Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pograd ali 2 postelji?

Pograd ali 2 postelji?

Otroka bosta kmalu dobila svojo (skupno) sobo. Soba je toliko velika da sta lahko v sobi dve ločeni postelji ali pa pograd, no pa seveda omare in 2 majhni pisalni mizi.

Jaz se nagibam v to smer, da v sobi ne bi imeli pograda, mož pa je absolutno za pograd. Ne vem, nakako imam v mislih, da je tisti, ki spi na pogradu zgoraj nekako prikrajšan. Mogoče se motim, a resnično tako mislim. Kot otrok sem imela svojo sobo in že tukaj imam slabo vest, ker otrokoma ne morem omogočiti vsakemu svoje sobe.

Kako pa bi se ve odločile, pograd ali dve ločeni postelji.

Drugače so mi moderne rešitve otr. sob s pogradi zelo všeč, samo ne za moje otroke.

LP

koliko sta otroka stara? mogoče vprašaj njiju, kaj bi raje.

pograd je drugače odlična prostorska rešitev – jaz bi raje pgrad in večjo pisalno mizo

Če bi imela možnost, ni otrokoma dala vsakemu svojo posteljo, vendar dvignjeno, kot pograd. Prostor pod njo je potem krasna “igralnica”, “skrivališče”,…

Jaz bi upoštevala otrokove želje. Mi smo imeli pri 5ih letih otrokove starosti eno posteljo dvignjeno na 110 cm ( na eni strani fiksirano s pohištveno letvijo, na drugi naslonjeno na omarico ), spodaj pa v L še drugo. Ko je bila stara 12 let pa smo sobo preuredili in dali tudi zgornjo posteljo na tla. Sicer se pa da z razporeditvijo pohištva sobo preurediti za dve osebi.

hm.nevem zakaj bi bil otrok na zgornji postelji prikrajšan. Z bratom sva imela pograd in sva se vedno kregala kdo bo spal zgoraj, saj je bilo boljše.
Še vedno pa lahko postelji date narazen.

Vsekakor, če imaš le možnost, si omislite dve ločeni postelji.
1. Lažje jo je postiljati.
2. Dokazano je, da je v človeški naravi, da se bolje počuti, če spi pri tleh.
3. Zrak je “slabši” pod stropom.
4. Poleti je včasih nevzdržno spati na pogradu (vročina je večja pod stropom).
.
.
.
Pograda naj bi se posluževali samo če gre za prostorsko stisko.

Pri nas se 6- in 4- letnik “grebeta”, kdo bo spal zgoraj. Tudi igrata se rada zgoraj. Obe postelji pa imata dodatno varovalo, da kdo ne pade dol.

Petjica, jaz otroških postelj ne pospravljam, ker je to njihova dolžnost. Zamižim pa tudi kar velikokrat.

To res ne bi bil razlog za ne nakup pograda, sploh ker so take krasne kombinacije pa še prostora pridobiš veliko.

Pofeng shui naj pograd ne bi bil ok. Je to kak razlog?

Lp, Srči

Jaz imam dva fanta, ki bosta najverjetneje (sodeč po genih) zrasla najmanj 180 cm, zdaj pa sta 2 in 4 leta stara. Tudi mi smo razmišljali o pogradu, potem pa smo se raje odločili za dve ločeni postelji, nad vsako pa je most (omarice in poličke). Nekako mi ni šlo v račun, da bi čez 10 let na zgornji postelji spal tako velik fant – mene bi bilo na spodnji postelji strah… malo za hec, malo pa zares. Pa še to – zdaj imata vsak svojo stran sobe, kar se mi za kasneje, ko je treba sobo popolnoma samostojno pospravljati oz. ohranjati pospravljeno, nekako zdi boljše – se mi zdi boljše, če je ločeno, da vsak ve, kateri del ima za pospravit oz. kje ne sme svinjat. Ne vem, jaz sem se bolj ravnala po občutku. In fanta sta si takoj razdelila sobo na “tvojo” in “mojo” stran.

Lp, L.

New Report

Close