Poglej, kaj pravi mojster!!!!!
No, mojster ostaja mojster! Čeprav je včasih zoprn, včasih nemogoč, včasih tudi shizoiden, ima človek prav, v večini stvari, ki jih pove…
Recimo, glede zvestobe. Najprej, naj povem, da sem proti varanju, rajši pač prej razčistim in grem naprej. Ampak – premislite, ali ni vse, kar se dogaja okrog “skokov čez plot”, varanja, avanturic, “one-night stand”, itd, itd – samo posledica dvojne krščanske morale? Nekakšnih umetno ustvarjenih meril zahodne civilizacije?
Če bi bili vsi zdravi, samozavestni osebki, bi bila seksualna komunikacija nekaj povsem normalnega, kot recimo rokovanje ali pozdrav. Če bi lahko vsi brez posledic, brez moralnega mačka, brez slabe vesti, menjavali partnerje, potemtakem bi bilo to povsem normalno obnašanje za vse in bi tudi odnosi bili bolj topli, bolj človeški.
Toda, glede na to da živimo v zaplankani dolini ŠF, polni fovšije, zamer in ozkogledih ljudi – se pač moramo prilagoditi in znajti po svoje…
lp,
Sreč s prižnice
Hecno, res…. midva z mojim se tudi večkrat pogovarjava o tem, kako hecno je, da ni problema, če nekomu daš roko… če mu daš pa luliko, nastane pa kraval!
Pa pravzaprav ni nobene razlike!
Roka je del tvojega telesa. Pokrita s kožo… ima živčne končiče, čutiš, če se je kdo dotakne.
Tudi lulika je del tvojega telesa… tudi tsa ima svoje živčne končiče in tudi tu čutiš, če se je kdo dotakne…
Vse skupaj se je zgleda začelo že daleč nazaj… ko je bila golota stvar nemorale in pokvarjenosti. No, potem pa so ljudje pametno pogruntali, da se je bolj prijetno poleti kopat nag kot pa v tistih starinskih kopalkah od gležnjev do zapestja… le ena čudna reč se je prikradla vmes – TRI DELČKE TELESA JE PA TREBA SKRIT, KER SO UMAZANI – spolovilo, ritko in pri ženskah še dojke.
Ja, hudimana, zakaj pa?????? V čem je pa tista koža tam drugačne od kože drugje?????
In tako smo skozi leta, desetletja in stoletja mistificirali določene dele telesa… in si zapletli življenje z nekimi hecnimi normami, ki jih pravzapravvečina ljudi kar težko prenaša…
Primer so duhovniki – cerkev jim je naložila nekaj, kar je v nasprotju z naravo – CELIBAT. Pa ima velika večina duhovnikov resne težave s tem.
Kadar človeški moralni in pravni zakoni delujejo v neskladju z naravo, se jih je težko držat. In delajo probleme…
In tako nastaja iz leta v leto več pacientov, ki prihajajo k Ruglju na zdravljenje. In morda prvič pri njem slišijo (na grob način!!!) RESNICO!!!!!
V prvem delu se kar strinjam, res gre za zaplankanost pa posesivnost, ampak vendarle , neke osnove mora imeti tudi pojem zvestobe….. ampak z leti se mi zdijo tiste obljube ob poroki vse bolj hecne….. zadnjič sem bila prisotna na eni poroki in se mi je zdelo vse tisto pleteničenje o zvestobi in sploh in oh malce za lase privlečeno…… sicer smo bili pa večinoma vsi nekoč na tem…nekateri (mnogi?) pa še bodo 😉
Janez Rugelj, psiholog :
Zaljubljenost mine, ostane pa odgovornost, katere temelj je seksualna privlačnost.
DRŽI!
Janez Rugelj, psiholog:
Ženska dobiva svoj jaz skozi moževo poslanstvo. Problem pa je v tem, da je malo moških, ki imajo poslanstvo …
DRŽI. SAM YEBA JE TA, DA SE ČEDALJE VEČ ŽENSK ČUTI – POSLANIH…..
Janez Rugelj, psiholog:
Jaz sem že četrtič poročen, pa imam v spominu samo dve ženski, ki sta vredni spomina.
NJEGOV PROBLEM. KAR NEKAJ JIH JE BILO NA HRBTU …. IN VEČINE SE SPOMNIM.
Janez Rugelj, psiholog:
Nezvestoba je opravičljiva. Celo zdravilna je…
TOČNO.
Janez Rugelj, psiholog:
Ma kakšna zvestoba! Zvestoba je nenaravna.
TOČNO. ALI PA – NO HAJD.
Janez Rugelj, psiholog :
Da bi jaz moral biti zvest neki gospe, ki sem jo po naključju srečal pred 55 leti, ma dajte, no!
SE STRINJAM…..AMPAK ČIST POTIH!
Janez Rugelj, psiholog:
Dolžnost vsakega moškega je, da si uredi seksualno življenje in ima po možnosti svoj seksualni objekt na dosegu roke.
DOLŽNOST – JA. MOŽNOST? V UTAH GLIH ZDEJ ENEMU SODIJO 🙂
Janez Rugelj, psiholog:
Za spolnost je sposobnih malo moških. Polovica jih ima namreč prezgoden izliv. Trikrat piknejo, pa že brizgajo.
TO TRDIJO TUDI ŽENSKE – VEČ ALI MANJ.
Janez Rugelj, psiholog :
Ženske prenašajo moške, ki danes začnejo seksati, brizgajo pa šele naslednji dan.
NAROBE. DANES ZAČNEJO SEKSATI – PRIDEJO PA ŠELE JUTRI.