstvo. Spremljala pa sem zadnje 3 tedne to dirko.
Pogačar se mi je res zdel vedno priklopljen na Rogliča. Na njegovo ekipo. Ampak pedala je sam vrtel!
Pa saj je tudi Roglič vedel, da pred Pogačarjem nima prednosti 5 min!
Včeraj pa. Bil je preprosto hitrejši! Noro hiter! Bi moral bremzati ali kaj?
Včeraj je bil njegov dan! Odpeljal je neverjetno!

Zame sta oba rumena! 🙂
Verjamem pa, da je Rogliču pravzaprav vseeno, kdo ga je prehitel. Ali Kolumbijec ali Slovenec. Je drugi!
Ampak a se sploh zavedamo, kakšen rezultat je to????

In da sta se Slovenca udarila v finalu za zmago?
Noro!
Čestitke obema!

Torej pravite, da bi moral biti prvi Dumoulin, drugi Porte, potem še dva, peti Roglič in šesti Pogačar? A to bi vas zadovoljilo? Torej bi moral Pogačar paziti, da privozi za Rogličem?? Pa če bi Roglič bil 20., pol pa bi moral biti Pogačar 21.??

Pa a je to šport ali neke priredbe, šarade? A ste resni? Če je šlo za doping, se bo pokazalo, ane? A ste pri vsaki zmagi kakšnega Slovenca delali zaključke, da morda se pa dopingira, zato je tako dober? A ste pri Dončiću rekli, ah ta je pa veliko premlad, da bi bil tako dober. Doping, zagotovo!!! Ali pa ste se veselili njegovih uspehov? Ma kakšne bedarije uspete sklamfat, no! Ko da bi pisalia Rogličeva žlahta, vsi žalostni, ker ni zmagal, hahah. Ja, Roglič je dober, ja, je fer in prijazen. Ampak zakaj bi se zdaj Pogačar moral počutiti kot da ga je izdal, če je pač samo bolje vozil kot Roglič? Saj mu ni kolesa poškodoval in mu kako drugače škodil. Samo hitrejši je bil. In to je zdaj njegov zločin? Pa kaj ste nori?

Ker, da je imel soloh moznost napadati iz drugega mesta se lahko zahvali zgolj Primožu. Ceprav je to sport v etapi, ko ke nujno potreboval nadoknatit ogromen zaostanek ga Primož ni lovil, ce bi ga bi ga tudi ostali in nikoli ne bi prisel do pokritja zaostanka, posledicno mu tudi taka vcerajsnja voznja ne bi koristila. Ves kaj je Primož takrat izrekel: zakaj bi cedni jaz lovili Slovenca… danes lahko vidi zakaj, ker ta Slovenec njega je brez pomisleka, da se ima tudi Primožu za zahvaliti ga je sesul na najbolj grozen nacin… mi je cudno, ce je toliko mocnejsi, bi ga ja v cetrtek, bi bolelo, a manj kot na rak nacin. in zdaj se izjavlja da cuti njegovo bolecino lepo prosim to je oavrhunec hinavstva taka izjava

Ma kaj mu je pustil no… Blebetal je vsem tujim medijem, da je sposoben zmagat. Malo pejte brat cajtnge za nazaj. Doziral je oz. pardon, tempiral je formo od malo proti več in evo ga.
Zmaga.
Dejte 4 mesce počakat, pa se ga potem nažrite za to zmago. Če ne bo že jutri kaj crjalo ven. Ni ena Slovenija v poziciji zmagat take turnirje. Je treba imeti tudi človeka iz prave države, da promovira zadevo in pomemben samo klub. Prvi in drugi Slovenc v Franciji na najbolj prestižni dirki vseh dirk?!
Super je, da je eden zdraven ja da se malo premetavajo, da so res vsi narodi vključeni in da se pravice prenosov kupujejo tudi v ž državah, ampak če boš ti Slovence tri leta zapored na kakršen koli način pustil v ospredju ti bodo Nemci kmalu rekli Vielen Dank und Aufwiedersehn čao.
Kaj misliš da Nemci iste uboge pare plačajo za prenose in pravice kot Slovenci? Ma dej trapat. Počakte, ko bo začelo ven curljat. Se preveč poznajo, da ne bi.
Malo tipkajte v naslednjem tednu, pa bo hitro kaj novega za prebrat
[/quote]
tdf ni evrovizija no.
pa da si se glih v nemce vtaknil, ki so v 100+ letih imeli enega samega zmagovalca… pa še niso nehali kupovat prenosov…. boli njih za tdf

o kakšni ” vedoljni” sloveniji ti govoris?? Svet sploh ne ve kje to.

Sicer se pa jasno vidi, da je Roglic razočaran, zabil mu je pa kar Pogačar.

Ker, da je imel soloh moznost napadati iz drugega mesta se lahko zahvali zgolj Primožu. Ceprav je to sport v etapi, ko ke nujno potreboval nadoknatit ogromen zaostanek ga Primož ni lovil, ce bi ga bi ga tudi ostali in nikoli ne bi prisel do pokritja zaostanka, posledicno mu tudi taka vcerajsnja voznja ne bi koristila. Ves kaj je Primož takrat izrekel: zakaj bi cedni jaz lovili Slovenca… danes lahko vidi zakaj, ker ta Slovenec njega je brez pomisleka, da se ima tudi Primožu za zahvaliti ga je sesul na najbolj grozen nacin… mi je cudno, ce je toliko mocnejsi, bi ga ja v cetrtek, bi bolelo, a manj kot na rak nacin. in zdaj se izjavlja da cuti njegovo bolecino lepo prosim to je oavrhunec hinavstva taka izjava
[/quote]

Aja? Kaj pa če ga Primož ni mogel uloviti? Kaj pa, če je Primoževa izjava, “zakaj bi jaz lovil Slovenca” hinavstvo? Kako veš, da ni? Si njegova mati, ga poznaš osebno? Primož je kao njemu kar pustil, da je zmagal takrat, in po vaših zmedenih predstavah bi moral Tadej zdaj Primožu kar prepustiti zmago? Pa kakšne blesarije bi to bile? Neka kvazi dirka, kjer v bistvu ne gre za to, kdo je najhitrejši, ampak za neka čustvena izsiljevanja v ozadju, nastavljena dirka vnaprej. Bolj verjamem temu, da ga takrat, ko je Pogačar hotel nadoknadit zaostanek, Roglič ni mogel uloviti. Če pa mu je nalašč prepustil vodstvo, misleč, da ga v skupni uvrstitvi itak ne more premagat, je pa sam kretten. Pač ni jemal Pogačarja resno. In zdaj je Pogačar kriv?

Če jaz tekmujem v nekem športu, tekmujem na vse ali nič. Če mi nek sonarodnjak prepusti zmago, okej, dobro zame. Ampak zakaj bi v končnem boju jaz njemu prepustila zmago? A sem ga prosila, da mi jo je takrat prepustil? Ne! Torej? A če bi Pogačarju nek Kolumbijec prepustil zmago, ker bi bila frenda, čeprav bi Kolumbijec bil prvi (pa si ne bi nikoli mislil, da ga bo tale Pogačar v skupnem seštevku prehitel), bi tudi zdaj krulili, da bi moral Pogačar Kolumbijcu prepustiti zmago, saj je bil le-ta prej tako kolegialen do njega? Ne, aneda? Njegova stvar, če mu je prepustil zmago, ker je mislil, da mu itak ne more škoditi v skupni uvrstitvi. Se je pač uštel! Je-bi ga.

tdf ni evrovizija no.
pa da si se glih v nemce vtaknil, ki so v 100+ letih imeli enega samega zmagovalca… pa še niso nehali kupovat prenosov…. boli njih za tdf
[/quote]

Možno. Ti dam prav, ne poznam in ne spremljam. Spremljam toliko kot se pač spodobi, ko gre za tako zadevo kot je tour. Pa še to bolj zato, da otroku pokažem, da so vendarle nekateri dogodki, ki jih vseeno vsaj z enim učem malo poškilimo, da ne izpademo poponoma nerazgledani. Priznam. Poskušamo vse. Tudi Mozarta poslušamo, čeprav nam ni všeč, ampak nekje splošna razgledanost je da poznaš vsaj nekaj taktov njegovih skladb in veš vsaj nekaj o tem človeku. Nikoli ne veš kdaj v družbi nanese debata tudi na to in človek je cenjen in prijeten sogovornik, če ne izpade totalen debil.

Kar se tiče kolesarstva. Prisoten sem bil na prometni nesreči pred leti ko so se poškodovali trije mladi kolesarji na treningu na domačih cestah (ne v sloveniji). Eden je bil celo nezavesten. Kaj mislite kaj smo jim lahko vbrizgali za proti bolečinam? A? Nič. Ker je trener v avtu takoj začel naštevat kaj so požrli. Nič niso dobili proti bolečinam. Ker bi jim samo srce poču. Toliko o tem. Ne gledam kolesarjev in mrzim jih.

Možno. Ti dam prav, ne poznam in ne spremljam. Spremljam toliko kot se pač spodobi, ko gre za tako zadevo kot je tour. Pa še to bolj zato, da otroku pokažem, da so vendarle nekateri dogodki, ki jih vseeno vsaj z enim učem malo poškilimo, da ne izpademo poponoma nerazgledani. Priznam. Poskušamo vse. Tudi Mozarta poslušamo, čeprav nam ni všeč, ampak nekje splošna razgledanost je da poznaš vsaj nekaj taktov njegovih skladb in veš vsaj nekaj o tem človeku. Nikoli ne veš kdaj v družbi nanese debata tudi na to in človek je cenjen in prijeten sogovornik, če ne izpade totalen debil.

Kar se tiče kolesarstva. Prisoten sem bil na prometni nesreči pred leti ko so se poškodovali trije mladi kolesarji na treningu na domačih cestah (ne v sloveniji). Eden je bil celo nezavesten. Kaj mislite kaj smo jim lahko vbrizgali za proti bolečinam? A? Nič. Ker je trener v avtu takoj začel naštevat kaj so požrli. Nič niso dobili proti bolečinam. Ker bi jim samo srce poču. Toliko o tem. Ne gledam kolesarjev in mrzim jih.
[/quote]

Točno tako. Nič nebi imela proti njegovi zmagi, če bi to naredil na pošten način. Tako pa je dobesedno izigral Primoža ter izkoristil njegovo športno vedenje ter naivnost.
TJV bi se ga z lahkoto otresla že prej, pa se ga ni. Draga šola.

New Report

Close