Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Pokončni sesalec, izkušnje

Pokončni sesalec, izkušnje

Razmišljam o nakupu pokončnega sesalca za vsakodnevno sesanje. Tiste, ki ga imate, prosim za mnenja, izkušnje, priporočila. Na kabel ali baterijo? Kateri so ok? Hvala.

Jaz sem imela dva različna in oboje je približno isto – Blažev žegen. Saj malo posesa, ampak prav dobro pa noben ne. Oba smo oddali.

Ima kdo Vorwerk ali Dysona doma? Upravičita svojo ceno?

Dysone tudi jaz gledam, pa Bosch Athlet npr. Vorwerka so mi zelo pohvalili, preizkusila ga pa nisem.

Vorwerka imam že nekih 18 let in je super. Će bi zdaj kupovala bi najbrz Dysona brez kabla.

Sesalnik, ne sesalec.

Po mojih izkušnjah deluje zelo pokončno…

Ne sj se hecam. Štorasti so kot hlod. Je pa fajn, če ima motorizirano krtačo na glavi. Za tepihe boljše zadeve še nisem videl, razen globinski mokro/suhi, ki lahko še vodo potegne, če tepih s praškom in mal vide skrtačiš.

Si vis pacem, para bellum.

Že več kot 20 let vorwerk, najnovejši omogoča tudi pomivanje tal. Priporočam kljub ceni.

Jaz ga imam za vsak dan po tleh. Elektolux ta najmočnejši za 300 eur. Za tla superca namesto metle. Za orengi posesat pa čist navadnega na vrečko ker sem ugotovila da so vsa moderna sranja čisto preplačana. Sploh uni vodni. Katastrofa za čistit po sesanju. Prav tako razne metle za pomivanje. Mah metla pa cunja ta najboljši.


Se strinjam glede vodnih, čiščenje je katastrofa. Pa še pumpa za brizganje čistila se nam je pokvarila. Za brisanje tal sem super zadovoljna z V.iledimim vedrom in krpo, za vsak dan bi pa nekaj bolj priročnega. Malo zoprno mi je namreč vleči ven sesalec za tistih par drobtin po kuhinji in jedilnici.

Jaz sem se letos odločala. Brala sem slabe recenzije za Bosch athlet na Amazonu, najprej so vsi navdušeni samo naj bi že po kakem letu ali dveh baterija močno oslabela. Jaz sem se na koncu odločila za nakup rabljenega Vorwerka na bolhi za nekih 250 eur. Sem dobila zelo lepo ohranjenega in se ful zadovoljna. Lepo posesa je zelo vodljiv in ima tako dolg kabel da mi ga sploh ni treba prestavljati, da posesam svoje dvosobno stanovanje.

Dobro izbiro želim

Odkar pomnim smo imeli doma Vorwerk. Ob selitvi na svoje, sem ga dobila v dar. Nam je nenadomestljiv. Visi v kotu, za omaro, ko je nasmeteno, ga privlečem na plan, posesa v nulo in gre nazaj viset…, uporabljam vsakodnevno. Ostale nastavke pa uporabljamo redkeje npr. za sesanje preproge, jogija, pajčevine.

Ze pol leta imamo Dysona V10. Izredno zadovoljni, menjali ne bomo.

Sesalec brez kabla je super, posesa res odlicno, baterije pa skurim eno tretjino za temeljito sesanje 120m2 velikega stanovanja (tla, pajcevine, jogiji na hitro). Meni je res super vodljiv, enostaven za ciscenje, zraven pa ma se dovolj dodatkov, da lahko pocistis vse. Sploh tista mala robotska krtaca je super za sedeze in tepihe v avtu.

Ce kdo razmislja o nakupu, priporocam da skoci cez mejo v Avt/Ita ali pa ga naroci preko spleta, ker so nizje cene, mi smo ga dobili v Ita vec kot 100 eur ceneje.

Imam Vorwerka in navadnega, ker Vorwerk ni za po kotih – v bistvu je dober samo za tepihe, na gladkih površinah ni ok, za po kotih pa sploh ne, njegova glavna slaba lastnost pa je teža. Po sesanju z njim sem utrujena. Iščem lahek in zmogljiv sesalnik, takega, ki ga lahko uporabljaš za sesanje stopnišča, kotov, stropa…. Nekaj okretnega in lahkega, pa seveda zmogljivega – lahko na kabel.

Verjetno ste imeli kakšno kitajsko robo. Pokončni sesalec Bosch zoo, animal pro imamo, kvalitetno posesa vso hišo z enim polnjenjem. Cca 45 minut.

Verjetno ste imeli kakšno kitajsko robo. Pokončni sesalec Bosch zoo, animal pro imamo, kvalitetno posesa vso hišo z enim polnjenjem. Cca 45 minut.
[/quote]Tegale zadnjega imamo na tej strani. Izbire je dovolj.

https://www.bosch-home.com/si/rezultati-iskanja?codes=BBS1ZOO&codes=BCH65PET&codes=BCH6ZOOO&codes=BBH3ZOO25

Tegale zadnjega imamo na tej strani. Izbire je dovolj.

https://www.bosch-home.com/si/rezultati-iskanja?codes=BBS1ZOO&codes=BCH65PET&codes=BCH6ZOOO&codes=BBH3ZOO25
[/quote]Ah, he..i ga. Predzadnjega.

Odlično se mi obnesejo v smislu, da zavzamejo malo prostora in vsakodnevno odlično posesajo smetke. Imam Bosch Athlet, kar me moti je, da na stopnji 3, to je najmočnejši baterija ne sesa več kot 10 minut – se moram še pozanimati, če je to običajno. Pred tem sem imela še dva takšna sesalca, meni je to odlična opcija, da ne vlečem vedno ven vodnega “vesoljca” Igeo.


Pokoncnega sesalca (potomca Homo erecrus) najdes na kakem druzabnem dogodku ali na temu namenjenih spletnih straneh. Za enkratno uporabo lahko menda tudi narocis in placas. Vecina jih deluje na svinjsko pecenko in restan krompir, nekateri pa tudi na zelenjavo in oreske. Modelov na alkoholni pogon se izogibaj.

Ce sprasujes za sesalnik, pa o pokoncnih nimam pojma.

Za vsakodnevno sesanje imam baterijski hoover in mi je super. Znižan je bil 100 eur.

Imam BA ze tretje leto. 120m2 posesam komot v enem šubu z eno baterijo. Nimam pa nobenih tepihov.

New Report

Close