Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika pokrov padel v lonec

pokrov padel v lonec

Stik med pokrovom in loncem zagotovo ni tesen. Torej para ne bo razvila nobenega pritiska, ampak bo skozi reže sproti uhajala ven.

A ce lonec obrnes in malo potolces tudi ne gre? pa magari s kladvom….

Stik med pokrovom in loncem zagotovo ni tesen. Torej para ne bo razvila nobenega pritiska, ampak bo skozi reže sproti uhajala ven.
[/quote]
Ah dej no. Za parno lokomotivo si že slišala. Nekaj jih še vozi, veš.

Ah dej no. Za parno lokomotivo si že slišala. Nekaj jih še vozi, veš.
[/quote]

Hehe. Stene parnih kotlov so ponavadi brez razpok, a veš.

Hehe. Stene parnih kotlov so ponavadi brez razpok, a veš.
[/quote]

Eh, ne grem se več. Uporabite kis in sodo.

Pravi da je pokrov cist na podnu..res bi bilo premal vode za orng paro…
Avtorica, kako kaze…

Eh, ne grem se več. Uporabite kis in sodo.
[/quote]

A zdaj si pa užaljen? Garantiram, da para ne bi razvila pritiska, če bi pa sproti uhajala, no. Pokrov je v lonec zagozden v nekaj točkah, tesnenja tu ne more biti. Lahko pa avtorica vseeno poskusi in poroča, če uspe, bom presenečen.

Jaz se tudi komaj zadržujem tvojemu pamfletu, ki deluje le v teoriji.
Pa kaj ti misliš da bo s segrevanjem na šporhetu tako naglo tlak narasel, da bo pokrovka kar odstopila sploh če jo je kakšen vol pritisnil not da se je dodatno zagozdila? Če je dovolj velika reža, da not pride voda, potem je tudi dovolj velika, da postane dp/dt=0 še preden je razlika tlakov dovolj velika, da izbije pokrovko ven.

Igračkanje z dilatacijo bo stvar poslabšalo, ker se bo pokrovka še bolj nakrčila notri po ohladitvi.

Neko kvazi eksperimentiranje s tlakom odpade, razen če vam uspe naglo dvignit tlak, pri čemer boš zagotovo tudi pisker uničil.

Lepilni trak je idiotija in ljudje očitno nimajo pojma kako lepila prenašajo obremenitve.

Magnet je še večja idiotija ker je navadno ta posoda jeben rosfrej. Jekla legirana s Kromom in Nikljem sodijo med avstenitna, ki ne posedujejo feromagnetnih lastnosti (to je tudi razlog zakaj so za indukcijo neuporabna). Piši kuči propalo.

Stvar je jesna brez filozofiranja.
1. Rob mora biti podmazan
2. Če ne gre na lep način, pokrov je zagozden v 3PM in še diht, ter ni nobenega štrlečega vijaka ali robu, ki bi ga potegnil ven s kleščam potem ostane le eno, če bi rad pisker rešil.

Izvrtaj dve luknji, skozi potegni drot in izvleci vn na silo.
Lonec ostane uporaben, pokrovka pa ima funkcijo odzračevanja.

Lahko pa si gospod in enostavno pretuhtaš koliko je vreden tvoj čas, prekalkuliraš koliko časa si že zabil za toplovodarsko znanost, preračunaš v EUR in greš kupit nov pisker z normalno pokrovko. V skrajnem primeru staro pokrovko uničiš in rešiš pisker.

Pa kaj ti misliš da bo s segrevanjem na šporhetu tako naglo tlak narasel, da bo pokrovka kar odstopila sploh če jo je kakšen vol pritisnil not da se je dodatno zagozdila? Če je dovolj velika reža, da not pride voda, potem je tudi dovolj velika, da postane dp/dt=0 še preden je razlika tlakov dovolj velika, da izbije pokrovko ven.

Igračkanje z dilatacijo bo stvar poslabšalo, ker se bo pokrovka še bolj nakrčila notri po ohladitvi.

Neko kvazi eksperimentiranje s tlakom odpade, razen če vam uspe naglo dvignit tlak, pri čemer boš zagotovo tudi pisker uničil.

Lepilni trak je idiotija in ljudje očitno nimajo pojma kako lepila prenašajo obremenitve.

Magnet je še večja idiotija ker je navadno ta posoda jeben rosfrej. Jekla legirana s Kromom in Nikljem sodijo med avstenitna, ki ne posedujejo feromagnetnih lastnosti (to je tudi razlog zakaj so za indukcijo neuporabna). Piši kuči propalo.

2. Če ne gre na lep način, pokrov je zagozden v 3PM in še diht, ter ni nobenega štrlečega vijaka ali robu, ki bi ga potegnil ven s kleščam potem ostane le eno, če bi rad pisker rešil.

Lahko pa si gospod in enostavno pretuhtaš koliko je vreden tvoj čas, prekalkuliraš koliko časa si že zabil za toplovodarsko znanost, preračunaš v EUR in greš kupit nov pisker z normalno pokrovko. V skrajnem primeru staro pokrovko uničiš in rešiš pisker.
[/quote]Matr bi jo zabrisala v smeti, da me tolko….
:)))) sem se pa res nasmejala kaj živemu NAM se vse zgodi.

Meni recimo se je spodrsljaj z soljo za pomivalni stroj.

ker mi prašek v prahu ni bil ok in je puščal madeže, sem ga imela spravljenega ob škatli s soljo za pomivalca. En dan sem ti škatli pomešala in v odprtino za sol nasula, do vrha praška.
Nastala je prava katastrofa. Tega se ni dali skozi odprtino izpraznit.
Mislim da je trajalo par dni, da sem z brisačo in čajno žličko izpraznila prostorček kamor gre sol. Nisem ga mogla zabrisat v smeti a bi ga, tolk me je razpiz…l

naivno poskusila, niti pod razno ne gre, ker je pokrov močno zagozden in se selotejp seveda odlepi.

tega pa še nisem poskusila, ker te reči nimam doma. se pa bojim, da bi bilo podobno kot s selotejpom.

naivno poskusila, niti pod razno ne gre, ker je pokrov močno zagozden in se selotejp seveda odlepi.
[/quote]potrpežljiva in predvsem zabavna 😉

pokrov je prav na dnu globokega lonca. od dna je v bistvu dvignjen za velikost njegovega držala, ki dela distanco. že zdaj je malenkost postrani, bolj postrani pa ne gre, ker sta z loncem skoraj enako velika. tako da tole ne bo šlo.

to sem že poskušala, ne gre, ker je pokrov skoraj enako velik kot lonec. v kanto pa tudi ne gre, borim se do konca! 🙂

to sem že delala, žal neuspešno.

A si poizkusila dat v pečico. Obrneš na glavo in prižgeš samo vrhnji grelec na full.

Lonec po visini polozis v hidravlicno preso in ko ga v pravi smeri stisnes in rahlo razoblicis, bo pokrov zaplesal in ga potem izbezas ven.
🙂

[/quote]

ja, vrtanje lukenj oz. rezanje pokrova s fibrco (ne vem, kako se temu v resnici reče) je zadnja opcija.

ja, vrtanje lukenj oz. rezanje pokrova s fibrco (ne vem, kako se temu v resnici reče) je zadnja opcija.
[/quote]
H nam so jih včasih nosile v delavnico. Vse so šle v …

Vakuumska ročka za steklo:
https://www.misaron.si/drzalo-vakumsko-enojno

S smo ga uspel ven dobit?

[/quote]

Kotni brisilnik se reče po slovensko.

ne še. bom imela v mislih za kasneje.

ne (še). trenutno naoljen in na glavo obrnjen čaka, da se bom imela čas ukvarjat z njim. morda pa pokrov medtem sam ven pade? 🙂

ja, pa nima človek vsega pri roki.

New Report

Close