pogojno voznisko dovoljenje
pozdravljeni, 21.9.2017 mi je bilo odvzeto voznisko dovoljenje, napihal 1,106… dobil sem pogojno, sedaj cez tri mesece pa sem dobil od policijske postaje kazen in 3 kazenske tocke dodatne za prekrsek storjen tisti dan. in sicer sem podrl takrat prometni znak in naknadno sem dobil se tri kazenske tocke, ta prekrsek je omenjen v apisniku od tistega dne, globo in kazenske tocke pa sem dobil cez tri mesece. glede na to da sem na pogojnem ali mi bo sedaj odvzeto voznisko dovoljenje ker sem dobil za tisti dan se tri tocke. kaj mi svetujete. vse to je navedeno v zapisniku policijske postaje tisti dan. hvala za odgovor.lp
Pozdravljeni, na podlagi navedenega vam v.d. ne bi smel prenehati veljati, saj ste prekršek storili, ko še niste bili na t.i. pogojni. Tako bi bilo pravilno. Če pa boste dobili sklep o prenehanju pogojne zaradi tega, pa bo potrebno ugovarjati na sklep na podlagi tega, da je bil prekršek storjen pred določitvijo pogojne dobe. Lp

Pozdravljeni, prijavite se na kontrolni zdravniški pregled v kraju bivanja in ko ga opravite lahko zaprosite za vračilo začasno odvzetega vozniškega dovoljenja (v.d.). Sledila bo sodba v imenu ljudstva, kjer boste dobili min. 1200€ globe in izrek 18 kazenskih točk. Po pravnomočnosti sodbe bo sledil sklep o prenehanju veljavnosti v.d. Na ta sklep lahko v roku 15 dni od pravnomočnosti podate predlog za t.i. pogojno obdržanje v.d. Če sodišče ugodi predlogu vam določi od 6mes. do 24mes. pogojne dobe v kateri se lahko vozite, ne smete pa storiti hujšega prometnega prekrška. Če ga vam v.d. preneha veljati. Lp