Pohvala natakarjem, natakaricam
Včeraj sem se na poti v svojo službo kot vedno ustavila v enem izmed lokalčkov, ki nudijo kavo za s sabo. Ura je bilo nekaj čez pol deveto, vstopim v mini lokalček, naročim belo za s sabo, kelnerca se obrne, začne pripravljat,.. v roku 4 minut sem že bila zunaj.
Mimogrede sem navrgla pogled na odpiralni čas, od 6.00 dalje. Kar skoraj pomeni, da bi morala kelnerco pozdravit z dober dan in ne s svojim dobro jutro.
– Ker natakarji morajo, če delajo v takih lokalčkih, zagotovo vstat vsaj ob 5.30, če ne kar ob 5.00, ali celo prej, da pravočasno pridejo v lokalček.
– Za natakarje ni zaželjeno, da pokažejo da so slabe volje, morajo bit nasmejani no matter what, z nasmeškom vsaj približno prijazno postreč karkol že.
– Natakarji se nimajo časa usest lepo na stol za računalnik in nakupovat v Ikea spletni trgovini celo dnevno, vmes sprejet kakšen klic in potem it od vsega hudega na pošteno kosilo, ki bo trajalo vsaj eno uro. Mogoče na hitro vase zbašejo nek sendvič s salamo, in si naredijo eno interno kavo, pa na hitro na čik – ČE.
– Stranke. Moram tukaj SPLOH še kaj dopisat?
– Rajoni. Tudi, če malo rosi, gre natakarica ven vprašat kaj boš. Potem gre v istih oblačilih nazaj na toplo ti pripravit tisto kavo. Vmes ji nekdo ukrade njen mobitel s šanka. Zapomnit si, kje si bil ti s svojim “a lahko plačam” ko prideš za šank, potem pomoliš bankovec za 50 evrov za 2 kavi,…
SKRATKA, jaz vas spoštujem. Res. Svaka vam čast, da to delate.
POHVALE.
lepo da kdo opazi naš trud. ja, naš kafiček se tudi odpira ob 6.00, pa nimam ravno blizu in dejansko moram vstat ob 4.30, da se vsaj približno uredim, pa da pridem v kafič vsaj 15 minut pred odprtjem, si naredim prvo kavo, grem na wc, ker vem da potem ne bom mogla kar it. naš kafič ima sicer redne stranke, lahko pustim šank 5 minut prazen, se ni še nikoli nič zgodilo sicer ampak ja, nikoli pa ne veš.
malica – sendvič pojem stoje na hitro za šankom, sem že tovorila kakšne sklede s toplo hrano in solatami, pa sem zasmradila cel kafič s hrano, tako da to pač ne gre.
je pa fajn to, ker mi kakšna kdaj reče, o vi ste pa lahko v pajkicah/trenerki cel dan, jaz pa ne morem bit. ja pa pridi k nam delat, pa boš lahko…. boš imela v omari same trenerke in udobno obutev, nobenih ozkih kavbojk in petkic.
telefona mi sicer še ni noben ukradel, je bil pa že polit s kavo, drugimi pijačami, to pa, zato se mi zdi brezsmiselno imet nek drag telefon, ker itak vem da se bo kaj takega zgodilo, pa že tu prišparam hahahah.
plače nimamo tako bajne kot nekateri mislijo. tudi tringelt ni tak kot je bil včasih, mogoče da je decembra malo več, da se nabere v celem mesecu kakšnih 100 evrov tringelta ki ga lahko obdržim seveda….
pa dvoizmensko…. lokal odprt do 22h, stranke imaš še notri, jih prijazno opozoriš da se lokalček zapira,…. itak ne uspe ga zapret pred 23h…
in še in še prigodic je.