Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek pokvarjen jogurt, čeprav ni potekel rok

pokvarjen jogurt, čeprav ni potekel rok

Jogurt EGO jagoda v lončku, rok do 21.12, odprem danes-čisto napihnjen in notri koščki. Kako je lahko že zdaj pokvarjen, čeprav je še več kot teden dni do roka, pa ponavadi še dlje zdržijo. bi se šli v trgovino kaj pritožit?..

Bi, če ne bi bila predaleč.

Samo za en jogurt ne bi šla, bi pa naslednjič povedala, kaj se je zgodilo in da naj preverijo delovanje hladilnika zaradi tega.

nova
Uredništvo priporoča

Ne verjetno ne bi šla nazaj v trgovino ker je morda tudi moja krivda. Ali da sem napihjenega že kupila ali pa da ga nisem dala v hladilnik.

Saj trgovina nima nič s tem. Oni lahko prodajajo jogurte do konca datuma odtisnjenega na jogurtu. Datume pa delajo tam kjer se dela jogurt.

zakaj si sploh vzela napihnjen jogurt???
koščki česa??? jagod ???

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Don't cry, just say "f°ck you" and smile ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺

pa saj nisem kupila napihnjega jogurta (tok neumna pa spet nisem, da kupim pokvarjen?), v trgovini je bil v redu, čez par dni pa postal napihnjen, čeprav je rok še več kot teden…

ta jogurt Ego pa niti ni tako poceni, kupila pa sem še večje število, zaradi enega lončka se ne bi razburjala.

in zakaj bi se šla pritožit v trgovino, če si kupila izdelek ki je bilo z njim vse ok???
mal si deklaracijo preberi, kako izdelke shranjevat :)))

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Don't cry, just say "f°ck you" and smile ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺

jst sm mleko nosila ze nazaj, tko da…
posteno sm placqla, posteno so mi zamenjali
euro je le euro….

Jaz sem tak že plesnov jogurt kupila že v Merkatorju, v Sparu, v Eurospinu, v Lidlu….

O, pa še kako ima! Daj se enkrat postavi, pa malo opazuj,koliko časa v nekaterih trgovinah stojijo palete z naloženimi mlečnimi izdelki pred vitrinami, ker jih nima nihče časa not zložit! tukaj je največa napaka sedaj ta, da so v trgovini prekinili hladilno verigo, torej ko stvari stojijo iz hladilnika med 2-5-stopinjami zunaj hladilnika na +20!!! že v desetih minutah se precej segrejejo, kaj šele v eni uri! Mene najbolj jezi to, ko počnejo to s sladoledi – potem pa kupiš tist “uplahnel” sladoled s kristali, ki škripajo pod zobmi (jasno, v embalažo ne moreš not videt, ker je zavarjena folija dostikrat pod pokrovom)- kristalast sladoled je znak, da je bil odtaljen in ponovno zamrznjen! Tudi pozimi kupujem sladolede le tam, kjer je frekvenca nakupa velika – največkrat pa kar v industrijski prodajalni. No v Lj Mlekarnah imajo to super urejeno in tudi najraje kupujem tam vse mlečne izdelke, pa še ugodne akcije imajo, 7-10 dni pred iztekom datuma, od 30-70{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} nižje cene za določene artikle, ne pa tako kot po velecentrih, ko robo, kateri izteče rok na dan prodaje prodajajo za 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ceneje, da je zvečer ne vržejo v smeti, ker jo morajo po predpisih – Tako robo, kateri izteče rok na dan prodaje – toprej da lahko kupim danes jogurt v vitrini z datumom 13.11., bi morali prodajat dva dni prej po 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} znižani ceni, na pa na dan izteka! To bi morali zakonsko določit!, če še ni In kolikokrat po raznih Šparih, Mercatorjih prodajajo z rokom na dan prodaje po 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} še od 17h popoldan…… – kar za potrošnika sploh ni prav, niti sprejemljivo! Inšpekcija, se motim?

V večjih trgovskih centrih so zelo pozorni na to, v manjših trgovinah pa dostikrat “roba” po dostavi stoji najprej zunaj, potem pa še znotraj trgovine, preden gre spet nazaj na tistih 2-5 stopinj. isto je ponekod z mesom, zelenjavo, polizdelki oziroma celotno hlajeno linijo živil!

Ko udari nesreča, nas ljubezen spodbudi k dejanjem

Jehovove priče sovernikom in drugim priskočijo na pomoč, kadar jo ti potrebujejo. To je izraz ljubezni, ki je razpoznavni znak pravih kristjanov. (Janez 13:35)

V nadaljevanju je seznam nekaterih držav, v katerih so Priče od sredine leta 2011 do sredine leta 2012 organizirali pomoč. V seznamu nista omenjeni duhovna in čustvena opora, ki ju pri tem vedno nudijo.

Pomoč so po večini organizirali odbori za pomoč ob nesrečah, ki so jih sestavili naši podružnični uradi. Poleg tega so pri tem vedno sodelovale tudi krajevne krščanske občine.

Japonska

Japonska: Potres in nato še cunami, ki sta 11. marca 2011 opustošila sever Japonske, sta prizadela stotisoče. Jehovove priče z vsega sveta so velikodušno darovali denar in potrebščine ter se dali na razpolago, da bi pomagali pri obnovi.

Brazilija: Poplave, zemeljski plazovi in blatni tokovi so povzročili smrt na stotine ljudi. Jehovove priče so se odzvali tako, da so na prizadeta področja poslali 42 ton nepokvarljive hrane, 20.000 plastenk vode, 10 ton oblačil in 5 ton sredstev za čiščenje. Poslali so tudi zdravila in druge potrebščine.

Republika Kongo: Ko je razneslo skladišče streliva, so pri tem štiri Jehovove priče ostale brez doma, domovi 28 drugih Prič pa so bili poškodovani. Prizadeti so prejeli hrano in obleko ter bili nastanjeni pri krajevnih Pričah.

Demokratična republika Kongo: Oboleli za kolero so prejeli zdravila. Prizadetim v poplavah, ki so jih povzročili hudi nalivi, so bila poslana oblačila. Ljudem v begunskih taboriščih je bila nudena zdravstvena oskrba, dobili pa so tudi semena za sejanje in na tone oblačil.

Venezuela: Močno deževje je povzročilo poplave in blatne tokove. Odbori za pomoč ob nesrečah so pomagali 288 prizadetim Pričam. Zgrajenih je bilo več kot 50 novih domov. Poleg tega ti odbori pomagajo tistim, katerih domove ogroža naraščajoča gladina jezera Lago de Valencia.

Filipini

Filipini: Zaradi tajfunov je v enem delu države prišlo do poplav. Tamkajšnji podružnični urad je prizadetim poslal živila in oblačila, krajevni Priče pa so pomagali čistiti, ko so se vode umaknile.

Kanada: Potem ko je Alberto zajel obširen gozdni požar, so Priče iz te regije krščanski občini v kraju Slave Lake poslali velikodušno donacijo za pomoč pri čiščenju. Ker niso porabili vsega denarja, je krščanska občina več kot polovico teh sredstev prispevala za prizadete v nesrečah drugod po svetu.

Slonokoščena obala: Še preden je izbruhnila vojna, so se pomoči potrebnim priskrbele dobrine, nastanitev in zdravstvena oskrba. Enako je bilo storjeno tudi med vojno in po njej.

Fidži: Močno deževje je povzročilo hude poplave, v katerih je večina od 192 družin Jehovovih prič na prizadetem področju izgubila svoje kmetije, na katerih so pridelovali hrano zase in za prodajo. Poslana so jim bila živila.

Gana: Ko je na vzhodu države prišlo do poplav, je bilo poskrbljeno, da so prizadeti dobili hrano, semena in nadomestna bivališča.

Združene države: Tornadi so v treh zveznih državah poškodovali 66 domov Prič, 12 domov Prič pa je bilo uničenih. Kljub temu da je večina imela zavarovano svoje imetje, so se tem ljudem dala na razpolago sredstva za pomoč pri obnovi.

Argentina: Krščanske občine Jehovovih prič so priskočile na pomoč tistim na jugu države, ki jim je vulkanski pepel poškodoval domove.

Mozambik: Več kot 1000 ljudi je prizadela suša in poslana jim je bila hrana.

Nigerija: Nekaj več kot 20 Jehovovim pričam, ki so utrpeli poškodbe v hudi avtobusni nesreči, se je zagotovila denarna pomoč. Pomoči so bili deležni tudi mnogi na severu države, ki so zaradi etnično-verskih spopadov ostali brez strehe nad glavo.

Benin: Prizadetim v hudih poplavah so priskrbeli zdravila, oblačila, mreže proti komarjem, pitno vodo in nastanitev.

Dominikanska republika

Dominikanska republika: Po orkanu Irene so lokalne občine Jehovovih prič pomagale pri popravilu hiš in priskrbele materialno pomoč.

Etiopija: Dve območji je prizadela suša, eno pa poplave. Za potrebe prizadetih so bila zagotovljena denarna sredstva.

Kenija: Sredstva za pomoč so bila priskrbljena tistim, ki jih je prizadela suša.

Malavi: Pomagalo se je tistim, ki živijo v begunskem taborišču Dzaleka.

Nepal: Zemeljski plaz je zelo poškodoval dom ene od Prič. Dobila je začasno domovanje. Pomoč ji je nudila krajevna krščanska občina.

Papua Nova Gvineja: Požigalci so požgali osem domov Prič. Poskrbelo se je za obnovo teh domov.

Romunija: Nekateri Priče so v poplavi izgubili svoj dom. Poskrbelo se je, da so se domovi obnovili.

Mali: Iz sosednjega Senegala so dobili sredstva, da bi se poskrbelo za tiste, ki so zaradi suše imeli slabo letino in jim je primanjkovalo hrane.

Sierra Leone: Iz Francije so prišli nekateri Priče, ki so zdravniki, in nudili zdravstveno oskrbo sovernikom, ki živijo na področjih, kjer je divjala vojna.

Tajska: Katastrofalne poplave so v številnih provincah povzročile ogromno škode. Skupine za pomoč so popravile in očistile 100 domov ter 6 kraljestvenih dvoran.

Češka: Poplave so poškodovale kar nekaj domov Jehovovih prič na Češkem, zato so jim Priče iz sosednje Slovaške priskočili na pomoč.

Šrilanka: Odpravljanje posledic cunamija je po večini končano.

Sudan: Hrana, obleka, čevlji in plastične ponjave so bile poslane Jehovovim pričam, ki so zaradi nemirov v državi ostali brez strehe nad glavo.

Tanzanija: V obsežni poplavi je 14 družin izgubilo svoje imetje. Tamkajšnje krščanske občine so darovale oblačila in gospodinjske pripomočke. Eno hišo so obnovili.

Zimbabve: Zaradi suše je v enem delu države nastala lakota. Prizadeti so prejeli hrano in denar.

Burundi: Poskrbljeno je za potrebe beguncev, tudi za njihovo zdravstveno oskrbo.

New Report

Close