Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pohvale Krki za Flebaven

Pohvale Krki za Flebaven

Deluje mnogo bolje kot Datralex za katerega sploh ni bil naveden vir od kje so.

Daj mi povej, po kolikem času jemanja sploh opaziš učinek in kakšen je?
Se odločam za terapijo, pa ne vem, kaj naj izberem in kakšni so rezultati…

Za Detralex

Imetnik dovoljenja za promet z zdravilom:
Servier Pharma d.o.o.
Pot k sejmišču 33
1231 Ljubljana – Črnuče
Slovenija
Telefon: 01 563 48 11

Izdelovalec:
Les Laboratoires Servier Industrie
905 route de Saran
45520 Gidy
Francija
http://www.goriskalekarna.com/img/cms/PIL_Detralex_05-08-11.pdf

Kaj so to za ena zdravila? Spet neki za zadevat?

tisti, ki imamo s tem probleme, že vemo, za kaj se gre, ti se pa ne rabiš obremenjevat.

vaša slovnica: gre se zato, da se nekam pride, gre pa za za to, da nas, ki tega ne rabimo, nič ne briga.

Ima se kdo izkusnje s Flebavenom? Sem prej jemala Detralex, pa me je skoz celo telo srbelo, pa sem zamenjala prasek, nic vec mehcalca, nic parfumov, sem mislila da je zaradi tega, no ko sem prenehala jemati D. je bilo spet vse ok, samo noge me spet bolijo. Pa sem mislila zdaj sprobat se Flebaven, upam me ne bo spet srbelo.

Odgovor na objavo uporabnika
Tezke noge, 12.02.2019 ob 18:03

Ima se kdo izkusnje s Flebavenom? Sem prej jemala Detralex, pa me je skoz celo telo srbelo, pa sem zamenjala prasek, nic vec mehcalca, nic parfumov, sem mislila da je zaradi tega, no ko sem prenehala jemati D. je bilo spet vse ok, samo noge me spet bolijo. Pa sem mislila zdaj sprobat se Flebaven, upam me ne bo spet srbelo.

Dve leti nazaj sem poskusala z obema, a po Flebavenu ni bilo nobenega ucinka, po Detralexu pa kao je mao bolje.

Detralex ima eno ucinkovino vec in meni ta ocitno pomaga, sem v tujini kupila tudi druge razlicice s to ucinkovino, cena ista, ucinek isti.

Probaj Flebaven, bos videla, mogoce ti bo ok.

Najprej jemala Flebaven, potem Vogel in sele Detralex me je prijel. Za po srugi tabl. Zame je cudezen.

Pri men obratno, 05.07.2023 ob 07:15

Najprej jemala Flebaven, potem Vogel in sele Detralex me je prijel. Za po srugi tabl. Zame je cudezen.

Meni je detralex povzročil mikrokrvavitve v glavi. Kot prehodne ishemične kapi. Grozljivka. Imam raje krčne žile.

No, 05.07.2023 ob 07:36

Meni je detralex povzročil mikrokrvavitve v glavi. Kot prehodne ishemične kapi. Grozljivka. Imam raje krčne žile.

Kako ste to ugotovili?

Seena, 05.07.2023 ob 10:14

Kako ste to ugotovili?

Slikanje z MRA ni pokazal nič, ko sem prenehala s tabletami, so nenadoma izginile tudi moje epizode z mravljinčenjem v glavi, izgubo vidnega polja in zmedenostjo.

No, 05.07.2023 ob 13:49

Slikanje z MRA ni pokazal nič, ko sem prenehala s tabletami, so nenadoma izginile tudi moje epizode z mravljinčenjem v glavi, izgubo vidnega polja in zmedenostjo.

No, tole ni dokazano, da je od Detralexa, niti ni dokazano, kaj soloh je bilo.

Dokazano pa je, da krcne zile lahko povzrocajo strdke tako v mozganih kot v pljucih, arterijah in se kje, prav tako pa naj bi Detralex/Flebaven pomagal vsaj ohranjati stanje ven, ker zdravila razen operacije pac nimamo.

nedokazano, 05.07.2023 ob 17:55

No, tole ni dokazano, da je od Detralexa, niti ni dokazano, kaj soloh je bilo.

Dokazano pa je, da krcne zile lahko povzrocajo strdke tako v mozganih kot v pljucih, arterijah in se kje, prav tako pa naj bi Detralex/Flebaven pomagal vsaj ohranjati stanje ven, ker zdravila razen operacije pac nimamo.

Je dokazano. Sem raziskovala. V strokovni medicinski literaturi najdeš primere, podobne mojemu. Sicer pa tudi v navodilih za uporabo piše, da lahko povzročijo krvavitve, kar redčijo kri. Seveda ne pri vseh, jaz sem pač ena izmed tistih nesrečnikov, ki se mu je to zgodilo. In res ne bi rada izzivala usode z nadaljevanjem jemanja. Za večino so pa verjetno učinkovite.

jemljem Detralex, 05.07.2023 ob 06:07

Dve leti nazaj sem poskusala z obema, a po Flebavenu ni bilo nobenega ucinka, po Detralexu pa kao je mao bolje.

Detralex ima eno ucinkovino vec in meni ta ocitno pomaga, sem v tujini kupila tudi druge razlicice s to ucinkovino, cena ista, ucinek isti.

Probaj Flebaven, bos videla, mogoce ti bo ok.

Bo držalo: glavna učinkovina tako Flebavena kot Detralexa je diosmin, gre za flavonoid (rastlinski antioksidant), ki deluje kot venotonik (stabilizira venske kapilare) in znižuje viskoznost krvi, kar olajša odtekanje iz ven in posledično odpravlja otekline in srbečico.

Flebaven: 500 ali 1000 ml diosmina

Detralex: 450 mg diosmina in 50 mg sorodnih flavonoidov

Osebno dvomim, da je med obema zdraviloma kakšna opazna razlika, a 1000 ljudi – 1000 čudi, verjamem da pri nekaterih posameznikih eno deluje bolje kot drugo (vsaj po občutku).

Kar moramo vedeti: učinek diosmina nastopi šele po dolgoročnem jemanju (po več mesecih) in včasih je težko pripisati zaslugo enemu ali drugemu zdravilu.

New Report

Close