Pogrevanje hrane – kaj se ne sme?
Punce, ne bodit preveč prestrašene, mikrovalovi niso noben bavbav, so navadno elektromagnetno sevanje ravno prave valovne dolžine, da zatresejo molekule vode. Če s tem nimate izkušenj, še ne pomeni, da ni v redu. Vprašajte svojo babico, kako so se nekatere ženske upirale pralnemu stroju, ker so rekle, da se to itak da vse na roke. Pa kasneje pomivalnemu…Še najbolj nevarna v mikrovalovki je beseda “mikroval”, pa še to zgolj zato, ker vas na nekaj asociira. Več o tem si poglejte na:
http://www.kvarkadabra.net/index.html?/vprasanja/teksti/mikro_pecica.htm
lp
No, no… To sem mislila. Samo sem malo bolj hmmm enostavno hotela povedati 🙂 (tudi tisto s sevanjem ni bilo mišljeno kot radioaktivno sevanje 🙂 ). MV-žarki so škodljivi, če bi stal poleg MV-pečice (da, žarčenje prebije stene MV-pečice v določeni meri), v najslabšem primeru odprte :).
Sicer pa – kaj bi razlagala… Je vse zelo lepo razloženo na strani kvarkadabre (mimogrede: tu se najde precej zelo dobrih obrazložitev nekaterih fenonemov, pojavov…).
Lp, mishika
Tule je članek, kaj se ne sme pogrevati z mikrovalovko http://www.happymed.si/pogrevanje-hrane-je-lahko-skodljivo-za-zdravje/. Sicer pa je najboljše skuhati ravno dovolj in nimaš težav s tem.