Najdi forum

Splash Forum Politični čvek pokojnine

pokojnine

mik ti nisi resen, res ne, a si sploh prebrav kakšen link, ki sem ti ga pripopala, ne?:)))

ma zaboga, pa dej nehi, nam očitaš neko pripadnost tardečim, poglej sebe, cajti dela zastonj so minili, vsakdo in prav vsakdo, bi se moral s svojo plačo preživet, sebe pa še svoje otroke zraven, ma a je to tolk težko razumet. Če pa ljudje razmišljajo tako kot ti, ja pol pa naj delajo za 400-500€, pa še popoldne pa še na njivci, ko bo šel pa v penzijo, pa ne bo več zmogel popoldanskega dela, pa dela na njivci, bo pa hudo.

v ljudeh je treba spodbudit samozavest, da začno ceniti sebe in svoje delo in zahtevajo zanj neko dostojno plačilo, če mu kapitalist (sedaj se gremo kapitalizem)ne more plačat, naj dela sam , al pa zapre šrtacuno. Pol pa jambramo, da nekateri izkoriščajo ta sistem, pametni saj dobi socialne podpore več kot pa plače, pa še na črno lahko dela, pa še špara zraven za penzijo, državca pa nima nič od njega, nasprotno daje mu!

Mik, Ninej ima popolnoma prav.

=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=: Kocinca med zobmi je moteča. Kot las v juhci.

Seveda ima prav, zlasti v zadnjem odstavku gornjega posta. Razmišljava pa zelo podobno, razlika je le v tem, da bi ona rada plačevala z bankovci, jaz bi pa čim več stvari s kovanci.

Žal je realnost taka, da takih plač, ki bi omogočale lagodno preživetje ne bo nikoli za vse, zato bodo pač nekateri morali pokosit kako travo okoli hiše, da bo namesto robide lahko rasla solata.

ti pa zgleda še nisi nikoli solate sejal k take pišeš

kaj se pogovarjate o zvišanju pokojnin???to je sama potegavščina!!!kdo je dobil povišico ,taki ,ki imajo že vsega polno ,da lahko mažejo!!!jaz sem tudi upokojenc pa nisem dobil niti centa!!!!!!!!!!!!!!!!komu kdo oči maže ali se laže in zavajajo ljudi!!!!!bedasta vlada bo slovenijo postavla čisto na pizdo!!!!!!

Mik, ko tako z lahkoto zahtevate večje penzije, ti dam primer.
Delavka, ki se je upokojila predčasno pred 15 leti, je dobila penzijo nekaj višjo, kot je prej imela neto plačo (brez malice in prevoza seveda). Mlajša delavka, ki je bila zaposlena na podobnem delovnem mestu, pa je dobila odpoved. Še sedaj je prisiljena delati za minimalno plačo, vmes pa je bila kar nekaj časa odvisna le od nadomestila za brezposelne in pa socialne pomoči. Ko (če) bo izpolnila pogoje za upokojitev, pa bo imela pokojnino manjšo od minimalne (zaradi mnogih prekinitev del. razmerja), Ko se bo lahko upokojila bo tudi cca 10-15 let starejša od svoje bivše sodelavke.
Pa prosim ne govori, kako naj pri 400€ oz. manj plače in dveh otrocih, vlaga v različne pokojninske sklade.

Ko sem bil mlad, sem gradil hišo in si ustvarjal družino ter razmišljal podobno kot danes ti. Takrat so nekateri bivši partizani prejemali krepko višje pokojnine kot, mi mladi, plače. In med njimi so bili tudi nekateri taki, ki so partizanom pošiljali municijo. Po roru. Važno je bilo, da so imeli malo zvez in dve priči, ki sta se ob pravem trenutku znali primerno zlagat…

Nikoli od nikogar ne zahtevam višje penzije. Me tudi nihče od pristojnih ne bi slišal. Vzamem kolikor mi pač poštar prinese, brez slabega občutka, saj sem prepričan da sem si penzijo po 41.letih delovne dobe pošteno zaslužil. Imam pa nižjo kot bivši sodelavec, s katerim sva imela približno enako plačo, pa se je on upokojil 10 let pred mano, pa še pred tem je bil dve leti kao na čakanju. Tako da razumem o čem pišeš in se čisto strinjam s tem, da ni prav kar se bo zgodilo s to mlajšo delavko.

400 ojrov res ni veliko, ni pa tako malo, da ne bi mogla nič privarčevat. Saj menda ne živi samo od plače, pa tudi dedec menda dobi kakšen denar. Da dela za tak denar, če je to res, kar sicer nekako ne verjamem, si je pa vsaj malo sama kriva, se ti ne zdi?

Mik, s 400 €, tudi z 2x 400 €, ni mogoče prihraniti popolnoma nič. Toliko znaša samo hrana in nekaj položnic, če sta še dva otroka. Ni niti za kakšno obutev in oblačila. Otroci pa rastejo, veš. Kar je bilo pred 2 mesecema otroku prav, danes ni več.
Daj se malo postavi v ta položaj, ne samo svojo gonit. Verjemi, nič od nič ni mogoče prišparat, niti z 2x 400 €, če imaš otroke.

=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=: Kocinca med zobmi je moteča. Kot las v juhci.

Zakaj goniš eno traparijo? Verjemi mi, bil sem v takem položaju, pa mi je konec meseca še vedno kaj ostalo. Pokriti se je pač treba s tako odejo, kot jo imaš, če je prekratka mora nekaj pač gledat ven iz pod nje, ali vrat ali noge.

Ima dva otroka, torej dobi tudi dva otroška dodatka. Saj to je tudi denar, ali pa morda ne? Ni velik, ampak to potem vseeno ni samo 2x po 400 ojrov. Kdor dobi 400€ najbrž nima neke zelo odgovorne službe, zato verjetno za ta denar dela po 8ur. Kaj pa potem??? Za hrano se da zaslužit po šihtu, če le hočeš!!! Dela je dovolj.

Ah, dej no. Otroški dodatki .. si morda malo pogledal, koliko so?
Izgledaš kot sit(n)a brana, ki lačni ne verjame.

vrana
seveda

Dovolj veliki, da je skupaj več kot 800€. Zatiskaš si oči pred resnico, ni vse tako slabo kot želite prikazat.

O dopolnilnem zaslužku pa nič?

Japajade.
Dopolnilni zaslužek? A tam po 18. uri v povprečju? Danes skorajda ni več služb, ki bi se končale ob 14h, da bi potem lahko še kaj fušal. In če ćiviš v mestu, moraš tudi peteršlj kupiti, nič ne zraste na kakšnem vrtu.

Dovolj veliki, da je skupaj več kot 800€. Zatiskaš si oči pred resnico, ni vse tako slabo kot želite prikazat.

O dopolnilnem zaslužku pa nič?[/quote]

tudi če je 800€ za tri si izračunaj koliko je na enega in kaj si lahko privoščijo (pa odštej še stroške za položnice in šolo), ma ti bi res rad da so slovenci najrevnejši državljani kapitelističnih razvitih držav. Mah je važn, da si kapitalisti kujejo ogromne dobičke, delavci pa naj garajo 18ur na dan za skorjo kruha in mleko.

veš kaj mik, malo razmisli kaj pišeš, očitno nas bi res rad poslal nazaj v fevdalizem!:)

ljubljanci imate veliko izbiro restavracij za jedačo zato nehajte jamrat kok je solata draga saj jo še prprav na znate

Tisti, ki delajo “v povprečju” do 18. ure ne delajo za 400 ojrov. Kdor ne more živet v mestu, naj malo pogleda na deželo, dovolj je neobdelanih polj za tisti peteršiljček.

Ti živiš na Marsu.

ja

Ah, ko pa tako lepo priznaš, ti pa oprostim.
Sam da nisi Alf?

Ne, sem pa kar nekaj časa preživel v Jugoslaviji in zato znam cenit Slovenijo.

No, da to takoj razjasniva. Slovenija je zdaleč boljša kot vse, kar je bilo.

Zdaj pa čisto nič več ne razumem. Kaj ti pa pravzaprav ves čas trobim!!!

Ti ves čas trobiš, da se s 400 € da dostojno živeti in prišparati. Jaz trdim, da ne. Pa je kljub temu Slovenija najboljše, kar je bilo v zgodovini na tem prostoru.
Kaj ni jasno?

S 400€ res ne, ni pa treba imet samo 400€. O tem ti govorim, da ni problema dobit več, če si zdrav in če hočeš. Tudi če imaš plače res samo 400€…, kar pa ni potrebe, vsaj na daljše obdobje ne, ker lahko vedno zamenjaš službo za bolje plačano.

New Report

Close