Pogodba-uskladitev zk

Kupila sem nepremicnino, ampak ne morem vpisati se v zk ,ker predhodniki niso imeli original pogodb.V zk je vpisano kdo je trenutni lastnik in z njim nimam problema o uskladitvi.Problem imam ker mi ne znajo napisati pogodbe.Bila sem zavrnjena na zk ker so v pogodbi bile se napisane pogodbe katere sploh niso original.Prosim vas za pomoč kako mora biti sestavljena oziroma napisana pogodba o uskladitvi zk stanja da bo zadostovala za vpis?Tudi na zk me nihce nič ni opozoril da lahko zahtevam delno vračilo sodnih stroškov in mi res hudo placevati spet da se nujno vpisem, ker jaz v tem stanovanju živim in plačujem vse storitve.Najlepša hvala
Spoštovani!
V skladu z zakonom se vpis v zemljiško knjigo opravi na podlagi originalne listine, ki vsebuje overjeno zemljiškoknjižno dovolilo. Če originala nimate vendar je prodajalec, ki je vpisan v zemljiško knjigo kot lastnik še živ lahko vknjižbo lastninske pravice v vašo korist dosežete tako, da sodišču predložite listino, ki bo vsebovala izjavo prodajalca, ki je vpisan kot lastnik, da za namen uskladitve zemljiškoknjižnega stanja z dejanskim stanjem ali zaradi nadomestitve originalov listin dovoljuje vpis lastninske pravice v vašo korist. Podpis prodajalca na tej pogodbi mora biti overjen. Pogodbi mora biti priloženo tudi potrdilo o namenski rabi in v primeru, ko gre za nepremičnino, ki je glede na namen rabe podvržena ureditvi po drugih prisilnih predpisih, tudi soglasje ali odobritev pristojnega organa oziroma potrdilo, da takšno soglasje ali odobritev ni potrebna.
Predlagamo vam, da se za konkretnejši nasvet obrnete na odvetnika po lastni izbiri.
S spoštovanjem!
Forum je zaprt za komentiranje.