Pogovor z Bogom
Oj Buhc….
Včeraj si bil Saškotu prijazen…hvala ti za to.
Oba moja življenska smisla sta rada in hitro vstala in mi napolnila dom z kričanjem, radostjo in veseljem…
S cest si mi pometel gužvo, nevarnost in kretene, z neba si poslal sonce in toploto, edino na meji si še pustil, pozabil policaje…
Ko smo se z gondolo vzpenjali na goro, se mi je nad tistimi strmimi prepadi zdelo, da gremo k tebi na obisk. In tam kjer so plemena Romanov, Germanov in Slovanov namesto mejnika postavila svetišče, prav na vrhu hriba pa križ, tam si se mi zdel še posebej blizu.
Ko sem opazoval moja sončka tam gor, v družbi vetra, smrek, krav ki so se pasle na 1800 metrih, tam bi rekel, da res si. Ali zjutraj, ko sem ju še opazoval ko spita.
Žal te ne najdem, oziroma te ne iščem v zakramentih, tabernaklju, oltarju, kelihih in zapovedih ki so jih pisali še slabši od mene….sorry Buhc.
In ko sem se pripeljal v Bovec bi lahko tudi pomislil, da te tam en čas ni bilo, kar se tem ljudem dogaja…ti, ti, Buhc.
Ampak ko sem si s prijateljem sprevženim zrl v oči, sem te spet začutil.
In očitno imaš v Bovcu sedež v njegovem uradu, ne v cerkvi.
Kajti moj prijatelj ima ob sebi eno hudo hudoooo privlačno jabolko, ki samo vabi na greh. Kaj ga drži nazaj, da ga ne pohrusta in pristane v zaporu veš samo ti….Buhc. Vsekakor, vso čast mu. Jaz sem bil težko tam pol ure, kako je on cele dneve…..
In zvečer ko sem hotel dan,ki je bil za mano umit, zlikat, ga balzamirat in shranit za vedno, si mi kot za češnjico na torti, poslal še eno lepo novico.
Ti že veš….
Hvala Buhc, za lep dan.
Sem upal in čakal, da se priključiš.
Ne samo božji…tudi tvoj paket me je čaka tam gor in hvala ti zanj.
Prebral sem ga osebno in direktno iz naprave :)))))))
Pozdravčke pobral, lepe želje za prihodnost pa shranil v srce in …en dan bo vse meso postalo.
Čau Tiha in hvala tudi tebi.
Mi ljudje smo kot morje.
Ma ne samo morje..mi ljudje smo Bogovi.
lepi so taki posebej prijazni dnevi
ne de… Take ma škrat posebej puspravljene,
ku ziher=ziher:)
(pridejo nekak zlo prov ku so kšni hudi dnevi
ne de – sploh pa so mene učil da kšno
rezervno zalogo pa mora jemat mali butalčk..)
škrat je od nekdaj mnenja da za
pogovorom z unimi tam zgor (kdorkoli
je/so že) ne rab nbenga posrednika;-)
Pa dostkrat se zna tud pogovarjat s
svojimi dragimi pokojniki, škrat jih ma
na žalost ahromnu-ku je čas mal egota pa
bi jih rahš mel tukilele.
In ku ma glasni monolog (tko pravjo
temu moji sobutalčki)
takrat ga kšn naključni
mimoidoči gleda – sploh na kšnem butalskem poslednjem
počivališču – kukar da je vornih čez les!
Jest pa pravm les=les in je jako koristna in
čist natur stvarca ne de
ergo : jaz mali butalski škrat sem verjetn
zunaj ostal ku so notr določl pastirje:))))))
Zanimivo vprašanje in moj odgovor…le redki…res redki so, ki jih obsojam.
Pa še to…če želiš, ni vedno to kar pišem le tu, ampak tudi v mail včasih.
In potem zakroži med prijatelji.
Žal nam je pa tu pastir ukinil možnost limanja foto materiala, pa bom vesel, če ti kdaj lahko kam pošljem.
klikni mi na [email protected]
Full bom vesel, če boš v krogu tistih ki jih imam rad in jih imam v mojem imeniku.
S.
Ej B….sem se matral in matral na drugi strani, pa je pinki rekel MLJASK….in zdej bulim v črn ekran.
Ampak ker sem dobre volje, se bom kmalu sprijaznil z usodo in pisal še enkrat :)))))))))))))))))))))
pač, danes ni dan za preklinjat, yuhuhu :))))))))))))))))))))))))))))))))
s.