Pogovor z Bogom
Oj Buhc….
Včeraj si bil Saškotu prijazen…hvala ti za to.
Oba moja življenska smisla sta rada in hitro vstala in mi napolnila dom z kričanjem, radostjo in veseljem…
S cest si mi pometel gužvo, nevarnost in kretene, z neba si poslal sonce in toploto, edino na meji si še pustil, pozabil policaje…
Ko smo se z gondolo vzpenjali na goro, se mi je nad tistimi strmimi prepadi zdelo, da gremo k tebi na obisk. In tam kjer so plemena Romanov, Germanov in Slovanov namesto mejnika postavila svetišče, prav na vrhu hriba pa križ, tam si se mi zdel še posebej blizu.
Ko sem opazoval moja sončka tam gor, v družbi vetra, smrek, krav ki so se pasle na 1800 metrih, tam bi rekel, da res si. Ali zjutraj, ko sem ju še opazoval ko spita.
Žal te ne najdem, oziroma te ne iščem v zakramentih, tabernaklju, oltarju, kelihih in zapovedih ki so jih pisali še slabši od mene….sorry Buhc.
In ko sem se pripeljal v Bovec bi lahko tudi pomislil, da te tam en čas ni bilo, kar se tem ljudem dogaja…ti, ti, Buhc.
Ampak ko sem si s prijateljem sprevženim zrl v oči, sem te spet začutil.
In očitno imaš v Bovcu sedež v njegovem uradu, ne v cerkvi.
Kajti moj prijatelj ima ob sebi eno hudo hudoooo privlačno jabolko, ki samo vabi na greh. Kaj ga drži nazaj, da ga ne pohrusta in pristane v zaporu veš samo ti….Buhc. Vsekakor, vso čast mu. Jaz sem bil težko tam pol ure, kako je on cele dneve…..
In zvečer ko sem hotel dan,ki je bil za mano umit, zlikat, ga balzamirat in shranit za vedno, si mi kot za češnjico na torti, poslal še eno lepo novico.
Ti že veš….
Hvala Buhc, za lep dan.
Oj Buhc.
Zdej pa še jaz.
Tista…Stelčka tle…če me še poznaš…..:)))
Sem zadnje čase mal preveč lumpa…tko da ne vem…al sem sploh še v tvojem registru al ne………:))))
Sam glede na to, da je Saško še bolj lump od mene…pa če si že njemu naredil včerajšnji dan tako lep….dej….prosim te….naredi ga tud meni….vsaj za enih pet minut….pa mi nekoga sem pošlji…da mi eno doppio kofečke skuha…pol pa bi še za eno masažico prosila….pa, pa, pa….:))))
Hvala ti Buhc….
tebe pa bogec ne bo k sebi vzel………mislim, da kar oddideš domov………..
mater, a te ni mogel najin frend zadržat al pa priporočit…..hmmm…postaja sebičen, vidim,,,,vse hoče zase……..ti ti sprevrško……
ampak saši….aneda, če vidiš mlado pupo……uffffffffffffffffffffff………dijo pamet…..
a veš kaj naredi…….še nekrat je pokliči, pa reci da si pozabil njen naslov na mizi…hihihihih
Ta najih frend je pred njo kritiziral njeno ritko, se mi zdi, sam da bi jaz rekel res je….in odšel :)))))))))))))))))))))))
Sicer pa to kar praviš:
“ampak saši….aneda, če vidiš mlado pupo……uffffffffffffffffffffff………dijo pamet…..”
drži bolj kot pribito….