Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika pokrov padel v lonec

pokrov padel v lonec

V kovinski lonec mi je padel prav tako kovinski pokrov, le da z držalom navzdol. Pokrov je le mm manjši od lonca in se je zataknil, ga ne dobim ven. Kakšnega močnega magneta, iz katerega bi naredila držalo, nimam. Kako naj dobim ven pokrov?

Natoči vodo do vrha, počasi bo šlo, da voda dvigne pokrov.

Poskusi lonec potopit v vročo vodo, da se material lonca segreje.

to sem že naredila, se ni premaknil niti malo.

aha, tega pa res še nisem poskusila. grem preverit!

ne, tudi to ne deluje 🙁

daj v pomivalni stroj na pranje

Nalij malo olja okrog roba pokrova.
Potem pa povezni na glavo postavljen lonec v lavor vroče vode in ga obteži.
poročaj, če bo delovalo.

evo, ta ip gre not. se oglasim žez eno uro.

če ga pomivalni stroj ne dobi ven, bom pa še to poskusila.

Se mi zdi, da si ga z nalivanjem vode še bolj potisnila k dnu, to je bila slaba ideja.

Mogoče lahko poskusiš z oljem, namasti posodo od znotraj in daj lonec v pomivalni stroj (navzdol), mogoče se bo pokrov le iztaknil. Vsekakor poskusi z maščobo.

ne, tudi to ne deluje 🙁
[/quote]

Bi bilo treba lonec segreti na višjo temperaturo od 100 stopinj. Če naliješ v lonec malo vode (reža med loncem in pokrovom vodo verjetno spušča skozi) in postaviš na ogenj, da se lonec segreje še bolj.

https://www.youtube.com/watch?v=4PeWt2-fXFI

https://www.youtube.com/watch?v=4PeWt2-fXFI

notoči not vode, če je kaj reže bo šla voda na dno. Natoči toliko, da bo spodaj polno, zgoraj pa nič.
Potem daj lonec na šporgert, zgoraj pa stresi led. spodaj bo voda zavrela, in bo para pokrovko dvignila, led pa bo pokrovko ohranjal bolj mrzlo, da se zaradi vročine ne bo segrela in raztegnila. Potem bi moralo to it ven.

ne, tudi to ni premaknilo pokrova.

ne, ne deluje. ga pa lahko dam zdaj še 1x prat, ko je vse mastno :))

ne bo šlo. lonec je precej globok, pokrov pa prav na dnu.

Pokrov obrisi in nalimaj selotejp tako, da dobis kot eño drzalo. Potem dnakomerno potegni gor.

Kaj pa s tem?
https://www.ceneje.si/Izdelek/8816069/pohistvo/kopalnice/kopalniska-galanterija/guma-za-odmasevanje-odtokov-z-rocajem

Resen problem, ni kaj. Ampak, ne morem se nehat režati. Vsi ti hightech nasveti so mi zares polepšali dan.

No, jaz bi se zadeve lotil tako. V pisker bi nalil vode, kakšen cm, največ dva čez pokrovko. Potem dal na šporhet in pustil da voda vre. Ne zavre, temveč, da vre malo dalj časa. Para bo dvignila pokrovko na eni strani. Zatem bi jo prijel s krpo in izvlekel.

Še en nasvetek. Ko bi pokrovko začelo dvigovati, bi s kuhalnico potisnil nasprotni rob navzdol, da bi pomagal pari, za dvig.

A si spravla vn

Jaz bi pokrov na eni strani pritisnila navzdol, na drugi bi pa z nozem za maslo poskusila priti med lonec in pokrov in pokrov privzdigniti. Ce to ne bi slo, bi pa po vsem ostalem, kar si poskusila, vrgla prekleti pisker v kanto 😉 Upam, da ni eden tistih pregresno dragih, o katerih sem pred nekaj casa brala tu gor.

Zanimivo, na kis in sodo pa ni še nobena pomislila.

New Report

Close