pogojna vozniška+ponovni prekršek
Pozdravljeni !
4.1.2014 sem z osebnim vozilom napihal 0.55 in mi je bil začasno odvzet izpit.Takoj sem šel delat zdravniške in do sodnice,ki mi je odobrila pogojno.Včeraj pa je prišlo na firmo na kateri sem zaposlen kot poklicni šofer slika stacionarnega radara mojega tovornjaka da sem peljal 71kmh.Piše da more šef dati podatke o vozniku,s slike namreč ni razvidno kdo je voznik.71kmh je s toleranco ali brez? to tam ni nič pisalo pravtako me zanima če sem vozil 71kmh torej 21kmh preveč je to 5 kazenskih točk to pomeni da mi gre izpit zdaj zares ? In ali se točke iz B kategorije in C štejejo ločne ? se še da kak rešiti z ponovno pritožbo in razgovorom z sodnico ?
lep pozdrav !
Pozdravljeni, če ste na t.i. pogojnem ne smete storiti prekrška za katerega so predpisane kazenske točke. Ker ne vem koliko je omejitev na odseku kjer so vas izmerili, vam ne morem odogovoriti koliko k.t. boste dobili za zadnji prekršek. Kazen za prekoračitev hitrosti za več kot 10km/h in do 20km/h z upošetvajočo toleranco je 250€ in izrek 3 k.t. Če prekoračite hitrost za več kot 20km/h in ne več kot 30km/h, upošetvajoč toleranco, je kazen 500€ in 5 k.t. Če ste hitrost prekoračili na AC so kazni drugačne. Glede na to, da ste v postopku za prenehanje veljavnosti v.d. vam zadnji prekršek vsekakor ne gre v prid. Trenutno mora odgovorna oseba sporočiti podatke o vozniku, ki je prekršek storil. Če podatkov ne bo posredoval bodo kazen naložili odgovorni osebi. K,t, se šetevajo ne glede nato pri kateri kategoriji so bile dobljene. Ko jih dobite 18 vam izrečejo ukrep prenehanja veljavnosti v.d. V vašem primeru, bo sodišče ugotovilo, da ste storili prekršek za prenehanje veljavnosti v.d. Na sklep lahko vlagate predlog o odlogu prenehanja veljavnosti v.d. Če bo sodišče sledilo predlogu vam bodo naložili t.i. pogojno kazen v času od 6mes. do 24 mes. Kar pomeni, da se boste lahko vozili ne boste pa smeli storiti prometnega prekrška za katereag je predpisana kazen izrek k.t in prekrška za katerega je predpisana kazen več kot 700€. Lp
Pozdravljeni, čas t.i. pogojne dobe je odvisen od sodišča. Torej sodišče vam odredi koliko časa ste na pogojnem. Lp
Pozdravljeni, ne do tega ni prišlo zaradi nedokončane pogojne. To je zaradi nečesa drugega. Predlagam vam, da se odpravite na upravno enoto (UE) in preverite ali imate veljavno vozniško dovoljenje. Sam menim, da ga nimate. Kako in kaj oz. zakaj ne pa vam bodo povedali na UE. Lp