Najdi forum

pogojni izpit

Pozdravljeni,

najprej hvala za pomoč in vse odgovore. Moji prošnji za odložitev prenehanja v.d. so ugodili, tako da imam pogojni izpit 13 mesecev. Na edukacijske delavnice sem se tudi že prijavila. Vprašala bi, s katerim dnem mi začne teči pogojni izpit, ali je to od dne ko sem dobila sklep po pošti, 20.3, ali je to od 12.3.-dan,ki je zapisan na sklepu. Po 13 mesecih, če ne naredim hujšega prekrška, je treba počakati še 1. leto, potem se šele odločijo, če mi izpit ostane, mar ne? Vnaprej hvala in lep dan!

Pozdravljeni, menim, da začne “pogojni” od dneva, ki je napisan na sklepu. Če prav razumem od 12.3.13. Lp

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, [email protected]

Spoštovani,

preizkusna doba vam teče od dneva, ko vam je bil sklep poslan. Nekatera sodišča štejejo začetek od dneva, ko vam je bil sklep vročen, zato je najbolje, če vprašate kar na sodišču, ki vam je sklep izdalo, če želite vedeti natančen datum.

Lep pozdrav,

Suzana G.

Imam eno vprašanje glede pogojnega izpita.
Zaradi prekrška, ki sem ga storila sem bila kaznovana s sodbo 18 kt ter 1200 globe.
Kot sem prebrala na teh straneh je še vedno možnost da vozniški izpit obrdržim, ampak se pojavlja drug problem.
Vem, da naj bi se na napakah učili, ampak dva meseca po prvem prekršku ponovno storila enak prekršek z enako zagroženo kaznijo. V času drugega prekrška še nisem imela zaslišanja niti za prvega.
Zatorej me zanima v kolikor opravim zdravniški pregled in mi odobrijo pogojni izpit, kako se potem gleda ta drug prekršek? V bistvu ni bil storjen v času pogojnega izpita, bo pa enaka kazen. Zatorej se mi potem sploh splača dajati vlogo in trošiti denar, saj dvakrat pa verjetno ne odobrijo “pogojnega izpita”.
Je pa od vozniškega izpita odvisna moja služba. Kakšne so sploh moje možnosti, razen ponovnega opravljanja le tega? Koliko se lahko zavleče tudi sodni postopek v primeru pritožb?
Upam da sem kolikor toliko jasno razložila kako je na stvari. Lep pozdrav.

Pozdravljeni, še vedno lahko podate predlog za t.i. pogojni odvzem. Ker je bil čas med storjenima prekrškoma kratek, bo sodišče verjetno združilo oba primera in izvedlo eno zaslišanje. Vsekakor Vam ne gre v prid, pri odločitvi za pogojni odvzem, da ste dvakrat napihali. Odločitev je na strani sodišča ali vam odobri pogojno ali ne. Kontrolni zdr. pregled boste vsekakor potrebovali v primeru ponovnega pridobivanja v.d., tako, da ne boste po nepotrebnem trošili denarja. Predlagam vam, da na sodišču poveste kako je bilo in predlagate odlog prenehanja veljavnosti v.d. oz. t.i. pogojni odvzem. Lp

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, [email protected]

Sodišče ni združilo obeh primerov, vsaj menim da ne. Zaslišanje za prvega sem že imela pa so me samo vprašali ali sem še v kakšnem postopku. In sem povedala kako je na stvari, kazen sem dobila samo za en prekršek. Zato se mi zdi cela zadeva še bolj zapletena. Od drugega prekrška je sedaj minilo skoraj dva meseca in še nisem dobila vabila na zaslišanje. Sicer pa sem za prvega tudi šele po 3 mesecih.
Vem, da v vsakem primeru potrebujem kontrolni zdr. pregled ampak sem sedaj v finančni stiski in ga ne bi šla delati v kolikor mi ne bi koristil.

Pozdravljeni, kot sem navedel imate možnost podati predlog za t.i. pogojni odvzem. In če ga boste morate zraven priložiti kont. zdr. pregled. Sam bi to storil. Sami pa veste ali imate finančne možnosti itd. Lp

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, [email protected]

Sam sem imel podoben primer. Pustimo okliščine, ki mi pač niso šle na roko, ampak sam sem kriv, da sem se z nekaj piri v riti vsedel za volan in za to pač ni opravičila. Napihal sem 0,59 (verjetno je k večji količini pripomoglo tudi to, da sem prej spil dva RB in da nisem počakal 15 minut, ki mi jih je policist ponudil – napaka glede na to, da mi je do manjše kazni zmanjkalo za 0,02 – ampak moja napaka). Policist je bil korekten, (dovolil mi je, da sem poklical prijatelja, ki me je prišel iskat in me ni dal v pridržanje) ko je videl, da sem povsem obupan, ker bom izgubil izpit je rekel,da naj se ne sekiram preveč, ker glede na to, da v prejšnjih 14 letih nisem storil niti enega prekrška, obstaja zelo velika verjetnost, da bom lahko izpit pogojno obdržal, plačati pa bom pač moral. Zdaj me pa zanima kako je s tem, ker o tem prej nisem vedel nič – je taka možnost realna? Zame je to zelo pomembno, ker se v službo vozim z avto – povezave so pa slabe.

Pa še podvprašanje, glede na to, da sem sistematski pregled za službo opravil pred enim tednom – se to upošteva? Psihologu in analizi krvi in urina se tako ali tako ne morem izogniti.

Pozdravljeni, glede na navedeno sporočam, da imate realne možnosti za ugodno rešitev predloga za t.i. pogojni odvzem. Kljub temu, da ste opravljali sistematski zdr. pregled za službo le ta ne zadostuje. Opraviti morate kontrolni zdravniški pregled. Spodaj na povezavi imate seznam pooblaščenih izvajalcev kont. zdr. pregledov. Lp

http://avp-rs.si/images/dokumenti/vozniki/organizacije_edu_psi2.pdf

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, [email protected]

Pozdravljeni. Pri meni gre zelo hitro.Danes sem skupaj dobil sklep o odvzemu kot tudi že sodbo (brez zaslišanja). Verjetno sedaj nima smisla prositi za začasno vrnitev, ampak oddati prošnjo za pogojno vozniško. Skrbi me samo eno – pregled imam naslednji ponedeljek – lahko, da dobim potrdilo zdravnika šele v sredo. Na sodbi pa piše, da imam samo osem dni za pritožbo. Ali lahko oddam prošnjo brez potrdila in napišem, da ga bom poslal naknadno?

Pozdravljeni, če se želite pritoževati ne potrebujete pregleda. 8 dni je rok za pritožbo ne za vlaganje predloga za odlog prenehanja veljavnosti v.d. Lp

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, [email protected]

kolikor se jaz spoznam (sem namreč v istem zosu), gre tole takole in ja, 8 dni je rok, ki je namenjen temu, če se na sodbo in sklep želite iz kateregakoli razloga pritožiti.

V kolikor v rokah že držite sklep o prenehanju veljavnosti VD, je nesmiselno vlagati predlog za začasno vrnitev VD ampak je treba iti takoj v boj s predlogom za odložitev izvršitve prenehanja veljavnosti VD. To zadevo morate sprocesirati v 15 dnih po pravnomočnosti (zadeva ponavadi postane pravnomočna 8 dni po datumu, ki je naveden na koncu spisa), torej nekako velja rok 8 + 15 = 23 dni. Za duševni mir se lahko (tudi telefonsko) pozanimate na okrajnem sodišču (vložišče) kdaj je/bo sodba pravnomočna.
Obvezno bo potrebno predložiti zdravniško spričevalo, sicer bodo vaš predlog zavrgli. Če ste v stiski s časom in mislite, da izvidov pregleda ne boste dobili pravočasno, zaprosite v ordinaciji kjer ste prijavljeni, naj Vam izdajo vsaj potrdilo, da ste na pregled prijavljeni, ne vem, če to šteje, a bolje kot nič zagotovo je.

Toliko z moje strani, upam, da vam je vsaj malo v pomoč, sem namreč tudi sam bil povsem, hvalabogu, nevešč teh procedur.

Lp

Moj primer je skoraj že zaključen. Napisal bom samo nekaj stavkov, če bo v bodoče mogoče komu kaj pomagalo. Po tem, ko sem dobil prvi sklep sodišča (seveda še ne pravnomočen) sem vložil prošnjo za vrnitev izpita do pravnomočnosti sodbe, čez nekaj dni sem že dobil narok na sodišču. Sodnica je bila korektna, pojasnil sem okoliščine in takoj dobil sklep s katerim sem prevzel izpit (se pravi sem bil brez izpita samo 24 dni). Hkrati mi je odobrila tudi obročno odplačevanje kazni, vprašal sem jo tudi kako je s t.i. pogojnim izpitom, povedala mi je, da bom pravnomočno sodbo dobil na dom v roku nekaj dni in mi nekako dala vedeti, da v mojem primeru ne bo problemov, vendar moram paziti na roke ter poleg zdravniškega spričevala, ki sem ga že priložil dodati še potrdilo o prijavi na predpisane delavnice. Cela zadeva me bo prišla 1.660 evrov, (1200 kazen + 200 taksa + 120 pregled + 140 delavnice) drago a vzgojno, vsekakor bom premišljeval o tem, ko bom poleti namakal noge v lavorju namesto v Tuniziji in lahko sem samo vesel, da se je očitno izšlo na skoraj idealen način. Hvala g. Luki za pomoč.

@aleš32, popolnoma se strinjam s teboj in ja, tudi sam bom imel čas premišljevati, saj sem za ta denar, ki ga bo ”požrla” kazen imel ravno namen nekaj kupiti, tako pa se bom lepo obrisal pod nosom in prav mi je!
Nedvomno, vsaj, kar se mene tiče mi je kazen in ves ta čas, preden se konča t.i. pogojna doba, napravil življensko lekcijo, ki jo ne bom nikoli pozabil in se spozabil…

Zdaj sem dobil tudi uradno od sodišča, da pogojno lahko obdržim vozniško (preizkusna doba traja eno leto – predvidevam, da od izdanega sklepa). Moram po enem letu napraviti kaj posebenega ali se mi samo izbrišejo pike in imam spet polno veljavno vozniško?

Pozdravljeni, pazite na veljavnost kont. zdr. pregleda. Ko vam poteče ga morate, če je navedeno na pregledu, opraviti ponovno. Drugače bo v.d neveljavno. Drugega ni potrebno nič. Lp

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, [email protected]

Verjetno se zadnjič oglašam, glede na to, da na spričevalu o kont. zdr. pregledu ni nič omenjeno, da bi ga moral opravljati še enkrat, to verjetno pomeni, da te skrbi nimam?

Pozdravljeni, če nimate omejitev (na kont. zdr. pregledu), kot navajate, potem nimate skrbi. Lp

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, [email protected]

Pozdravljeni,

tudi jaz imam en sledeč problem včeraj so me ustavili napihal sem 0,44 ter 16 kazenskih točk od prej jih že imam 11 kt nekje v marcu se je zgodilo in sicer padel z motorjem ter dobil 8 točk zaradi alkohola ter 3 zaradi prometne zljomljena kjučnica v letu 2012 pa sem imel tudi prometno za katero nisem bil kriv vendar sem jo najslabše odnesel do takrat pa nisem imel nobenih točk. Sem zaposlen ter občasno vozim kombija tudi prevoz v službo mi je edina možnost avto.
Zanima me pa predvsem ali naj imam sploh upanje da da obdržim izpit v obliki pogojnega izpita
dobim sodnika za prekrške ali naj grem z odvetnikom tja ali sam ter povem moje obžalovanje in pač mojo celo zgodbo ker res ne mislim več sploh piti ker sem imel preveč problemov kar se tega tiče.

prosim za kakšen odgovor oziroma kakršno koli pomoč ker jo bi res potreboval

hvala za odgovor že naprej

lep dan še naprej

Pozdravljeni, upanje imate. Ko boste dobili sklep o prenehanju veljavnosti v.d. lahko vlagamo predlog za odlog oz. za t.i. pogojni odvzem. Opraviti boste morali kontorlni zdravniški pregled, ki ga bo potrebno dodati zraven k predlogu. Lp

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, [email protected]

Spoštovani.

V decembru 2013 sem pod vplivom alkohola povzročil prometno nesrečo. Opravil sem kontrolni zdravniški pregled, vse delavnice,…
Spremenil sem tudi svoj odnos do alkohola in predvsem vožnje. Pa je prišel petek, 09.01.2015. Po poslovni večerji sem se v prepričanju, da nisem popil preveč (res mi ni nihče ničesar zlival v grlo vendar smo bili na večerji s predstavniki druge kulture, ki odklanjanje nazdravljanja ob uspešno zaključenih poslovnih pogovorih smatrajo za žalitev) usedel za volan. Seveda so me ustavili policisti in napihal sem 0,58.

Problem, ki ga imam je pa sledeč: Ker ima moje vozniško dovoljenje še vedno le pogojno veljavnost ga bom verjetno izgubil. V tem času sem resno osebnostno dozorel. Nesreča pod vplivom alkohola (na srečo je nastradala le pločevina) za mene resen kazalec, da nekaj počnem narobe in sem se v tem letu obilno posvečal spremembi svojega stila življenja. Izogibal sem se alkoholu. Sedaj pa to.
Sprašujem za vaše mnenje ali obstaja kakšna možnost, da ne izgubim vozniškega dovoljenja? Naučil sem se še nekaj več in bi se strinjal s tem, da sem na pogojnem naslednjih 10 let, vozniško dovoljenje pa potrebujem (od njega je namreč odvisna tudi moja zaposlitev).
Še enkrat poudarjam, da se zavedam, da sem ga sam usral in to kapitalno.

Še eno vprašanje. Glede na količino popitega alkohola (4 kozarci vina v 5 urah in pa na koncu dva kratka) se mi je koncentracija alkohola, ki so jo namerili zdela previsoka. To sem omenil tudi policistom, ki pa so mi dejali naj njim podpišem in se bom o tem že s sodnico pogovarjal. Verjetno bi, v primeru, da se nisem strinjal z rezultatom meritve, bilo bolje, da bi podpis zavrnil?

Zahvaljujem se vam za odgovore.

Lp

Pozdravljeni, glede na navedeno žal sporočam, da nimate možnosti obdržati v.d. Predvsem zaradi tega, ker ste kršili odlog prenehanja oz. t.i. pogojno dobo.
Glede količine in rezultata alkohola je tako, če ne bi podpisali zapisnika bi vas peljali na odvzem krvi, kjer ponavadi ugotovijo še večejo prisotnost alkohola ni pa nujno. Če ne bi šli na odvzem bi “avtomatično izgubili” v.d. Če boste želeli imeti ponovno v.d. ga boste morali na novo opravljati. Lp

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, [email protected]

Spoštovani.

Zahvaljujem se vam za hiter odgovor. Imam pa še eno vprašanje. Koliko časa mora preteči, da lahko ponovno začnem opravljati tečaj za vozniško dovoljenje? Se ga lahko lotim takoj ali je določen čas, po katerem se lahko ponovno lotim?

Za odgovor se vam zahvaljujem že vnaprej.

Lp

Pozdravljeni, v.d. lahko začnete pridobivati takoj po poravnomočnem sklepu o prenehanju veljavnosti v.d. Torej lahko ga opravite, ne bodo pa vam ga idali dokler ne preteče rok, ki ga določi sodišče. Pnavadi pol leta lahko pa je tudi več. Lp

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, [email protected]

New Report

Close