Pogačar zjebal Rogliča
Ne, ne mislim tega, ničesar nisi razumela od napisanega. Nastavila sem vam ogledalo, kjer se lahko zadeve gledajo tudi iz diametralno nasprotnega gledišča. In da ni nujno vaše pravilno. Če gledaš na stvar tako, da je R. popuščal P, lahko gledaš tudi tako, da je P. popuščal R. Iz istih razlogov.
Osebno sicer menim, da je zmagal pač boljši. Da ni ne Roglič ne Pogačar nikjer nič popuščal. Da Pogačar pač ne zna dobro kolesarit v vetru in ga je to zjjebalo. Morda je eden ali drugi kje malo taktiziral, to je tudi možno, ampak drugače pa menim, da je Pogačar močan mladec in da bo samo še boljši. In seveda, da je njegova zmaga zaslužena. Pač je na vrhuncu moči, medtem ko Rogliču že malo pešajo- za biti vrhunski. In ja, menim, da sta oba šla na zmago in da noben od njiju ne bi bil pripravljen prepustiti zmago drugemu. Bomo videli, kaj bo povedala doping kontrola. Če bo vse okej, upam, da se tukaj javno opravičite Pogačarju za take navedbe. Tole se vidi, veste- in ja, lahko naredi škodo. Boste imeli jajca se opravičit, če ne boste imeli prav? Ali boste kot ponavadi gonili svoje ali pa se poskrili v luknje?
[/quote]
ne moreš vedno obrniti, ne gre. Glede ostalega pa,saj ga nihče nikjer ne obtožuje nič… samo čudno se nam zdi, da če je tako superioren, da ni bil vseskozi – ker priznaj ni bil… dejstvo,da je čudežno našel moč za rekordni vzpon ravno takrat ko je najbolj rabil čas, sicer pa včasih tudi kdaj odpovedal (kot v kraljevski in tisti petkovi etapi) je dejstvo – nihče ga ne obtožuje nič… samo mislim,da če je nekdo tako superioren -pazi,da ne samo zmaga, AMPAK POSTAVI REKORD ravno takrat, ko je v največji časovni zagati, v ostalih dneh pa sploh ni toliko superioren, celo tudi kloni pred konkurenco – pač samo smo rekli da nam je čudno – in meni je. ker če je nekdo tako superioren potem po moje bi bil vseskozi tudi na ostalih etapah – ne samo na teh, kjer je rabil nujno čas.
Tale kronometer na Pokljuko je bil vsega dobra 2 meseca nazaj? Kaj ti res misliš, da se da v 2 mesecih iz 8 sekund napumpat na 2 minuti?! Kljub govoričenju komentatorjev se Roglič na kronometru NI PELJAL SLABO! Lepo vas prosim. Tisti, ki spremljamo kolesarstvo zadnjih 20 let smo tele zgodbice o “regeneraciji in poznavanju ceste” videli že kar nekajkrat. Epilog smo doživeli čez nekaj let za zeleno mizo.
[/quote]
Roglič ni peljal slabo, je pa peljal slabše kot naj bi (dokaz je, da je bil PETI- 5, ne drugi!!.), Pogačar je pa peljal boljše kot naj bi. In 9 let je mlajši. Kaj ni jasno? Resno no…. Drugouvrščeni ni bil 2 min za Pogačarjem, ali ne? Malo objektivnosti prosim.
ne moreš vedno obrniti, ne gre. Glede ostalega pa,saj ga nihče nikjer ne obtožuje nič… samo čudno se nam zdi, da če je tako superioren, da ni bil vseskozi – ker priznaj ni bil… dejstvo,da je čudežno našel moč za rekordni vzpon ravno takrat ko je najbolj rabil čas, sicer pa včasih tudi kdaj odpovedal (kot v kraljevski in tisti petkovi etapi) je dejstvo – nihče ga ne obtožuje nič… samo mislim,da če je nekdo tako superioren -pazi,da ne samo zmaga, AMPAK POSTAVI REKORD ravno takrat, ko je v največji časovni zagati, v ostalih dneh pa sploh ni toliko superioren, celo tudi kloni pred konkurenco – pač samo smo rekli da nam je čudno – in meni je. ker če je nekdo tako superioren potem po moje bi bil vseskozi tudi na ostalih etapah – ne samo na teh, kjer je rabil nujno čas.
[/quote]
Ne, niste samo “rekli, da vam je čudno”, jasno ste napeljevali na doping, nekateri so pa celo jasno to tudi povedali. Predstavljaj si sebe, dosežeš zmago svojega življenja, itak da nisi pod dopingom, potem pa te pol Slovenije po družbenih medijih pljuva in te ima za goljufivko. Brez kakršne koli podlage! Brez dokazov! Imaš 21 let! Polna entuziazma in veselja do tvojega športa, potem pa tole. Vse zato, ker so eni Slovenci hoteli, da zmaga druga Slovenka, ne ti. Podtikanja, laži… v svetovnem prostoru pride do začudenja “če celo njeni sodržavljani menijo, da je bila pod dopingom, potem je zagotovo nekaj narobe”…tudi če nič ne najdejo, govorice in sum ostaja. Nikoli ni nič več tako, kot bi moralo biti. Si predstavljaš sebe? Ali svojega otroka, ki to doživlja zaradi nekaj bebastih Slovencljev, ki ne morejo ven iz svoje fovšije in umske zaostalosti.
Dejansko, če bi prišlo do tega, da se izve, da ga njegovi državljani sumijo dopinga in mu to prinese veliko škodo, čeprav gre za laž, bi bilo prav, da bi se klicalo na odgovornost vse vas, ki zdaj tu lapate v prazno in zlivate svojo gnojnico nanj. Popolnoma brez osnove. Lahko vas je sram!
Pri dopingu ni tako – vzameš ali ne vzameš.
Ampak je – koliko vzeti, da bo še v mejah dovoljenega in da ne bo čez.
Prav nobenod teh kolesarjev se pa ne poganja na zelje in krompir. Vsi iščejo tisto “tik pod mejo dovoljenega”. – da test ne zazna. Ali pa izumljajo nova sredstva, ki še niso prepovedana oz jih test ne zazna.
Ne, niste samo “rekli, da vam je čudno”, jasno ste napeljevali na doping, nekateri so pa celo jasno to tudi povedali. Predstavljaj si sebe, dosežeš zmago svojega življenja, itak da nisi pod dopingom, potem pa te pol Slovenije po družbenih medijih pljuva in te ima za goljufivko. Brez kakršne koli podlage! Brez dokazov! Imaš 21 let! Polna entuziazma in veselja do tvojega športa, potem pa tole. Vse zato, ker so eni Slovenci hoteli, da zmaga druga Slovenka, ne ti. Podtikanja, laži… v svetovnem prostoru pride do začudenja “če celo njeni sodržavljani menijo, da je bila pod dopingom, potem je zagotovo nekaj narobe”…tudi če nič ne najdejo, govorice in sum ostaja. Nikoli ni nič več tako, kot bi moralo biti. Si predstavljaš sebe? Ali svojega otroka, ki to doživlja zaradi nekaj bebastih Slovencljev, ki ne morejo ven iz svoje fovšije in umske zaostalosti.
Dejansko, če bi prišlo do tega, da se izve, da ga njegovi državljani sumijo dopinga in mu to prinese veliko škodo, čeprav gre za laž, bi bilo prav, da bi se klicalo na odgovornost vse vas, ki zdaj tu lapate v prazno in zlivate svojo gnojnico nanj. Popolnoma brez osnove. Lahko vas je sram!
[/quote]
seveda nam je sumljivo v povezavi direktno z dopingom, pa to še ne leti direktno na tadeja, raga zadaj je denar in v ekipi Uae niso ravno biseri čistosti z direktorjem ekipe na čelu ne. daj razmišljaj malo no. Tole imaš kopirano iz drugega foruma
The CEO of the UAE team is Mauro Gianetti. Gianetti? Exactly: The Ticino ex-professional fell off his bike at the Tour de Romandie in 1998 without outside interference. In the hospital, the doctors fought for his life. The attending doctor said that Gianetti had consumed perfluorocarbon (PFC). Officially, the “weakness” was caused by an allergy.
Ma nemoj! Trenerju lahko gladko rečeš NE! A bo trener najeeebal ali jaz? Verjetno jaz, torej mi nima kaj odrejat. In ne, ne delajo tako.
[/quote]
sej ne veš kaj je notri zmešano in lepo spiješ v dobri veri, da je vse čisto. ne bit tolk naivni no. če ima namen kaj skrivno zmešati, ti ziher tega ne bo povedal.
[/quote]
tudi Andreju Hauptmanu, ki je pri UAE, zgodbe s črnimi pikami žal niso tuje
https://www.dopeology.org/incidents/Hauptman-violation/
in še – kot ti pravim nihče ni nikjer tadeja ničesar obtoževal, še najmanj osebno njega, imamo pa pomisleke…. in razloge zato tudi navedemo zakaj – jaz sem ti jih tako glede ljudi, ki vodijo to ekipo, tako glede čudežnega rezultatskega poteka, ki mi vzbuja pomisleke – če so upravičeni nikjer ne trdim… in nikogar nikjer ne obtožujem… čisti so vsi, dokler jim ni dokazano nasprotno…
je res,da je tadej mlad, in še kako dopuščam možnost,da se hitreje regernerira ind a bi zato tudi včeraj premagal primoža – samo kar zbuja čudežnost je to,da on ni premaga samo primoža v kronometru – on je konkretno nabozal VSE za konkretno razliko in postavil rekord vzpona – in pazi to REKORD V ZADNJEM DNEVU TRITEDENSKE DIRKE…. ne morem verjeti,da bi imela samo njegova mladost tako sposobnost regeneracije… pazi to rekord na vzpon dosežen na zadnjem dnevu tritedenske dirke… konkretno deklasiranje vseh zbuja čudežnost
aja pa še glede prejšnjih vzponov, tistega na peyresourde -ko si rekla,da primož ni mogel napasti – njegov čas dosežen na ta vzpon negira to trditev – prevozil ga je z izenačenim časom zdajšnjega rekorda – … torej če bi držalo tvoja trditev,da primož ni mogel napasti – potem zagotovo ne bi izenačil dosedanjega rekorda…
in še – kot ti pravim nihče ni nikjer tadeja ničesar obtoževal, še najmanj osebno njega, imamo pa pomisleke…. in razloge zato tudi navedemo zakaj – jaz sem ti jih tako glede ljudi, ki vodijo to ekipo, tako glede čudežnega rezultatskega poteka, ki mi vzbuja pomisleke – če so upravičeni nikjer ne trdim… in nikogar nikjer ne obtožujem… čisti so vsi, dokler jim ni dokazano nasprotno…
je res,da je tadej mlad, in še kako dopuščam možnost,da se hitreje regernerira ind a bi zato tudi včeraj premagal primoža – samo kar zbuja čudežnost je to,da on ni premaga samo primoža v kronometru – on je konkretno nabozal VSE za konkretno razliko in postavil rekord vzpona – in pazi to REKORD V ZADNJEM DNEVU TRITEDENSKE DIRKE…. ne morem verjeti,da bi imela samo njegova mladost tako sposobnost regeneracije… pazi to rekord na vzpon dosežen na zadnjem dnevu tritedenske dirke… konkretno deklasiranje vseh zbuja čudežnost
aja pa še glede prejšnjih vzponov, tistega na peyresourde -ko si rekla,da primož ni mogel napasti – njegov čas dosežen na ta vzpon negira to trditev – prevozil ga je z izenačenim časom zdajšnjega rekorda – … torej če bi držalo tvoja trditev,da primož ni mogel napasti – potem zagotovo ne bi izenačil dosedanjega rekorda…
[/quote]
Ja seveda! če rečeš da je nekaj skrajno sumljivo, da je nemogoče, da bi se tako regeneriral, poveš direktno, da si prepričan, da je bil na dopingu. Kaj da ga ne napadaš! Itak da ga!
Citiram:
Ne spomnim sem kdaj sem bil nazadnje tako razočaran ob takšnem izjemnem uspehu slovenskega športa. Spremljal sem prav vse etape letošnje dirke po Franciji in tri tedne stiskal dihal z Primožem, ki je res izjemen človek. Današnje etape zagotovo ne bom spremljal, saj bi mi bilo preveč hudo ob pogledu na Primoža, ki bi si to zmago skupaj s svojo izjemno ekipo res zaslužil. Seveda sem vesel tudi za Tadeja, vendar se nekako ne morem znebiti občutka, da ni bil bilo vse čisto. Tadej ni bili niti v eni etapi (z izjemo današnjega kronometra) močnejši od Primoža (takrat, ko je pridobil toliko časa nazaj, so se favoriti s Primožem na čelu samo gledali in mu dovolili pobeg). V 9. etapi je Primož sam vlekel celoten zadnji kilometer, Pogačar pa se je vozil v zavetrju, zato ga je tudi premagal v šprintu. V 15. etapi je Primož storil taktično napako in prvi skočil, zato potem ni imel dovolj moči za sam šprint (Dejstvo je, da je Primož boljši šprinter kot Tadej in bi lahko s pametnejšo vožnjo v obeh etapah premagal Tadeja v šprintu.) V kraljevski etapi na Col de la Loze, je Primož premagal Tadeja. Primož je po tej etapi povedal, da se ni najbolje počutil, saj je imel »težke« noge, kljub temu pa je za 15 sekund prehitel Tadeja, ki je je bil za razliko od Primoža v cilju povsem izmučen. V zadnji gorski etapi Tadej ponovno ni iz gledal najbolje, ko je Primož na peščenem odseku pospešil, je Tadej komaj sledil in bi zelo verjetno tudi zaostal, če bi Primož šel na polno. Zaradi vsega zgoraj opisanega mi še vedno ni jasno, kako je možno, da je Tadej tako izjemno odpeljal kronometer, čeprav do sedaj z izjemo državnega prvenstva (tudi na državnem prvenstvu bi Primož, kljub slabši pripravljenosti, verjetno premagal Tadeja, če bi tako kot Tadej, zamenjal kolo), ni bil ravno odličen kronometrist. Najboljšega kronometrista na svetu, Toma Dumoulina, je premagal za 1:30 minute, svetovnega podprvaka Primoža Rogliča, pa kar za 2 minuti. Na lanski Vuelti je recimo Primož Tadeja v kronometru prehitel za 1:30 minute, in to kljub temu, da sploh ni vozil na polno (skozi ovinke je namreč zaradi previdnosti, kot je sam povedal, celo zaviral). Čeprav sta tako Primož kot tudi Lopez, v zadnjih etapah iz gledala precej bolje kot pa Tadej, jih je Tadej v kronometru deklasiral kot dva amaterja. Tadej je v cilju še vedno iz gledal bolj svež kot pa ostali, zato bi verjetno, če bi moral še enkrat na štart, ponovno premagal vse z Dumoulinom na čelu. Dejstvo je, da med vodilnimi možmi ekipi UAE, številni, ki so jih dobili na dopingu, z Hauptmanom na čelu, ki ni nikoli maral Primoža Rogliča in bi storil vse, da bi mu preprečil zmago. Ne želim vnaprej obtoževati Tadeja, vendar je vožnja, ki jo je pokazal včeraj izredno sumljiva (čeprav je že po ravninskem delu vozil na polno, je podrl močno podrl rekord vzpona na Planche des belles filles, ki ga je prej držal z kemikalijami nafilan Bjarne Riis). Če bi včeraj vozili recimo 20 kilometrski gorski kronometer, sem prepričan, da bi jih Pogačar glede na to, kako je vozil včeraj, vse premagal vsaj za kake 3 minute in to pač ni normalno glede na to, da v nobeni gorski etapi ni bil boljši od Primoža. Ne razumem, kako je možno, da je Tadej dobesedno čez noč postal boljši kronometrist od Primoža. Dejansko je včeraj vse skupaj iz gledalo, kot, da je Tadej edini profesionalec, ki se je slučajno znašel na neki amaterski dirki. Sicer je res, da je čist dokler mu česa ne dokažejo, vendar se v športu vse vrti okoli denarja in tega imajo Arabci več kot vse ostale ekipe skupaj…
Krvni doping spremljajo krvnicke dalj casa, testirajo.
Kolesarji o nicener ne odlocajo sami, oziroma o malo stvareh. Tudi o napadih in podobno. To je ekipni sport, ki ga vodijo direktorji. Vprasanje je, koliko so naredili, lahko naredili ali jemali resno, da bi Pogacarju vzeli kaksno sekundo. To, da je Pogacar ostal zaradi vetra odrezan je bila premisljena poteza druge ekipe, na katero so nasedli.
Dejstvo je, da bi bilo lahko tudi drugace, ce bi bil kronometer v uvodnih etapah.
Je pa stanje taksno, da dejansko ni evforije zaradi zmage in zato se mi Pogacar malo smili.
aja pa še glede prejšnjih vzponov, tistega na peyresourde -ko si rekla,da primož ni mogel napasti – njegov čas dosežen na ta vzpon negira to trditev – prevozil ga je z izenačenim časom zdajšnjega rekorda – … torej če bi držalo tvoja trditev,da primož ni mogel napasti – potem zagotovo ne bi izenačil dosedanjega rekorda...
[/quote]
Ne, ni res!
a lahko razumete, da pri športu dan ni enak dnevu. Smo ljudje, ne mašine! Če si enkrat dosegel nek rekord, to še ne pomeni, da ga boš vsakič. Na kakšnem tekmovanju lahko nikakor ne dosežeš osebnega rekorda, celo veliko pod njim delaš, pa čeprav si treniral, na drugem, par mesecev za tem, pa ga presežeš. To ve vsak športnik! To da je Roglič enkrat dosegel nek rekord nikakor ne pomeni da ga lahko vedno znova doseže. Tu eni res nič ne zastopite.
Krvni doping spremljajo krvnicke dalj casa, testirajo.
Kolesarji o nicener ne odlocajo sami, oziroma o malo stvareh. Tudi o napadih in podobno. To je ekipni sport, ki ga vodijo direktorji. Vprasanje je, koliko so naredili, lahko naredili ali jemali resno, da bi Pogacarju vzeli kaksno sekundo. To, da je Pogacar ostal zaradi vetra odrezan je bila premisljena poteza druge ekipe, na katero so nasedli.
Dejstvo je, da bi bilo lahko tudi drugace, ce bi bil kronometer v uvodnih etapah.
Je pa stanje taksno, da dejansko ni evforije zaradi zmage in zato se mi Pogacar malo smili.
[/quote]
O, ja. Pa je evforija! Samo spremljaj, kako ga bodo sprejeli, ko pride nazaj v Slovenijo. Samo na tem forumu, kjer se zbira ogromno število frustrirancev, so take polemike. Brez skrbi, da bo evforija. Upam samo, da njegovi starši ne berejo tega pritlehnega foruma.
Ja seveda! če rečeš da je nekaj skrajno sumljivo, da je nemogoče, da bi se tako regeneriral, poveš direktno, da si prepričan, da je bil na dopingu. Kaj da ga ne napadaš! Itak da ga!
[/quote]
ne ga ne, s tem mislim,da bi lahko obstajala možnost,da on sploh ne ve da bi bil na dopingu. Glej cilji ekip so enormni, zadaj je ogromno denarja. Arabci so znani po attitudu, da dnar vse kupi. In psloh če se ena ekipa znajde v takem zanjo edinstvenem položaju za tako veliko zmago, ker drugače sploh še nikoli niso bili tako blizu…in če dodamo da so tam v ekipi ljudje, ki jim očitno doping ni bil tuj v času njihove tekmovalne kariere… potem pač ja imam pomisleke
razloženo konkretno zate še enkrat – torej to ne leti na tadeja osebno nič
O, ja. Pa je evforija! Samo spremljaj, kako ga bodo sprejeli, ko pride nazaj v Slovenijo. Samo na tem forumu, kjer se zbira ogromno število frustrirancev, so take polemike. Brez skrbi, da bo evforija. Upam samo, da njegovi starši ne berejo tega pritlehnega foruma.
[/quote]
seveda ga bodo sprejeli, evforije pa res ni kot bi bila, če bi bil vrstni red obraten. kar zadeva navijače – poglej si postenke tistih v zagorju, kjer se novinarja praktično ni slišalo, toliko jih je bilo in tako so bili glasni, za novinarjem vse polno navijačev…. v komendi za novinarjem zadaj ni bilo nobene neke hude gužve, potem so malo tisti veliko v manjšem številu kot v zagorju zbrani navijači malo kaj glasa dali od sebe – primerjalno z zagorskimi precej slabše… manj evforično in to celo po tem ko je primož izgubil, tadej pa zmagal
poglej foru rtv slo – vsi pišejo,da je čuden občutek,da se ne zmorejo veseliti, ker je žalost za primoževo izgubo premočna, večja od sreče za tadeja.