pogojni izpit
Pozdravljeni, glede na moževo situacijo lahko, v roku za ugovor, ugovarjate na sklep o prenehanju veljavnosti v.d. z pojasnilom kako in kaj. Sicer dvomim, da boste uspešni, vendar poizkusiti ni greh. V nasprotnem bo moral ponovno opravljati v.d., če ga bo želel imeti. Lp
Pozdravljeni, če vozite pod vplivom alkohola dobite kazen predpisano za prekršek. Kakšna je kazen je odvisno od količine alkohola. Nato se lahko ponovno vlaga predlog za t.i. pogojno, če je od prejšnje pogojne dobe poteklo več kot dve leti. Drugače s predlogom ne boste uspeli. Počakajte na listine, ki jih boste prejeli in me zatem kontaktirjate. Lp
Pozdravljeni, po prejemu sklep o prenehanju veljavnosti v.d. lahko vlagamo predlog za t.i. pogojno obdržanje v.d. Ko bodo vse točke pravnomočne, boste dobili sklep o prenhanju veljavnosti v.d. Na ta sklep lahk ovčlagamo listine za t.i. pogojno obdržanje v.d. Opraviti boste morali tudi kontrolni zdravniški pregled, ki ga opravljate v kraju bivanja, pri pooblaščenem izvajalcu. Glede na napisano menim, da imate možnosti za pogojn oobdržanje v.d. Za več info predlagam, da me kontaktirate na mail. Lp
Pozdravljeni, žal nimate možnosti, da obdržite katerokoli kategorijo. Sicer lahko ugovarjate (in pojasnite situacijo) na sklep o preklicu pogojne dobe, vendar menim, da ne boste uspešni. Lp
Pozdravljeni, pihate lahko do dovoljene meje. Lp
Hvala za zgornji odgovor. Imam še nekaj vprašanj.. Zanima me v kakšnem obdobju dobim domov pismo iz sodišča (rečeno mi je bilo nekje 14 dni) in če se ne motim mi potem z tistim dnem velja prepoved vožnje. (do takrat pa še vedno imam VD) Koliko časa bom potem potreboval, da mi sodišče odobri pogojno dovoljenje za VD??
Pozdravljeni, tako je v kratkem času boste dobili sklep potem se ne smete več voziti oz. odvisno kaj bo pisalo v sklepu. Kdaj pošljejo sklep je odvisno od zasedenosti sodišča. Kdaj vam sodišče odobri pogojno je zopet odvisno od zasedenosti sodišča. Lp
Pozdravljeni.
Zaradi alkohola imam pogojno v.d.. Opravil sem že tudi delavnice.
Sedaj sem zaradi prekoračitve hitrosti dobil pet k.t.. Verjetno nimam možnosti, da obdržim v.d.. Ali bom lahko izpit ponovno opravljal najprej šele čez šest mesecev, ali je vsaj kakšna možnost, da ga opravljam takoj? Šest mesecev brez v.d. mi pomeni 100% bankrot.
Pozdravljeni, glede na navedeno nimate možnosti obdržanja v.d.. V.d. lahko začnete pridobivati pred potekom prepovedi le izpitne vožnje ne boste mogli opraviti pred potekom. Torej vse do izpitne vožnje lahko opravite. Lp
Pozdravljeni, sklep o prenehanju veljavnosti v.d. dobite, ko točke postanejo pravnomočne. V praksi je to cca od mesec dni do treh mesecev od storjenih prekškov. Trideseti dan od pravnomočnosti sklepa v.d. preneha veljati kar pomeni, da ko prejmete sklep, se lahko še 38 dni vozite. Za pogojno obdržanje v.d. potrebujete kontrolni zdravniški pregled. Opravite ga čim prej in ko oddate predlog za t.i pogojno obdržanje v.d., le ta zadrži prenehanje veljavnosti v.d. dokler sodišče ne odloči o vaši pogojni. Načeloma sodišče obravnava predloge dokaj hitro, odvisno od zasedenosti sodišča, cca v roku dveh mesecev. Lp
Pozdravljeni, mene samo zanima od gdaj začne veljati pogojni? Sicer datum že vem, 19.3.2021 ,nov prekrsek sem pa storil 17.5.2023, zanima me ali je že to minilo dve leti?? Ker voznisko sem dobil nazaj od sodnika, po parih mesecih pa mi je sodnica poslala pošto da kao ni minilo dve leti…kar neke datume je navedla…hvala za odgovor…ali mi lahko odgovore napisete na moj mail? [email protected], ker tukaj na forumu ne vidim če odgovor dobim
lp
Mene pa zanima kot čujem od drugih da moreš z predlogom za vrnitev vd. zraven priložiti zdravniško spričevalo ??Ali je apotrebno zdravniško spričevalo predložiti takoj zraven predloga za vrnitev vozniškega dovoljenja? kajti potlej ga moraš narediti predčasno in sploh ne veš kako bo sodišče odločilo ali ga narediš naknadno in nato pošleš sodišču . Najlepša hvala za odgovor.