Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pohodni čevlji

Pohodni čevlji

Po današnji hoji ugotavljam, da nujno potrebujem nove pohodne čevlje. Imela sem jih že kar nekaj a z nobenimi nisem bila prav posebno zadovoljna. Težava je v tem, da imam široko in visoko stopalo in hitro me vse ožuli. Ne bi prav kakih gojzarjev za hribe, pač pa čevlje za dnevno rekreativno hojo. Prosim ideje, izkušnje… Hvala.

Živi in pusti živeti

Zelo sem zadovoljna s Hoferjevimi.

caterpillar

Veliko uporabljam vsakodnevno, imam jih cca 3 let Merell. Sicer dražji, ampak se obrestuje. Tudi Salomonke sem že imela, dobre.
Jutri se začnejo razprodaje, mogoče tudi kaj od tega.

Ecco.

Lowa.
so pa tam okoli 160 eur. jaz jih ne zamenjam za nič

Katere trgovine imajo vse te zmanke ?

Živi in pusti živeti

Tudi sama sem imela Hoferjeve, ki so “prehodili” še in še. Oprijem super (kar je zelo pomembno), udobnost, toplota, … in seveda tudi cena. Ker so se mi odprli, sem kupila Kilimanjaro. Niso bili prav poceni, čeprav tudi ultra dragi ne. So veliko slabši od Hoferjevih. Udobni in topli ja, a drsijo u nulo. Tudi po skoraj suhem. Še prej sem imela Salomonke (nizke). Tudi v redu, čeprav oprijem in drsljivost najboljša pri Hoferjevih. Lazim po vsemogočih vrhovih, tudi skalovju in čakam na ponudbo v Hoferju. Za tise over 100 EUR sem prekratka in prav tako kot ti,imam nogo, ki ji ne paše vsak čevelj. Katere pa nosiš trenutno?

Tudi jaz priporočam Merrell, dobiš pa jih med drugim v Hervisu, verjetno tudi v ostalih športnih trgovinah.

http://5.mshcdn.com/wp-content/uploads/2012/10/felix-jump-640-watermark-640.gif

Visoke imam Mengle. Nizke Salamon. Me pa zanima kje v Ljubljani prodajajo Lowe, zanimajo me nizki pohodni za vsak dan.

Jaz imam Alpino. Cena v redni prodaji 99 eur. Sem jih kupila, ko so imeli 25 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} popust.
Mehki za hojo in udobni.

meindl, temu se reče pohodni čevelj. googlaj, pa boš videla.

Nizki pogodni Salomon gore tex. Cna okoli 150 evrov. So pa top.

Tudi jaz imam širšo nogo in po daljšem preizkušanju različnih znamk, sem pristala pri Alpininih pohodnih… jih ne zamenjam, ob vsakodnevni hoji zdržijo približno 2 leti.

Kaj pa alpinin Binom ?

Živi in pusti živeti

Binom je primeren za mestno hojo, nima Vibram podplata.

Mi zna kdo povedati, kje v Ljubljani je kakšna Planikina trgovina? Na netu najdem samo prodajo njihove pohodne obutve preko spleta, niker pa ni navedenih naslovov trgovin.
Hvala za pomoč.

Jaz imam podobno nogo in sem tudi najbolj zadovoljna s Salomon čevlji.

Zame najboljši Merell!

Lowo imajo v Elanu v Begunjah, v Kranju v ProMontani. ProMontana ima tudi eno trgovino v centru Ljubljane. Mislim, da nekje pri Pravni, tam kjer je Spar in parkirna hiša.Nisem pa sigurna.

Hehe, moji Binom pohodni čevlji (Lois Mid) pa imajo vibram podplat 🙂

Tu imaš sliko slovenije pa klikaj http://www.planika.si/kontakt.html
Piše: parika in kopitarna sevnica – oboje btc hala a, asteko na vojkovi

Se posipam s pepelom. Binom imajo vibram podplat.

http://www.binom-shoes.com/sl/binom/features/

Tisti, ki jih imam jaz, so premalo stabilni za hojo v hrib, na primer.

Po dolgoletnih izkušnjah in več zamenjanih znamkah sem ugotovila, da so najboljši Meindl in Lowa (obe znamki sta nemški). Ker pa pišeš. da imaš širše in višje stopalo, boš najbolj zadovoljna z Lowa. Cena je sicer malo višja, a te ne bodo razočarali, pa še zdržijo vsaj dvakrat dlje kot znamke, ki jih navajajo ostale.

V Avstriji (Gigasport) je na voljo več modelov, pri nas bi jih naj prodajali sedaj tudi v Intersportu, sicer jih imajo v Promontani (Kapitelj-nad garažno hišo pri lj tržnici).

O, hvala lepa!

New Report

Close