Pogodba
Dober dan.
Mene nekaj zanima glede pogodbe .. delam v zdr. domu od 13.3.2017. Dobila sem pogodbo za 3mesece, torej do 13.6. Vprasala sem pravno službo za podaljšanje pogodbe in dobila odgovor da dobim domov po pošti .. čakam 1mesec in ne dobim. Grem zopet vprašat kak je z mojo pogodbo in spet bil odgovor da dobim. Nisem dobil .. v avgustu me je pa poklicala direktorca in mi povedala da me bodo premestili na drugo delovno mesto in da čeprav delam pri njih samo 5mescov se je ona odločila da dobim pogodbo za NEDOLOČEN čas. Takoj sem sprejela ponudbo. Na novem delovn mestu sem začela 1.9.2017 seveda brez pogodbe. En mesec na novem delovnem mestu se je zravnica zavzela za mene in klicala pravno službo za pogodbo in so mi dali pogodbo za 1leto. Sem šla osebno k direktorci in jo vprašala zakaj tako če mi je ona sama povedala da dobim za nedoločen čas. In mi je povedala da bo še isti dan vse uredila. Sem včeraj bila pri pravnici in mi je zopet govorila da dobim pogodbo za 1leto in da se ta pogodba nekako avtorizira v nedoločen čas. Naj še povem, da mi je dala to pogodbo od 30.9.2017 naprej in da mi manjka tista pogodba od 13.6. do 30.9. Jaz tiste pogodbe nimam saj tudi nisem nič podpisala. In zdaj me zanima kaj naj storim?!
Če stranki nista sklenili pogodbe o zaposlitvi v pisni obliki ali če niso v pisni obliki izražene vse sestavine pogodbe o zaposlitvi, to ne vpliva na obstoj in veljavnost pogodbe o zaposlitvi. Torej, si v delovnem razmerju, ne glede na to, ali so ti pogodbo dali ali ne.
Če je pogodba o zaposlitvi za določen čas sklenjena v nasprotju z zakonom ali kolektivno pogodbo ali če ostane delavec na delu tudi po poteku časa, za katerega je sklenil pogodbo o zaposlitvi, se šteje, da je delavec sklenil pogodbo o zaposlitvi za nedoločen čas.
Glede na mahinacije, ti po mojem mnenju v vsakem primeru pripada pogodba za nedoločen čas. V kolikor bi bodo dali v podpis pogodbo za določen čas, jo zavrni in zahtevaj pogodbo za nedoločen čas. Če dogovor ne bo možen, stopi do odvetnika in vloži tožbo na delovno sodišče.
Forum je zaprt za komentiranje.