Pogodba
Pozdravljeni!
Trenutno delam v javni upravi za določen čas na nekem projektu, ki je trajal 7 mesecev sedaj pa so ga podaljšali še za eno leto. Ker se bo projekt po poteku enega leta verjetno ponovno podaljšal in ker bom ravno takrat na porodniškem dopustu in bodo imeli nadomeščanje za mene me zanima ali lahko po poteku moje pogodbe meni ne podaljšajo ampak jo podaljšajo delavki, ki me bo nadomeščala?
Hvala za odgovor.
Lep in uspešen dan vam želim :-)!
Spoštovani,
če ste zaposleni za določen čas 1 leta, vam podjetje ni dolžno podaljšati pogodbe, če pa ste zaposleni za ves čas trajanja projekta pa menimo, da bi vam pogodbo morali podaljšati.
S spoštovanjem!
Lep pozdrav
Tudi jaz imam eno vprašanje glede pogodbe za določen čas. Namreč zaposlena sem v vrtcu in prvo pogodbo za določen čas sem nastopila z 2.2.2012 do 2.3.2013 (nadomeščanje porodniške), nato sem z naslednjo pogodbo nastopila od 3.3.2013 do 31.8.2013. Nato pa sem zopet dobila pogodbo od 1.9.2013 do 31.8.2014 zopet za eno leto. Torej 2 leti in pol sem zaposlena na istem delovnem mestu brez prekinitve ood tega sem eno leto samo nadomeščala porodniško.
Kot pa sem slišala, ti lahko delodajalec podaljša pogodbo samo 2 krat torej dve leti za določen čas (brez prekinitve), nato pa te mora dati na drugo delovno mesto ali pa te vzeti za nedoločen čas. Kaj sedaj to pomeni? Je delodajalec v prekršku in me mora vzeti z 1.9.2014 za nedoločen čas ali me lahko odpusti? Ali se nadomeščanje porodniške ne šteje v te 2 leti? Čeprav je isto delovno mesto?
Prosim za nasvet.
Lep pozdrav
Spoštovani,
Delodajalec ne sme skleniti ene ali več zaporednih pogodb o zaposlitvi za določen čas za isto delo, katerih neprekinjen čas trajanja bi bil daljši kot dve leti, razen v primerih, ki jih določa zakon, med katere pa sodi tudi nadomeščanje začasno odsotnega delavca.
S spoštovanjem!
Forum je zaprt za komentiranje.