Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti pogodbeno delo in delo za ndč

pogodbeno delo in delo za ndč

Spoštovani!

8 let sem zaposlena na mestu skupinskega habilitatorja za delo z odraslimi z motnjo v duš.razvoju. Imam pogodbo za nedoločen čas. Sem vodja bivalne enote. Sedaj se mi je ponudila možnost dodatnega dela. Pogodbeno delo (4-6 ur na teden) bi bila kot strokovna delavka pri oskrbi na domu (glavna izvajalka je negovalka, ki je odprla zavod za pomoč in oskrbo na domu, potrebuje pa strok.delavca). Delo bi bilo preko koncesije, kar razpisuje občina. Zanima me, kakšne pravne posledice bi imela, če sprejmem delo? Moram o tem delu obvestiti svoje nadrejene? Tej izvajalki sem namreč povedala o svojem delavniku in svoje pogoje in zmožnosti/ nezmožnosti dela, da ne želim, da bi to pogodbeno delo kakorkoli vplivalo na moje dosedanje delo, da se ne morem prilagajati več, kot se lahko (njenemu delovniku in strankam), ker imam troizmensko delo in 2-3 delovne vikende na mesec. Prav tako je seznanjena z mojim načrtovanjem družine in s tem, da strokovnega izpita še nimam (ga pa grem opravljat junija).
Zanima me res, kaj bi to pomenilo zame in moji dosedanji službi iz pravnega stališča?
Hvala za informacijo in lep pozdrav!

Petra

Spoštovani!

Za popoln odgovor bi morali vpogledati v vsebino vaše pogodbe o zaposlitvi, ki ste jo sklenili s trenutnim delodajalcem, saj lahko vsebuje določbe, ki vplivajo na vsebino odgovora na vaše vprašanje. V kolikor vaša pogodba o zaposlitvi ne vsebuje konkurenčne prepovedi ali druge podobne klavzule in v kolikor vaše pogodbeno delo ne bo vplivalo na delo, ki ga trenutno opravljate, potem pravno gledano ne bi smeli trpeti nobenih posledic. Vsekakor pa je v vsakem primeru bolje o nameri obvestiti še sedanjega delodajalca.

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close