Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek pokopališče školjk

pokopališče školjk

Drage Primorke, povejte mi, kje se nahaja tisto znamenito pokopališče školjk? Menda naj bi bilo nekje pred Ankaranom, če se ne motim.
Res bi si ga enkrat radi ogledali in nabrali kaj školjk.
Ali je nabiranje sploh dovoljeno?

Res je pred Ankaranom ; lahko se jih tudi nabira. Sicer sem bila zadnjic tam pred tremi leti in pri nas se lahko tudi kaj cez noc spremeni:))

Je pravo “pokopalisce”; ne pricakuj kaksne romantike:) Veliko zdrobljenih skoljk; da se pa tudi kak lepo primerek izbrskati. Lp

Živjo, ali je kje označeno, kako se pride do tja?
Važno nam je, da malo pobrskamo in najdemo kaj lepega.

Nisem ravno prepričana, ampak se mi zdi, da je to del obale med Sv. Katarino in Adrijo – vem, da se tam nahaja en kup školjk, bolj drobcev kot celih.
Na krožnem križišču zaviješ proti Ankaranu, potem pa naprej do odcepa v levo, ki vodi v kamp Sv. Katarine (na desni strani pa je ena pizzerija). Z avtom do obale, potem pa peš v desno.
Če je oseka, se da priti do Adrije ob morju.
Odsvetujem ob plimi in po dežju, ker je predel ob obali precej močvirnat.

Če to ni to, naj pa kdo javi, kje je :-).

Tocno tako, kot je napisala Selena.
Ker bo vikend brez dezja in vroc, je za brskanje primerno:)

Lp

Babi in Selena, najlepša hvala za prijazno obrazložitev.
Lep pozdrav iz Gorenjske. Če bosata rabili nasvet za kakšen dober izlet v naš konec, se pa javita.
Lp.

Pozdrav!

Pred Ankaranom je vojašnica, tam parkirajte avto. Potem pa samo po poti dalje – shojena pot med rastjem – do morja. Mislim, da bo ta varianta boljša kot Sv. Katarina. Uspešno nabiranje!

Najlepša hvala, Eka.
Veselimo se že nabiranja.

New Report

Close