Pohodni čevlji Karrimor – sramota
Nad pohodnimi čevlji Karrimor sem hudo razočaran. Prvi dan uporabe sta odleteli dve kovinski kljukici – sestavna delčka skozi oz. ob katerih potekajo vezalke. Sramota! Kaj takega se mi so zdaj še ni zgodilo nikoli pri niti enih pohodnih čevljih, ki sem jih nosil dokler nisem izrabil podplata.
Kupil sem jih prek spleta sports direct, dostava pa je edino iz Velike Britanije – čemur se skušajte izogniti. Najprej reklamirajo nizko ceno dostave, ko hočeš nabaviti je cena več kot dvojna – ni kaj smo čefurji Evrope. Nato čakaaaš. Sledi še udarec, ko te začne driblati DHL zavoljo carinskega postopka in moraš izpolnjevati neke njim razumljive postopke, pa čeprav ni carine in davka. Pa še to, DHL ti zagrozi s plačilom ležarine, če v treh dneh ne izpolniš glupih postopkov, za katere sem moral klicati njihovo pomoč!
Jaz pa sedaj že nekaj let kupujem Karrimor pohodniške čevlje (nizke), ker res veliko hodim po naših gričkih in za to ceno so zelo dobri. Še vsake do sedaj sem znosila do konca in jih bom kupovala še naprej (dokler se mi kaj ne zameri, seveda :)).
Aja, pa v fizični trgovini so običajno cenejši kot na spletu (sami čevelji, brez poštnine in ostalih odiralskih pristojbin).
Drugače so mi bili včasih najboljši od Planike, ampak so mi sedaj žal čisto predragi. Alpinini so mi pa pretrdi in jih nikakor ne morem nosit in uhodit.
Uvelajvi garancijo, še bolje stvarno napako in zahtevaj denar nazaj.
Ni mi pa jasno, da greš to v UK kupovat? Ne bi raje v EU kupoval pa kaki normalni trgovini. Tole, kjer si ti kupoval, je že spletna stran taka, da bi ti moralo biti jasno, da je to pofl.
Sama spletna stran te trgovine je taka, da bi ti res moralo biti jasno, da ni za kupovat.
Sicer pa zakaj greš v UK kupovat, če imaš pa v Slo Sportdirect?
Tudi pri kaki boljši znamki se zgodi, da čevlji razpadejo, počijo šivi ali kaj takega, zato imamo možnost garancije ali pa stvarne napake. Pa ponavadi ne komplicirajo.
Se mi je že zgodilo, da so mi na prvi turi popokali šivi, nesla sem nazaj, dobila denar nazaj in to je bilo to. Nobenih težav. Pa je bila neka znana firma. Samo verjetno so čevlji imeli kako serijsko napako ali pa v kakem skladišču predolgo ležali. Je bilo pa v Giga sportu.
Spletna stran Sportdirect pa res ni zadeva, kjer bi človek kupoval.
Ob tisočih trgovinah po EU se zapikneš v trgovino izven EU, ki ima že spletno stran tako, da samo bejži stran.
Carina in davek se na blago iz VB seveda plačata. Odvisno od vrednosti. Nič se ne plača le za izdelke, katerih vrednost ne presega 22 evrov.
In koliko so stali ti tvoji pohodni čevlji? So bili cenejši od 22 evrov?
[/quote]
Kupil 5.1. na Wigglu kolesarski jersey za 50 eur + UPS poštnina. Dostava je trajala skoraj mesec dni, dodatno mi ni bilo potrebno plačat nič. Ne carine, ne DDV. Poslano iz VB, poreklo blaga pa Belgija.