pogoji oddaje stanovanja
Mislimo oddati stanovanje (na črno, razen seveda, če bo najemnik pripravljen plačati ustrezno višjo najemnino) in resnično imeti fer odnose z najemnikom (da bomo obe strani zadovoljne) hkrati pa ne želimo kakšnih nevšečnosti. Moje vprašanje je naslednje:
za koliko časa naj oddamo stanovanje da najemnik ne bo imel pravice do stalnega bivališča? Ali je to en dan manj kot eno leto in se pogodba potem podaljšuje z aneksi? Ali je kakšen drug način?
Kako je s prijavo začasnega bivališča najemnika? Kaj potegne to za sabo, če najemnik prijavi začasno prebivališče?
Ali priporočate še kaj v zvezi z oddajo stanovanja? Mislimo tudi spisati pogodbo – ali kaj priporočate?
Že vnaprej hvala za predloge.
Za koliko časa oddajate stanovanje, nima veze s prijavo o stalnem bivanju. Najemnik lahko sam prijavi stalno bivanje, če ima kakršnokoli najemno pogodbo podpisano z vaše strani. To vem, ker sem jaz prijavila stalno bivanje zase, na osnovi medsebojne pogodbe z lastnikom stanovanja. Pa pogodba ni bila niti overjena. Na občini so mi rekli, da imajo nek notranji dogovor, da se lahko sedaj prijavi stalno bivališče tudi na tak način, ker želijo imeti bolj realne podatke o stalnih bivališčih.
lp, miki
Haloo!
Mene zanima,ker iščem stanovanje za najem,če bi se lahko slišali kar tu?
Kako veliko,kje,za koliko?
Iščem namreč od konca sep.pa za kake 8 do 9 mesecev,ker sem prodala hišo in se moram do konca sep. odseliti pa moje že kupljeno-novo stanovanje še ni vseljivo,tako da se NEBI vselila za stalno.Iščem pa kako malo garsonjero,1 sobno stanovanje,sobo z lastno kopalnico!Pa v kr.ali okolici.
Sem pa resna ženska pa 40 letu ki bo kmalu “na cesti”-dobesedno
JAVITE
Forum je zaprt za komentiranje.