Pogodba za določen čas in NE podaljšanje…
Pozdravljeni,
z dne 31.1.2013 mi poteče pogodba za določen čas. Trenutno mi je delodajalec odredil dopust, kar sem ga na začetku meseca tudi vprašala, kaj to pomeni,ali mi ne bo podaljšal pogodbe ali kako, nakar sem dobila odgovor, da mi bo sporočil kmalu, do sedaj mi ni ničesar sporočil, za mesec februar pa imam napisan celoten urnik, kot da delam, čeprav mi ni izročil nobene pogodbe, preden sem odšla na dopust. Kaj storiti? Enostavno priti po urniku delati, kot so mi sodelavci sporočili.
Hvala za odgovor in lep dan še naprej!
Zdravo,
Mene pa zanima , ali katera ve oz.ima podobno odlocitev pred sabo kot jaz. 8.4.se mi iztece pogodba za dolocen cas. Izvedela sem, da sem noseca, sedaj ze nekaj vec kot 10 tednov. 4.3.imam s sefico sestanek glede podaljsanja moje pogodbe oz.ona bi rada vse dala od sebe pri direktorju da me obdrzijo hkrati pa je situacija taka, da direktor nekako isce, kje bi se dalo prisprat. S sefico imam zelo lep odnos, skoraj prijateljski in bi ji povedala ( in jo hkrati prosila, da pocaka se 2 tedna do nuhalne s posredovanjem info naprej) a imam od prejsnje nosecnosti slabo ozkusnjo, ko je morala info takoj povedati naprej direktorju, to je po njeni dolznosti, jaz pa sem nekaj dni za tem splavila.
Sedaj me zanima, kaj bi ve naredile? Povedale in reskirale biti brezposelne na porodniski ali reskirale dober odnos v sluzbi?
Hvala,
Sem prebral celotno stran vendar tega nisem zasledil. Zanima me v čemu je keč pri delodajalcu, ko ti poteče pogodba za določen čas in ti delodajalec ponudi novo pogodbo vendar je vmes naprimer en ali več dni razlike. Kaj delavec v temu primeru izgubi oz. mu ne pripada regres, dopust se zmanjša…???
hvala za pojasnila in lep sončen dan:) še naprej
Verjetno gre za dva dni prekinitve zaradi sobote in nedelje. Za ta dva dni pač delodajalec prišpara pri plači, pri dopustu in regresu pa ni razlike. Najboljš, da vprašaš njega, zakaj to dela, pa sporoč, kaj je reku.
Pozdravljeni
nepričakovano sem bil obveščen, da mi pogodbe ne bodo podaljšali, saj bi naslednja morala biti že za nedoločen čas. pogodba poteče 9.4., povedali so mi, da mi pripada še sorazmerni delež dopusta. ker dopust ni bil planiran, ali je možno, da ga ne koristim in mi ga izplačajo? kako je z regresom?
Prosim za odgovor. Hvala.
LP
predogled sporocila v forumu
Pozdravljeni,
sem delavec, ki je zaposlen pri agenciji, katera me napotuje na delo k drugem podjetju. Pri agenciji sem zaposlen že od 5.9.2011. Vsak mesec dobivam v podpis novo enomesečno pogodbo. Danes sem dobil obvestilo po telefonu, da z naslednjim mesecem ne bom dobil pogodbe, in sicer zaradi zmanjšanja potreb po delavcih pri naročniku. Na današnji dan imam še 7 dni dopusta, katerega ne bom mogel izkoristiti do konca tega meseca. Zanima me;
– ali so me dolžni obvestiti kak dan prej , da za naslednji mesec ne dobim pogodbe?
– Ali obstajajo kakšni predpisani odpovedni roki iz strani delodajalca?
– Kaj se da v tem primeru narediti?
Hvala za pozornost in odgovore!!
lp
Mislim,da je zakon tak,da ti ni dolžan obvestiti po pogodbi za določen čas.Če bi bil človek fer bi ti povedal kak teden tudi 2 prej.Sklepam da delaš za Iskro,ali se motim?Glede dopusta,bi ti ga pomojem morali izplačati,alpa jih provaj na brezplačni pravni pomoči tožit,če ti dnarja nebi izplačali.
TO JE KATASTROFA ZAKONOV V DRŽAVI.
mene so nategovali 2 leti,zadn dan pa rekli nasvidenje…tolko,da me ni blo treba za stalno zaposlit.In 1 mesečne pogodbe so mi znane.Prasci ušivi,merde,gnoji,lajbni,dreki od psa.
Pozdravljeni!
Eno vprašanje imam, ki bi lepo prosila, če kdo na njega hitro odgovori, saj bi to informacijo jutri nujno potrebovala.
Skratka fant je bil leto in 3 mesece zaposlen na istem podjetju. Na začetku so mu pogodbo podaljševali vsak mesec, nazadnje so mu 2x podaljšali za 3mesece. V petek, ko mu je potekla zadnja pogodba, pa so mu povedali, da mu pogodbe ne bodo podaljšali – razlog ; delo, ki ga je opravljal (dogovarjanje terminov za zavarovalniške agente) je bilo sicer dobro opravljeno, a zavarovalniški agenti potem na teh terminih niso sklenili dovolj pogodb. V njegovi zaposl.pogodbi o tem, koliko pogodb mora biti sklenjenih na njegove termine ni ne duha ne sluha. A ker je bila pogodba za dol.čas si verjetno lahko delodajalec privošči kakršen razlog pač želi, je tako?
No, vprašanje pa zadeva letni dopust. Ostalo mu ga je 7dni, možnosti da bi ga izkoristil ni imel saj je bilo v času pred potekom pogodbe v podjetju več bolniških staležev in so vsi zdravi morali biti v službi – tako da dopusta ni mogel izkoristiti. Mu je delodajalec dolžan izplačati ta dopust oz. kakšne so njegove pravice do tega dopusta?
Najlepša hvala za vaše odgovore! Lp
Pogodba, sklenjena za določen čas, preneha veljati s potekom časa. Ne rabi tu delodajalec nič odpovedovati oz. iskati kake razloge.
Ampak vprašanje je, zakaj je bila pogodba sklenjena za določne čas. Če je bila npr. zaradi povečanega obsega dela in če bodo na njegovo delovno mesto zaposlili novega delavca, naj v roku 30 dni od dneva prenehanja delovnega razmerja vloži tožbo.
Glede letnega dopusta je tako, da če je zanj zaprosil in mu ga delodajalec ni odobril, potem mu pripada odškodnina.
Najprej hvala za odgovore.
Problem je, ker je pri njih to vse šlo po ustnih dogovorih in nikakor ne more dokazati, da je dejansko zaprosil za dopust. Kaj v tem primeru?
Kako pa naj izve, če bodo zaposlili koga novega? V celotnem klicnem centru sta samo 2 zaposleni za nedoločen čas, od teh je ena na bolniški že skoraj leto dni (huda bolezen), ostalo so pogodbe za določen čas (vsaj 2-3) in študentje (vsaj 4 ali več). Dejansko je ves čas potreba po delavcih v klicnem centru, saj so pogosto ostajali še po poteku uradnega delovnega časa, za kar seveda niso bili plačani, tudi nadure se jim niso zavedle-delali so zastonj. Tudi tega ne more dokazati.
Očitno je to lekcija za vnaprej da nikakor ne smeš biti pravičen in se truditi za podjetje, ker je dobrota očitno res sirota :/
Pozdravljeni..ce noces podaljsati pogodbe za dolocen cas, ali je dovolj samo, da ne podpises nove pogodbe ali lahko obvestijo zavod o tem? ima kdo kaksne izkusnje..se pravi, zelim imeti pravice na zavodu nocem pa sama dati odpoved..a se to steje ce ne podpisem kot da sem sama dala odpoved? lp
Je blo že stokrat povedan, še zadnjič: če si zaposlen za določen čas in se ti pogodba izteče, delodajalec pa ti želi dati v podpis novo pogodbo, ti pa jo ne podpišeš, imaš kljub temu pravico do denarnega nadomestila na zavodu.
Pozdravljeni,
Pri podjetju imam sklenjeno enoletno pogodbo ki potece 1.9.2014, ker pa sem ravno do 1.9 na dopustu (18.8-1.9) me zanima, ali bi moral pogodbo podpisati pred dopustom ali pa lahko naprimer 2.9 podpisemo novo pogodbo za nazaj?
Lp
Pozdravljen,
praviloma se jo podpisuje prej ampak kako že pravijo, papir prenese vse..tudi datume za nazaj…
lp
Pozdravljeni. Mene pa zanima 54 clen. Sama sem namrec na delu ostala se 2 dni po preteku pogodbe oz po vrnitvi delavke z bolovanja. Nadomescala sem ko do dne, ko se vrne… vsaj tako naj bi bilo po pravilih. Kaksen nasvet?
V 30 dneh od dneva, ko so ti zaključili delovno razmerje, moraš vložiti tožbo na delovno sodišče. Potem boš pa videla kako in kaj.
Če je npr. v pogodbi pisalo ..za določen čas zaradi nadomeščanja… in se je delavka vrnila ter delala 2 dni skupaj s tabo, potem boš zmagala.
Pozdravljeni,
sem zaposlena za obdobje 3 mes., pogodba mi preteče 31.12.14. Dobila sem drugo službo, kjer začnem s 1.1.15.
Zanima me ( po zdajšnji pogodbi imam odpovedni rok 60 dni), ali sem dolžna delodajalca prej obvestit, da ne bom podpisala pogodbe (če so seveda oni pripravljeni podaljšat sodelovanje?), ali enostavno ne povem nič in ne podpišem?
Hvala za odgovor & lp
Ne rabiš nič govoriti. Če pa ti delodajalec omeni, da ti bo pogodbo podaljšal, mu pa poveš, da imaš že drugo službo.
Nič te ne zavezuje, če ti sedanja pogodba preteče konec leta, z novim letom pa začneš z drugo pogodbo. Imej le v rokah sedanje papirje novega delodajalca, da boš pač imela z novim letom novo službo.
Rok bi veljal, če bi se ti v treh mesecih spomnila, da bi kaj drugega. In bi tako morala obvestiti že po mesecu dni oz. zaprositi za sporazumnost tega pogodbenega določila predčasno.
Ti glej le, da imaš sedaj papirje za novega. Itak ti pogodba poteče konec leta. Zato ne rabiš ekstra obveščati sedanjega.
živjo, če bi rad/a dodatno zaslužil/a ti predlagam delo preko spleta, gre za delo preko spletne strani podjetja, ki uspešno deluje že 2 leti. Delo poteka preko spleta iz naslonjača, gre izjemno priložnost, ne obljubljam miljonov se pa da zaslužit, Gre za “klikanje” oglasov, ob tem pa si plačan, vsak oglas ima določeno vrednost, na začetku so vrednosti nižje, dlje časa to delaš, višje so vrednosti oglasov, slovencev je trenutno 300 (povezani smo preko fb skupine, če se registriraš te dodam v skupino), se pa mreža širi, če povabiš prijatelja dobiš dodatno vrednost oglasov itd… Vložek ni potreben. za več info sem na voljo, sicer pa je najbolje da se registriraš (seveda je vse brezplačno) in začneš s klikanjem oglasov, ter vidiš če ti ustreza.
POSTOPEK:
1. se registriraš NA PODLAGI VABILA (na podlagi povabila tejci2000, kar pomeni da si vpisana pod mano, jaz te dodam potem v skupino slovencev na fb-ju, in ti pomagam če boš kadarkoli karkoli potrebovala) : link :
https://www.paidverts.com/ref/fcbarcelona
2. poklikaš bap točke (to so začetne točke, ki te uvrstijo v skupino od katere je odvisno kakšne zneske oglasov prejemaš, če investiraš se prej pomikaš ko skupini, vendar to ni pogoj)
3. dnevno boš prejemala oglase, tako da dnevno spremljaj stran
4. ko se boš registriral mi povej, da te dodam v skupino slo, kjer je že kar nekaj odgovorov in vprašanj
BAP TOČKE: določajo v katero skupino spadaš, na začetku dobiš za klikat BAP TOČKE (dokler jih ne dosežeš 1600), nato prejemaš oglase v višini ki je določena za skupino v kateri se nahajaš
OGLEJ SI VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=ETVNF3xCUus
ZA AKTIVACIJO MORAŠ POKLIKAT PRVE OGLASE, KI SO V VREDNOSTI BAP TOČK (klikneš na paid ads, nato view activation ad, kopiraš besedilo v vseh 3 poljih, klikneš proceed to advertises webside, se ti odpre novo okno, kjer prepišeš kodo počakaš 30 sek in klikneš comfirm, zapreš in greš na naslednji oglas)
KO BOŠ AKTIVIRAL/A ALI IMEL/A TEŽAVE PRI TEM MI PIŠI, SICER MI PIŠI KO AKTIVIRAŠ PROFIL DA TE DODAM V SKUPINO, KJER SLOVENCI DEBATIRAMO O PAIDVERTSU IN ODGOVARJAMO NA VPRAŠANJA.
TUKAJ JE LINK ZA REGISTRACIJO. KO SE REGISTRIRAŠ MI PIŠI DA TE DODAM V FB SKUPINO.
https://www.paidverts.com/ref/fcbarcelona
Hvala za odgovor.
lp
Forum je zaprt za komentiranje.