Pogrešam obvezne moške kvote v šolstvu
ko se je začelo splošno izobraževanje za celotno rajo, so začeli v šolstvo novačiti tudi ženske, ker moških ni bilo dovolj. sedaj se zahteva vsaj fakulteta praktično že za brisanje riti v vrtcu, kaj šele šoli in moških ne zanima toliko let vložka, za po njihovo slabo plačilo. dopust in nega za otroke, pa za njih ne predstavljajo problema.
Žal je tako, da povprečna mama svojega otroka raje zaupa v varstvo ženski, kot moškemu čisto biološko gledano in gledano z vidika možnosti (spolnih, fizičnih,…) zlorab. Pustimo kaj pravi statistika.
Druga tendenca je, da na trgu delovne sile in na študijskih programih ne produciramo kot družba dovolj vzgojiteljev in pedagogov s kromosomom XY. Če boste silili z obveznimi kvotami, potem boste enostavno morali k mulariji dati moške, ki so nekompetentni in niso strokovno izobraženi, ker jih enostavno NI.
Trdim (to kažejo tudi študije) da so naši otroci predvsem fanti zaradi prevelikega števila vzgojiteljic in učiteljic prikrajšani v predšolskem in prvih dveh triadah izobraževalnega procesa; kako naj se učenec v tem obdobju poistoveti z lepo pisavo na tabli, uporabo barv,… če vse to počnejo samo učiteljice, on pa je fantek? On ima “lulčka” one pa “luliko”. Torej to, kar ona počne ni zame.
In to je srž problema v vseh zahodnih državah.
odvisno kje.. na našem faksu sem imela veliko več profesorjev kot profesoric, naravoslovni faks, na srednji pa več žensk.. sin ima tudi več profesorjev..
te kvote so tko glupe da ne more biti bolj.. pač iščeš službo v tistih vodah ki te zanimajo ne pa da greš nekam da izpolniš kvote.. tako naj vojak bo vojak, vzgojiteljica pa vzgojiteljica.. če pa ima kak moški željo biti vzgojitel naj pač gre.. in ženska biti vojakinja naj pač gre.. ne pa s temi kvotami težit.
Jaz se pa ne strinjam z mnenjem, da so ženske v polju kurikuluma manj nagnjene zlorabi otrok. V moji osnovni šoli smo imeli enega prfoksa, ki je metal krede po razredu, ampak vsaj pet učiteljic, ki so klofutale in lasale učence. Res da so statistično gledano glede na spolno porazdelitev bile morda v istem odstotku, ampak bile so tudi v trendu
Vem za primer vzgojitelja v vrtcu, ki je prijel malo punčko v naročje in jo začel tolažit, ko je jokala. Potem je do njega prišla kolegica in mu dobrohotno svetovala, naj tega ne počne, da ne bo obtožen pedofilije.
V to smer gremo. Do sem je feministična blaznost pripeljala družbo.
Šolstvo ste že zjbali s feminizaicjo, ko boste še zdravstvo, za vas ženske več ne bo dilema, iti k moškemu ginekologu – zdravniku ali ne. Za vas bo dilema, ali crkniti na urgenci, ali pa čakati na žensko zdravnico 10 ur, ker vas moški zdravnik ne bo smel pregledtai.
V to smer počasi gremo.
- Sanje večine mladostnikov so dober avto, potovanja… zdaj pa mi povej, kje najdeš mladega učitelja (če seveda nima zaledja staršev), da si lahko to privošči? A misliš, da si želijo delat za jurja? Da lahko pri pet dedih letih prileze do dobre plače, ni motivacija za nekoga pri 30 letih. Itak, pa če njega fotr niti pogledal ni, a naj bo potem njemu veselje delat z otroki?