Pohodni čevlji Dolomite, Lowa, Salomon… Katere izbrati?
prvič v življenju sem si letos kupila znamko Salomon pohodne čevlje, ker sem vedela, da jih bom imela na nogah 10-12 ur in več. preden pa sem našla pravi model, da mi je sedel na nogo in jaz čutim ali je to to, sem probala 22 parov vseh mogočih znamk. resno.
meni se so obnesli odlično, v hudem nalivu niso prepuščali, zračni,…. upam samo, da mi bodo zdržali dolgo….
ne pravim, da kupi Salomon, ampak da probaj en kup parov preden se odločiš za tistega pravega….
res moraš probat več različnih znamk … tiste prave pohodne imam jaz vedno in samo alpina, za vsakodnevno hojo pa merel, imajo zame najboljše kopito.
lowa, saleva, teva ipd. so sicer dobri čevlji, ampak ne za vsako nogo … columbia, mckinley in podobni … pa vsaj zame … no go.
Salomon je srednji rang, dolomite lowa sta visji.
Pomembno je vzeti s sabo na probo nogavice, katere se misli tudi kasneje uporabljat. Merit je potrebno 1 do 1,5 st vecje oz. Da je en palec prostora odspredi (spust s hriba rabi prostor). Noga mora bit stabilna v cevlju, lepo mora objeti stopalo. Ne sme se `sezuvat”. Je pa tko..noga izbira. Cimvrc modelov sprobat, da se vidi kaj odgovqrja nogi. In moj nasvet: izbrane oz. V ozjem izboru, imejte vdaj 1 uro v trgovimi na nogi. Podobno kakor pancar. Plus splaca se merit popoldne, ko je noga utrujena. Zal pa je vedno vsa trud zamanj, saj se realno stanje vidi komej zuni, na terenu splaca se pogledati se planiko poleg alpine.